r
Nosalty Logó

Mentás-csokis joghurttorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mignon
Mentás-csokis joghurttorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 526 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 3147 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 222 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    29.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    418.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    178 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.7 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    197 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 526 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.3 g

Zsír

  • Összesen
    177.2 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    756 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2513 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    538 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    365 mg
  • Foszfor
    1067 mg
  • Nátrium
    429 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    328.2 g
  • Cukor
    218 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    351 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    817 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    142 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    126 micro
  • Kolin:
    483 mg
  • Retinol - A vitamin:
    688 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    1180 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    824 micro
Összesen 3147 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    176.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 222 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásokat, a cukrot és a kakaóport addig verjük gépi habverővel, amíg a háromszorosára nem nő. A sütőport elkeverjük a liszttel, majd lazán, nagy mozdulatokkal a tojásos krémhez forgatjuk.
  2. Sütőpapírral kibélelünk egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformát, enyhén megvajazzuk, beleöntjük a masszát, és 200 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt megsütjük, majd hagyjuk kihűlni.
  3. Közepes edénybe öntjük a joghurtot, a cukrot, a zselatint és a vaníliakivonatot, majd folyamatos kevergetés mellett felforrósítjuk (ne forraljuk fel!). Félretesszük, és langyosra hűtjük.
  4. A hideg tejszínből kemény habot verünk, hozzákeverjük a tejfölt, majd a joghurtos krémhez adjuk, és óvatosan elkeverjük.
  5. A kihűlt piskótalapot tortatálra tesszük, körbevesszük egy tortagyűrűvel, amit úgy állítunk be, hogy épp csak egy kis hely maradjon a tészta és a gyűrű közt. Ebbe a kis résbe állítgassuk be a csokilapokat. (Nem kell teljesen lenyomni őket, maradhat a magasabb perem, így jobban megtartja a krémet.)
  6. Szorítsunk még egy kicsit a tortagyűrűn, hogy jól tartson, majd öntsük óvatosan a piskótalapra a krémet. Tegyük hűtőbe 4-5 órára, de legjobb egy éjszakára, hogy a joghurtos krém jól megdermedjen.
  7. Tálalás előtt óvatosan lazítsuk meg a tortagyűrűt, majd vegyük le.
  8. A sárgadinnyéből vágjunk félgömböket egy dinnyevájó segítségével, majd tetszés szerint díszítsük vele a torta tetejét. Legvégül a maradék csokilapokat és mentaleveleket is rendezzük ízlésesen a tetejére.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4218
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 17.

Receptkategóriák

Ez a recept szerelem volt első látásra! Ezzel a  finomsággal kedveskedtem drága barátnőmék házassági évfordulójára. Mutatós és frissítő desszert a nyári melegben. Recept forrása: Kifőztük magazin

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek