r
Nosalty Logó

Méhcsípés torta

Éva házias konyhája
Méhcsípés torta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A mandulabevonathoz

A krémhez

486
Kalória
9.3g
Fehérje
56.4g
Szénhidrát
25g
Zsír
29.8g
Víz
73.1g
Koleszterin
2.3g
Élelmi rost
24.5g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A mandulabevonathoz

A krémhez

Összesen 486 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A mandulabevonathoz

A krémhez

Összesen 3873 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A mandulabevonathoz

A krémhez

Összesen 273 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    25 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    750.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    237 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    282 mg
  • Nátrium
    171 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    56.4 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    29.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    149 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 486 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.6 g

Zsír

  • Összesen
    200.2 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    585 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6006.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    1893 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    360 mg
  • Foszfor
    2254 mg
  • Nátrium
    1368 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    451 g
  • Cukor
    196 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    238.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1217 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    86 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    305 micro
  • Kolin:
    278 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1196 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    258 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    289 micro
Összesen 3873 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    423 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    31.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    16.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 273 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejben az élesztőt felfuttatjuk a szokásos módon. Egy tálba beletesszük a tészta többi hozzávalóját, majd a tejet az élesztővel, és jól összedolgozzuk.
  2. 1 órát pihentetjük. Jelentős növekedést -mint általában a kelt tésztáknál tapasztalunk- ne várjunk, mert ennél a tésztánál ez elmarad. Mégis nagyon szép, magas tésztát kapunk végeredményként, ha megsült.
  3. A pihentetés után sütőpapírral kibélelünk egy 26 cm-es tortaformát, formára igazítjuk a tésztát benne, és újból 20 percet pihentetjük.
  4. Közben a mandulabevonat hozzávalóit egy edényben összeforraljuk, majd egyenletesen elosztjuk a tészta tetején. Vigyázva, hogy a mandula egyenletesen, mindenhol bevonja a tésztát. Majd megsütjük.
  5. Tejből, vaníliás pudingból, vaníliás cukor és cukor hozzáadásával pudingot főzünk. Majd 1 habfixálóból és 2 dl habosított tejszínből krémet készítünk. A tejszínt és a kihűlt pudingot összekeverjük egynemű krémmé.
  6. A megsült tortalapot kihűlés után középen kettévágjuk, és a krémmel megtöltjük az alsó lapot. A felsőt szeletekre vágjuk, és úgy helyezzük a krém tetejére. A mandula és a cukor egy kicsit karamellizálódik sütés közben, és ezért tanácsos, mert így könnyebb felszeletelni. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Az egyik legismertebb sütemény itt Németországban, egy tradicionális sütemény, mint nálunk a dobos-torta. Mondhatjuk, aki egyszer megkóstolta, többé nem tud leszokni róla. Többféle formában készítik. Én a legegyszerűbbet szoktam tortaformában. A krém az általában vaníliakrém, ami néha csak sima tejszín. Egyéni ízlés, kinek mi ízlik jobban, gyümölcsdarabokkal is lehet gazdagítani. Valóban csak az ízlés és a fantázia határozza meg a krém ízvilágát.

További receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...