r
Nosalty Logó

Mesebeli osztrák Stollen

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Chef
Mesebeli osztrák Stollen
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 1120 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 4483 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 359 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.1 g

Zsír

  • Összesen
    52.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1701.8 g
  • Cink
    124 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    356 mg
  • Vas
    97 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    688 mg
  • Nátrium
    270 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    127.7 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    301 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    12 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    57 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    269 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    359 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 1120 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.2 g

Zsír

  • Összesen
    209.4 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    76 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6807.1 g
  • Cink
    497 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    1425 mg
  • Vas
    389 mg
  • Magnézium
    472 mg
  • Foszfor
    2753 mg
  • Nátrium
    1080 mg
  • Réz
    22 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    510.8 g
  • Cukor
    163 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    359.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1205 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    219 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    48 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    227 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    231 micro
  • Kolin:
    277 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1076 micro
  • α-karotin
    91 micro
  • β-karotin
    1435 micro
  • β-crypt
    153 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    555 micro
Összesen 4483 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    544.6 g
  • Cink
    40 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    220 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    18 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    115 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 359 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gyümölcsöket 1-2 órára beáztatjuk a rumba. A diót és mandulát felaprítjuk.
  2. A lisztet a sütőporral, szerecsendióval, cukorral, vaníliás cukorral, csipet sóval jól összekeverjük.
  3. A margarint felolvasztjuk, és a lisztes keverékhez adjuk az egész tojással, túróval és a keserű mandulaaromával együtt, majd tésztát gyúrunk belőle. Ha nem akarna összeállni, egy kis margarint tehetünk még hozzá (túró szárazságától függően).
  4. A végén tesszük hozzá az alaposan lecsöpögtetett gyümölcsöket és a felaprított diót, mandulát. Alaposan eldolgozzuk a tésztában. Egy olyan keménységű tésztát kell kapnunk, amit ha tepsire rakunk is megtartja a formáját, de azért nyújtható.
  5. Rátesszük a tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsire, kicsit sodrófával ellapítjuk, éppen annyira, hogy feltudjuk hajtani Stollen formára (a tészta 2/3-áig hajtjuk fel, hogy egy "lépcsőt kapjunk", így lesz szeleteléskor látható a jellegzetes forma).
  6. 180 fokon, előmelegített sütőben, alsó-felső sütésen kb. 35-40 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha már az egész tészta szép barna, és ha megszúrjuk, már nem ragad. Ha úgy ítéljük, nagyon pirul, takarjuk le egy kicsit alufóliával, de vigyázzunk, nehogy kiszáradjon!
  7. Még langyosan megkenjük egy kis olvasztott margarinnal, és megszórjuk porcukorral, hogy szép fehér legyen.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 3596
  • Feltöltés dátuma: 2017. február 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Imádom a német nyelvet, és ehhez kapcsolódóan az osztrák és német kultúra és gasztronómia is érdekel, így bukkantam rá egy osztrák oldalon erre a fantasztikus receptre. A Stollennek rengeteg variációja létezik, és minden családnak megvan a saját kis "titkos receptje", mint nálunk a bejglinek, ez a recept a Quarkstollen, avagy a túrós változat. Rengeteg jó visszajelzést kapott a recept, úgyhogy gondoltam, kipróbálom egy kicsit a saját ízlésünkre variálva. Reméltem, hogy finom lesz, de hogy ekkora sikere lesz, azt sosem gondoltam volna! Azóta vagy 10-szer megsütöttem már. Egyszerű, gyors, finom, és a túró miatt sokáig friss marad.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

A legfinomabb halas receptek 2024-ben

A magyar nem egy halas nemzet, pedig lehetősége és alkalma is lenne rá, hogy megannyi, akár hazai halból válogasson. Ennek ellenére azért van, amit szeretünk: lazac jöhet minden mennyiségben, de a rántott pontypatkó és természetesen a halászlé is trónbitorló, idén is. Lássuk a legfinomabb halrecepteket 2024-ben.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...