r
Nosalty Logó

Mese torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mese torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 26% Zsír

tészta

krém

díszítés

Összesen 643 kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 26% Zsír

tészta

krém

díszítés

Összesen 7705 kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 26% Zsír

tészta

krém

díszítés

Összesen 314 kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    33.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    395.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.1 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 643 kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    103.1 g

Zsír

  • Összesen
    406.7 g
  • Telített zsírsav
    128 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    60 g
  • Koleszterin
    728 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4747.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    1142 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    1795 mg
  • Nátrium
    1593 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    877.1 g
  • Cukor
    652 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    191.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    46 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    602 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1078 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    610 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1010 micro
Összesen 7705 kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    193 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.7 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    7.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 314 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

tészta

  1. A krém előkészítésével kezdjük: A fagyasztott gyümölcsöt feltesszük főni a cukorral, mikor kezd besűrűsödni lezárjuk, és hagyjuk kihűlni.
  2. A tésztához a tojások sárgáját habbá verjük a cukorral, majd adagolva apránként hozzáadjuk az olajat és a tejet.
  3. Mikor kész, kikeverjük a lisztet a sütőporral, és a masszánkhoz keverjük, félretesszük, míg felverjük a tojásfehérjét pici sóval.
  4. Végül a két masszát óvatos mozdulattal elkeverjük, sütőben 150-160 fokon kb. 40 percig sütjük.
  5. Míg a tészta hűl, elkészítjük a krémet. A tejszínt kemény habbá verjük, adagolva hozzáadjuk a kihűlt gyümölcs alapot, majd a joghurtot, és óvatosan összekeverjük.
  6. A piskótát háromfelé vágjuk, a krémmel töltjük. A torta oldalát és a tetejét nem kenjük be a krémmel. Hűtőben pihentetjük kb 1 órát.
  7. A margarint cukorral, citromlével jól kihabosítjuk habkönnyűre, ez kb 10 perc, majd a tortát kivesszük a hűtőből, és a tetejét oldalát bekenjük a margarinos masszával. Visszatesszük a hűtőbe, míg a marcipán elkészül.
  8. A marcipánt vajas kézzel átgyúrjuk, vagy legalább is lepuhítjuk.
  9. A tortát kivesszük a hűtőből, és lemérjük, mekkora az átmérője, és valamivel nagyobbra nyújtjuk keményítős nyújtódeszkán. Rátesszük határozott mozdulattal a tortára, lesimogatjuk, hogy ne legyen gyűrött, majd a felesleges marcipánt levágjuk.
  10. Majd kis darabokat tépünk a marcipánból, színezzük, és a fantáziánk, ízlésünk szerint készítjük el a virágokat, füveket, állatokat, amit pici margarinos krémmel vagy vizes ecsettel ragasztunk fel, és helyezzük el ízlésesen.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 17
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2273
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sziasztok! Ezt a kis mesetortát egy 1 éves édes kislánynak készítettem, nem akartunk figurát, de sima, egyszerű tortát se. Aztán beburkoltam, és jöttek a virágok meg a füvek, és a kisfiam segítségével a figurák: zümi, kukac, pillangó, és ez az édes kis apróság lett a végeredmény. Ami kedves számomra, és mindenkinek ajánlom! Nem nagyon babrás, és nagyon finom!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...