Mentás-csokis joghurttorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Mignon
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 8% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 19% Zsír
A piskótához
-
28g tojás35 kcal
-
12g cukor45 kcal
-
0 kcal
-
12g finomliszt42 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
83g görög joghurt86 kcal
-
7g cukor26 kcal
-
2g zselatin6 kcal
-
0 kcal
-
25g tejföl50 kcal
-
17g habtejszín49 kcal
A díszítéshez
-
33g csokoládé182 kcal
-
17g sárgadinnye3 kcal
-
2g menta2 kcal
Összesen
526
kcal
- 8% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 19% Zsír
A piskótához
-
165g tojás208 kcal
-
70g cukor271 kcal
-
0 kcal
-
70g finomliszt255 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
A krémhez
-
500g görög joghurt515 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
10g zselatin34 kcal
-
0 kcal
-
150g tejföl297 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
A díszítéshez
-
200g csokoládé1092 kcal
-
100g sárgadinnye17 kcal
-
14g menta10 kcal
Összesen
3147
kcal
- 8% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 19% Zsír
A piskótához
-
11.6g tojás15 kcal
-
4.9g cukor19 kcal
-
0 kcal
-
4.9g finomliszt18 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
35.1g görög joghurt36 kcal
-
2.8g cukor11 kcal
-
0.7g zselatin2 kcal
-
0.3g vanília kivonat0 kcal
-
10.5g tejföl21 kcal
-
7g habtejszín21 kcal
A díszítéshez
-
14g csokoládé77 kcal
-
7g sárgadinnye1 kcal
-
1g menta1 kcal
Összesen
222
kcal
- 8% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.7 g
Zsír
-
Összesen 29.5 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 126 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 418.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 90 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 61 mg
-
Foszfor 178 mg
-
Nátrium 71 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54.7 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 58.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 136 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 81 mg
-
Retinol - A vitamin: 115 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 197 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 137 micro
Összesen
526
kcal
- 8% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 70.3 g
Zsír
-
Összesen 177.2 g
-
Telített zsírsav 76 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 40 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 756 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2513 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 81 mg
-
Kálcium 538 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 365 mg
-
Foszfor 1067 mg
-
Nátrium 429 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 328.2 g
-
Cukor 218 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 351 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 817 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 142 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 126 micro
-
Kolin: 483 mg
-
Retinol - A vitamin: 688 micro
-
α-karotin 22 micro
-
β-karotin 1180 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 824 micro
Összesen
3147
kcal
- 8% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 12.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 53 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 176.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 75 mg
-
Nátrium 30 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 24.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 57 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 48 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 83 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 58 micro
Összesen
222
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
3 db tojás
-
7 dkg cukor
-
1 teáskanál cukrozatlan kakaópor
-
7 dkg finomliszt
-
0.5 kk sütőpor
A krémhez
-
5 dl görög joghurt
-
4 ek cukor
-
10 g zselatin
-
1 teáskanál vanília kivonat
-
150 ml tejföl
A díszítéshez
-
10 dkg sárgadinnye
-
2 szál menta
Elkészítés
A piskótához
- A tojásokat, a cukrot és a kakaóport addig verjük gépi habverővel, amíg a háromszorosára nem nő. A sütőport elkeverjük a liszttel, majd lazán, nagy mozdulatokkal a tojásos krémhez forgatjuk.
- Sütőpapírral kibélelünk egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformát, enyhén megvajazzuk, beleöntjük a masszát, és 200 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt megsütjük, majd hagyjuk kihűlni.
- Közepes edénybe öntjük a joghurtot, a cukrot, a zselatint és a vaníliakivonatot, majd folyamatos kevergetés mellett felforrósítjuk (ne forraljuk fel!). Félretesszük, és langyosra hűtjük.
- A hideg tejszínből kemény habot verünk, hozzákeverjük a tejfölt, majd a joghurtos krémhez adjuk, és óvatosan elkeverjük.
- A kihűlt piskótalapot tortatálra tesszük, körbevesszük egy tortagyűrűvel, amit úgy állítunk be, hogy épp csak egy kis hely maradjon a tészta és a gyűrű közt. Ebbe a kis résbe állítgassuk be a csokilapokat. (Nem kell teljesen lenyomni őket, maradhat a magasabb perem, így jobban megtartja a krémet.)
- Szorítsunk még egy kicsit a tortagyűrűn, hogy jól tartson, majd öntsük óvatosan a piskótalapra a krémet. Tegyük hűtőbe 4-5 órára, de legjobb egy éjszakára, hogy a joghurtos krém jól megdermedjen.
- Tálalás előtt óvatosan lazítsuk meg a tortagyűrűt, majd vegyük le.
- A sárgadinnyéből vágjunk félgömböket egy dinnyevájó segítségével, majd tetszés szerint díszítsük vele a torta tetejét. Legvégül a maradék csokilapokat és mentaleveleket is rendezzük ízlésesen a tetejére.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 24
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 59
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 4220
- Feltöltés dátuma: 2013. július 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Mignon
212 recept
Ez a recept szerelem volt első látásra! Ezzel a finomsággal kedveskedtem drága barátnőmék házassági évfordulójára. Mutatós és frissítő desszert a nyári melegben. Recept forrása: Kifőztük magazin