r
Nosalty Logó

Méhecskés fanta süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Indigo
Méhecskés fanta süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta hozzávalói

Krém hozzávalói

Tetejére

Összesen 1199 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta hozzávalói

Krém hozzávalói

Tetejére

Összesen 7195 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta hozzávalói

Krém hozzávalói

Tetejére

Összesen 210 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25 g

Zsír

  • Összesen
    59 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    295 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1383.1 g
  • Cink
    218 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    170 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    374 mg
  • Nátrium
    376 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    147.3 g
  • Cukor
    91 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    327.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    486 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    163 mg
  • Retinol - A vitamin:
    435 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    558 micro
  • β-crypt
    125 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    299 micro
Összesen 1199 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    150.1 g

Zsír

  • Összesen
    354.1 g
  • Telített zsírsav
    203 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1772 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8298.9 g
  • Cink
    1310 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    838 mg
  • Vas
    1018 mg
  • Magnézium
    384 mg
  • Foszfor
    2242 mg
  • Nátrium
    2258 mg
  • Réz
    53 mg
  • Mangán
    43 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    884 g
  • Cukor
    546 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1966.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2918 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    280 micro
  • Kolin:
    980 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2612 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    3350 micro
  • β-crypt
    752 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1794 micro
Összesen 7195 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    242.1 g
  • Cink
    38 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    18 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 210 kcal

Hozzávalók

Tészta hozzávalói

Krém hozzávalói

Tetejére

Elkészítés

Tészta hozzávalói

  1. A tojásokat a cukorral robotgép segítségével habosra verjük.
  2. A lisztbe belekeverjük a kakaót és a sót, és hozzászitáljuk a tojásos masszához. A vajat apránként elkeverve adjuk hozzá.
  3. Közepes méretű tepsibe simítjuk, 180 fokon kisütjük a tésztát, tűpróbáig, kb. 20 perc.

Krém hozzávalói

  1. A vajat habosra keverjük a porcukorral, ehhez a keverékhez részletekben hozzákeverjük a túrót.
  2. Citromlével, vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal ízesítjük.

Tetejére

  1. Egy bögrében 2 dl fantával simára keverjük a pudingporokat.
  2. 5 dl fantát felteszünk főni, amikor forr, belekeverjük a pudingport, és folyamatos keverés mellett hagyjuk besűrűsödni.
  3. Ha elérte a kívánt állagot, levesszük a tűzről, és hideg vízben hagyjuk langyosra hűlni.
  4. A közben kihűlt piskótára rásimítjuk a túrós krémet. Ennek a tetejére simítjuk a pudingos krémet.
  5. Gyorsan dolgozva, mielőtt a pudingos krém megszilárdul, tetszés szerinti elrendezésben "ráültetjük" a méhecskéket (konzerv, felezett őszibarackok). A pudingos krém ráöntése után a méhecskéket, azaz az őszibarackot rögtön rá kell tenni, mielőtt a máz megszilárdul, így a langyos máz elsimul és teljesen körbe vonja az őszibarackokat, emiatt és az azonos szín miatt nézhet ki úgy, mintha egybe lenne bevonva. Ha egyenlő távolságban sorban vannak rátéve, szép kockákat lehet belőle szeletelni a méhecskék mentén.
  6. Pár kocka csokit felolvasztunk, csíkokat és szemeket formázunk a méhecskéknek, óvatosan csurgatva rá az olvasztott csokit. A szeletelt mandulát beleszúrjuk a barackba, ez lesz a méhecske szárnya. (Nekem a képen tökmagból van a szárny, mert épp nem volt szeletelt mandulám, az egész meg túl vastag volt hozzá.)
  7. Hűtőbe tesszük, és hagyjuk megszilárdulni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2550
  • Feltöltés dátuma: 2019. szeptember 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bármilyen zselés tetejű sütire készíthetjük a méhecskéket, szerintem a fanta sütin mutat a legjobban :)

Hozzávalók

Tészta hozzávalói

Krém hozzávalói

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...