r
Nosalty Logó

Métereskalács-torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Rosanics Petra
Métereskalács-torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 24% Zsír

piskóta

pudingos krém

csokibevonat

Összesen 755 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 24% Zsír

piskóta

pudingos krém

csokibevonat

Összesen 9054 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 24% Zsír

piskóta

pudingos krém

csokibevonat

Összesen 325 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    46.9 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    619.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    247 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.2 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 755 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    137.2 g

Zsír

  • Összesen
    562.4 g
  • Telített zsírsav
    209 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    171 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    77 g
  • Koleszterin
    1873 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7429 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    263 mg
  • Kálcium
    1767 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    767 mg
  • Foszfor
    2968 mg
  • Nátrium
    1598 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    890.7 g
  • Cukor
    491 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

VÍZ

  • Összesen
    728.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2069 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    79 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    308 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    324 micro
  • Kolin:
    1104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2020 micro
  • α-karotin
    71 micro
  • β-karotin
    554 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1585 micro
Összesen 9054 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    266.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 325 kcal

Hozzávalók

piskóta

pudingos krém

csokibevonat

Elkészítés

piskóta

  1. A porcukrot a tojássárgákkal kihabosítjuk, míg szép világos színű lesz, majd felváltva, apránként hozzácsorgatjuk az olajat és a vizet.
  2. Átszitáljuk a lisztet és a sütőport, és több adagban a tésztához keverjük.
  3. A tojásfehérjéket egy csipet sóval keményre verjük, majd több részletben a tésztához forgatjuk, ügyelve rá, hogy ne "törjük össze", maradjon levegős.
  4. A tészta felét kivajazott-kilisztezett, 20 cent átmérőjű tortaformába öntjük, és 175 fokra előmelegített sütőbe tesszük. 30-40 perc alatt készre sütjük, tűpróbával ellenőrizve, hogy átsült-e.
  5. A maradék tésztához keverjük a kakaóport, valamint a plusz olajat és vizet. Csomómentesre keverjük, tortaformába öntjük, és készre sütjük.
  6. A kész piskótákat fejtetőre fordítva kiszedjük a kapcsos formából, és így hagyjuk kihűlni, így ugyanis nem lesz púpja. Amikor már teljesen kihűlt, félbevágjuk mindkét piskótát, így összesen 4 rétegünk lesz.

pudingos krém

  1. A tejet felforraljuk. Egy pár kanál plusz tejben kikeverjük a pudingport, majd a forró tejhez öntjük, és sűrűre főzzük.
  2. Még melegen hozzákeverjük a rumaromát, a puha vajat és a porcukrot.
  3. Picit hagyjuk hűlni a krémet, közben leturmixoljuk és átszűrjük a fagyasztott bogyós gyümölcsöket.
  4. A krémhez adjuk a gyümölcspürét, valamint a mascarponét, és csomómentesre kikeverjük. Pár órára hűtőbe tesszük, hogy amennyire lehet, megdermedjen. Persze pudingról van szó, úgyhogy így is remegős lesz majd :)
  5. A kihűlt, félbevágott piskótaszeleteket megkenjük a pudingkrémmel, majd összeállítjuk a tortát. A lényeg, hogy a piskótarétegek felváltva kerüljenek a tortába, a legfelső réteget pedig ne kenjük már le, mert úgy nehezebb lenne csokival bevonni és vágni.
  6. Az emeletes tortánkat tegyük 30-40 percre hűtőbe, amíg elkészítjük a csokimázat rá. Azért érdemes hűteni, mert így az olvasztott csoki gyorsan megköt rajta.

csokibevonat

  1. A csoki kétharmadát a habtejszínnel és a vajjal megolvasztjuk vízgőz felett. Amikor teljesen folyékony, levesszük a tűzről, hozzáadjuk a csoki maradékát, és csomómentesre keverjük.
  2. A tortát elővesszük a fagyasztóból, rácsra tesszük, majd körben leöntjük a csokoládémázzal. Hagyjuk pár percet száradni, majd negyed órára tegyük fagyasztóba, hogy jobban tudjuk szeletelni. Ha szeretnénk díszíteni a tetejét, azt még a kifagyasztás előtt tegyük meg - mi most natúran hagytuk.
  3. A kész tortát forró vízbe mártott késsel szeletelhetjük. Mivel pudingos a krém, nem ennek lesznek a legszebb és legpontosabb rétegei, de az íze mindenért kárpótol!
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 222
  • Tegnapi nézettség: 34
  • 7 napos nézettség: 367
  • Össznézettség: 35819
  • Feltöltés dátuma: 2021. december 03.

Receptkategóriák

további kategória: húsvét kategória: húsvéti sütemény receptek

Receptjellemzők

Métereskalács-torta
Rosanics Petra 351 recept

Az egyik legnagyobb közönségkedvenc édesség fogta magát és karácsony alkalmából tortaformába vágta magát! Semmivel sem több a macera, cserében nagyon szemrevaló, és még annál is ennivalóbb (pun intended) a végeredmény. A puncsos krémbe ráadásul kevés erdei gyümölcs is került, így egy kis plusz ízt csempészve a jól ismert méteres süteménybe.

Hozzávalók

piskóta

pudingos krém

csokibevonat

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...