r
Nosalty Logó

Meggykrémes kuglóf

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katica
Meggykrémes kuglóf
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 31% Zsír

Tészta

Krém

Díszítés

Összesen 580 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 31% Zsír

Tészta

Krém

Díszítés

Összesen 6944 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 31% Zsír

Tészta

Krém

Díszítés

Összesen 330 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    37 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    222.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.4 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    248 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    243 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 580 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    69.6 g

Zsír

  • Összesen
    443.6 g
  • Telített zsírsav
    219 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    113 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    86 g
  • Koleszterin
    1400 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2665.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    704 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    302 mg
  • Foszfor
    1091 mg
  • Nátrium
    427 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    676.6 g
  • Cukor
    327 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    236 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2970 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    267 micro
  • Kolin:
    577 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2916 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    650 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    772 micro
Összesen 6944 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    21.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    127.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 330 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Díszítés

Elkészítés

Tészta

  1. Keverjük habosra a vajat a porcukorral, vaníliás cukorral, citromhéjjal, a rummal, majd egyenként adjuk hozzá a tojásokat is.
  2. A lisztet keverjük el a sütőporral, a sóval, a keményítővel, és jól dolgozzuk össze a tojásos-vajas masszával.
  3. A tésztát kivajazott, kimorzsázott, közepes méretű (kb. 22 cm átmérőjű) kuglófformába öntjük. 160 C fokra előmelegített sütőben kb. 50 perc alatt készre sütjük.
  4. Ha megsült, a formában hagyjuk kb. 10 percig hűlni, majd egy tálra borítva tovább hűtjük. Alaposan ki kell hűteni. Nem árt neki egy egész éjszaka, mert szeletelni fogjuk.
  5. A kihűlt tésztát kétszer körbevágjuk. Az alsó lapra kenünk 1/3 rész krémet, rá a következő tésztaréteg, erre ismét 1/3 rész krém, ennek tetejére az utolsó tésztaréteg. A megmaradt krémmel a tetejét és az egész oldalát körbekenjük. Az oldalát és a tetejét alaposan megszórjuk a durvára vágott dióval, és a tetejére ültetjük a 12 szem meggykompótot.
  6. Hűtőszekrénybe tesszük, és lehűtjük. Jó vele várni egy éjszakát, hogy az ízek összeérjenek.

Krém

  1. A pudingokat, a cukrot csomómentesre keverjük 1 dl tejjel, majd a többi tejjel és a meggylével sűrűre főzzük. Hagyjuk teljesen kihűlni. Hűlés után, hozzákeverjük a rumot, majd a puha vajjal alaposan kihabosítjuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 807
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagymamám receptes füzetében találkoztam ezzel a sütivel... Ő frankfurti koszorúnak írta a nevét... nagyon érdekelt, nem emlékeztem rá, hogy sütött volna ilyet, én nekiálltam megsütöttem... és nem csalódtam benne.  Igaz, annyit módosítottam rajta, hogy a liszt helyett pudingokkal dolgoztam... nagyon finom lett.

Hozzávalók

Tészta

Krém

Díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...