Méhecskés fanta süti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Indigo
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 11% Zsír
Tészta hozzávalói
-
12g vaj84 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
25g rétesliszt91 kcal
-
8 kcal
-
1g só0 kcal
Krém hozzávalói
-
83g tehéntúró123 kcal
-
33g porcukor129 kcal
-
42g vaj299 kcal
-
6 kcal
-
1g citromlé0 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
Tetejére
-
56 kcal
-
57 kcal
-
8g cukor32 kcal
-
142g őszibarack konzerv102 kcal
-
20 kcal
-
8g étcsokoládé46 kcal
Összesen
1199
kcal
- 4% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 11% Zsír
Tészta hozzávalói
-
70g vaj502 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
330g tojás415 kcal
-
150g rétesliszt546 kcal
-
46 kcal
-
4g só0 kcal
Krém hozzávalói
-
500g tehéntúró735 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
250g vaj1793 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
8g citromlé2 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
Tetejére
-
336 kcal
-
343 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
850g őszibarack konzerv612 kcal
-
20g mandulapehely118 kcal
-
50g étcsokoládé273 kcal
Összesen
7195
kcal
- 4% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 11% Zsír
Tészta hozzávalói
-
2g vaj15 kcal
-
3.5g cukor14 kcal
-
9.6g tojás12 kcal
-
4.4g rétesliszt16 kcal
-
0.6g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
0.1g só0 kcal
Krém hozzávalói
-
14.6g tehéntúró21 kcal
-
5.8g porcukor23 kcal
-
7.3g vaj52 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
-
0.2g citromlé0 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
Tetejére
-
10 kcal
-
2.6g vaníliás pudingpor10 kcal
-
1.5g cukor6 kcal
-
24.8g őszibarack konzerv18 kcal
-
0.6g mandulapehely3 kcal
-
1.5g étcsokoládé8 kcal
Összesen
210
kcal
- 4% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25 g
Zsír
-
Összesen 59 g
-
Telített zsírsav 34 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 295 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1383.1 g
-
Cink 218 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 140 mg
-
Vas 170 mg
-
Magnézium 64 mg
-
Foszfor 374 mg
-
Nátrium 376 mg
-
Réz 9 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 147.3 g
-
Cukor 91 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 327.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 486 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 21 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 100 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 47 micro
-
Kolin: 163 mg
-
Retinol - A vitamin: 435 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 558 micro
-
β-crypt 125 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 299 micro
Összesen
1199
kcal
- 4% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 150.1 g
Zsír
-
Összesen 354.1 g
-
Telített zsírsav 203 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 99 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 1772 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8298.9 g
-
Cink 1310 mg
-
Szelén 153 mg
-
Kálcium 838 mg
-
Vas 1018 mg
-
Magnézium 384 mg
-
Foszfor 2242 mg
-
Nátrium 2258 mg
-
Réz 53 mg
-
Mangán 43 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 884 g
-
Cukor 546 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 1966.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2918 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 26 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 49 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 126 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 602 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 280 micro
-
Kolin: 980 mg
-
Retinol - A vitamin: 2612 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 3350 micro
-
β-crypt 752 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1794 micro
Összesen
7195
kcal
- 4% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 10.3 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 52 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 242.1 g
-
Cink 38 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 30 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 65 mg
-
Nátrium 66 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.8 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 57.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 85 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 18 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 76 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 98 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 52 micro
Összesen
210
kcal
Hozzávalók
Tészta hozzávalói
-
7 dkg vaj
-
12 dkg cukor
-
6 db tojás
-
15 dkg rétesliszt
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
1 kávéskanál só
Krém hozzávalói
-
50 dkg tehéntúró
-
20 dkg porcukor
-
25 dkg vaj
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 ek citromlé
Tetejére
-
2 tasak vaníliás pudingpor
-
5 dkg cukor
-
850 g őszibarack konzerv
-
2 dkg mandulapehely
-
5 dkg étcsokoládé
Elkészítés
Tészta hozzávalói
- A tojásokat a cukorral robotgép segítségével habosra verjük.
- A lisztbe belekeverjük a kakaót és a sót, és hozzászitáljuk a tojásos masszához. A vajat apránként elkeverve adjuk hozzá.
- Közepes méretű tepsibe simítjuk, 180 fokon kisütjük a tésztát, tűpróbáig, kb. 20 perc.
Krém hozzávalói
- A vajat habosra keverjük a porcukorral, ehhez a keverékhez részletekben hozzákeverjük a túrót.
- Citromlével, vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal ízesítjük.
Tetejére
- Egy bögrében 2 dl fantával simára keverjük a pudingporokat.
- 5 dl fantát felteszünk főni, amikor forr, belekeverjük a pudingport, és folyamatos keverés mellett hagyjuk besűrűsödni.
- Ha elérte a kívánt állagot, levesszük a tűzről, és hideg vízben hagyjuk langyosra hűlni.
- A közben kihűlt piskótára rásimítjuk a túrós krémet. Ennek a tetejére simítjuk a pudingos krémet.
- Gyorsan dolgozva, mielőtt a pudingos krém megszilárdul, tetszés szerinti elrendezésben "ráültetjük" a méhecskéket (konzerv, felezett őszibarackok). A pudingos krém ráöntése után a méhecskéket, azaz az őszibarackot rögtön rá kell tenni, mielőtt a máz megszilárdul, így a langyos máz elsimul és teljesen körbe vonja az őszibarackokat, emiatt és az azonos szín miatt nézhet ki úgy, mintha egybe lenne bevonva. Ha egyenlő távolságban sorban vannak rátéve, szép kockákat lehet belőle szeletelni a méhecskék mentén.
- Pár kocka csokit felolvasztunk, csíkokat és szemeket formázunk a méhecskéknek, óvatosan csurgatva rá az olvasztott csokit. A szeletelt mandulát beleszúrjuk a barackba, ez lesz a méhecske szárnya. (Nekem a képen tökmagból van a szárny, mert épp nem volt szeletelt mandulám, az egész meg túl vastag volt hozzá.)
- Hűtőbe tesszük, és hagyjuk megszilárdulni.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 29
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 2550
- Feltöltés dátuma: 2019. szeptember 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Indigo
34 recept
Bármilyen zselés tetejű sütire készíthetjük a méhecskéket, szerintem a fanta sütin mutat a legjobban :)