Meggyzselés máktorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
scarlett69
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 8% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 34% Zsír
Tészta
-
20g xilit48 kcal
-
60g vaj430 kcal
-
30g tej17 kcal
-
44g tojás55 kcal
-
30g mák158 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
1g citromhéj1 kcal
-
30g rizsliszt110 kcal
Zselé
-
40g meggy18 kcal
-
10g erythritol0 kcal
-
4g zselatin13 kcal
-
20g víz0 kcal
Krém
-
50g mascarpone202 kcal
-
10g erythritol0 kcal
-
8g citromlé2 kcal
-
1g citromhéj1 kcal
-
151 kcal
-
4g zselatin13 kcal
-
20g víz0 kcal
Összeállítás
-
100 kcal
-
10g étcsokoládé55 kcal
Összesen
1375
kcal
- 8% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 34% Zsír
Tészta
-
100g xilit240 kcal
-
300g vaj2151 kcal
-
150g tej84 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
150g mák788 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
150g rizsliszt549 kcal
Zselé
-
200g meggy90 kcal
-
50g erythritol0 kcal
-
20g zselatin67 kcal
-
100g víz0 kcal
Krém
-
250g mascarpone1010 kcal
-
50g erythritol0 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
300g növényi habtejszín753 kcal
-
20g zselatin67 kcal
-
100g víz0 kcal
Összeállítás
-
200g növényi habtejszín502 kcal
-
50g étcsokoládé273 kcal
Összesen
6872
kcal
- 8% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 34% Zsír
Tészta
-
4g xilit10 kcal
-
12.1g vaj87 kcal
-
6.1g tej3 kcal
-
8.9g tojás11 kcal
-
6.1g mák32 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
6.1g rizsliszt22 kcal
Zselé
-
8.1g meggy4 kcal
-
2g erythritol0 kcal
-
0.8g zselatin3 kcal
-
4g víz0 kcal
Krém
-
10.1g mascarpone41 kcal
-
2g erythritol0 kcal
-
1.6g citromlé0 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
12.1g növényi habtejszín30 kcal
-
0.8g zselatin3 kcal
-
4g víz0 kcal
Összeállítás
-
8.1g növényi habtejszín20 kcal
-
2g étcsokoládé11 kcal
Összesen
277
kcal
- 8% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 34% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 27.5 g
Zsír
-
Összesen 112.6 g
-
Telített zsírsav 59 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 276 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1856.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 698 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 140 mg
-
Foszfor 646 mg
-
Nátrium 339 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 65.6 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 125 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 496 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 51 micro
-
Kolin: 132 mg
-
Retinol - A vitamin: 465 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 375 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 230 micro
Összesen
1375
kcal
- 8% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 34% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 137.5 g
Zsír
-
Összesen 563 g
-
Telített zsírsav 293 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 92 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 57 g
-
Koleszterin 1379 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9283.6 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 107 mg
-
Kálcium 3488 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 702 mg
-
Foszfor 3232 mg
-
Nátrium 1696 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 13 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 328 g
-
Cukor 72 mg
-
Élelmi rost 41 mg
VÍZ
-
Összesen 625.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2478 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 50 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 253 micro
-
Kolin: 661 mg
-
Retinol - A vitamin: 2323 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 1874 micro
-
β-crypt 25 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1150 micro
Összesen
6872
kcal
- 8% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 34% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 22.8 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 56 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 375.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 141 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 131 mg
-
Nátrium 69 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.3 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 25.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 100 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 94 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 76 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 47 micro
Összesen
277
kcal
Hozzávalók
Tészta
Zselé
Krém
-
250 g mascarpone
-
1 citromból nyert citromlé
-
1 citromból nyert citromhéj
-
300 ml növényi habtejszín
-
20 g zselatin
-
1 dl víz
Összeállítás
-
200 ml növényi habtejszín
Elkészítés
Tészta
- A tésztához a puha vajat (margarint) habosra keverjük a cukorral (édesítővel), beledolgozzuk az egész tojásokat, a tejet és végül a kimért, liszt-mák-sütőpor keverékét, ízesítsük reszelt citromhéjjal, fahéjjal.
- Simára keverjük a tésztát, majd egy 22 cm-es sütőpapírral bélelt formába öntjük, és előmelegített 160 fokos sütőben kb 50-60 perc alatt készre sütjük. Tűpróba!
Zselé
- A meggyzseléhez botmixerrel pürésítjük a meggyet, majd hozzáadjuk a zselatint, a cukrot (eritritet) 1 dl vizet és összemelegítjük.
- Egy 18 cm átmérőjű formát folpack-kal kibélelünk, és beleöntjük a masszát. Hűtőszekrénybe tesszük dermedni.
Krém
- A krémhez a mascarponét, a cukrot (eritritet), citrom levét és reszelt héját habosra keverjük, majd hozzáadjuk a felvert habot és az 1 dl vízben felmelegített zselatint is.
Összeállítás
- A tésztát vízszintesen két lapba vágjuk, az egyiket visszatesszük a sütőformába, és ráhalmozzuk a mascarponekrém felét, majd óvatosan ráborítjuk a zselét, lehúzzuk róla a fóliát, majd a krém másik felét rákenjük, a mákos lappal befedjük.
- Hűtőszekrényben dermesztjük egy éjszakát, majd felvert habbal és GM csokival díszítjük. Forró vízbe mártott késsel szeleteljük. Talán bonyolultnak tűnik az elkészítése, de egyáltalán nem az, akár kezdők is elkészíthetik!
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés ideje: 50 perc
- Receptkönyvben: 18
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 39
- Össznézettség: 7918
- Feltöltés dátuma: 2021. május 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
scarlett69
98 recept