Meggykrémes kuglóf
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Katica
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 5% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 31% Zsír
Tészta
-
17g vaj120 kcal
-
17g porcukor65 kcal
-
3 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
1g rum2 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
13g finomliszt46 kcal
-
32 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Krém
Díszítés
-
8g meggybefőtt6 kcal
-
13g dió82 kcal
Összesen
580
kcal
- 5% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 31% Zsír
Tészta
-
200g vaj1434 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
8g rum18 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
100g étkezési keményítő381 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Krém
-
45g puncs pudingpor171 kcal
-
171 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
300g tej168 kcal
-
300g meggylé120 kcal
-
16g rum37 kcal
-
200g vaj1434 kcal
Díszítés
-
100g meggybefőtt72 kcal
-
150g dió981 kcal
Összesen
6944
kcal
- 5% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 31% Zsír
Tészta
-
9.5g vaj68 kcal
-
9.5g porcukor37 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
0.4g rum1 kcal
-
7.9g tojás10 kcal
-
7.2g finomliszt26 kcal
-
4.8g étkezési keményítő18 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Krém
-
2.1g puncs pudingpor8 kcal
-
2.1g vaníliás pudingpor8 kcal
-
4.8g cukor18 kcal
-
14.3g tej8 kcal
-
14.3g meggylé6 kcal
-
0.8g rum2 kcal
-
9.5g vaj68 kcal
Díszítés
-
4.8g meggybefőtt3 kcal
-
7.2g dió47 kcal
Összesen
330
kcal
- 5% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 37 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 117 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 222.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 59 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 91 mg
-
Nátrium 36 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 56.4 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 19.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 248 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 243 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 54 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 64 micro
Összesen
580
kcal
- 5% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 69.6 g
Zsír
-
Összesen 443.6 g
-
Telített zsírsav 219 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 113 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 86 g
-
Koleszterin 1400 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2665.1 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 114 mg
-
Kálcium 704 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 302 mg
-
Foszfor 1091 mg
-
Nátrium 427 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 676.6 g
-
Cukor 327 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 236 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2970 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 267 micro
-
Kolin: 577 mg
-
Retinol - A vitamin: 2916 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 650 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 772 micro
Összesen
6944
kcal
- 5% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 21.2 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 67 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 127.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 52 mg
-
Nátrium 20 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.3 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 11.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 142 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 139 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 31 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 37 micro
Összesen
330
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
20 dkg porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 citromból nyert citromhéj
-
1 ek rum
-
3 db tojás
-
15 dkg finomliszt
-
10 dkg étkezési keményítő
-
1 csipet só
Krém
-
1 tasak puncs pudingpor
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
10 dkg cukor
-
3 dl tej
-
3 dl meggylé
-
20 dkg vaj
Díszítés
Elkészítés
Tészta
- Keverjük habosra a vajat a porcukorral, vaníliás cukorral, citromhéjjal, a rummal, majd egyenként adjuk hozzá a tojásokat is.
- A lisztet keverjük el a sütőporral, a sóval, a keményítővel, és jól dolgozzuk össze a tojásos-vajas masszával.
- A tésztát kivajazott, kimorzsázott, közepes méretű (kb. 22 cm átmérőjű) kuglófformába öntjük. 160 C fokra előmelegített sütőben kb. 50 perc alatt készre sütjük.
- Ha megsült, a formában hagyjuk kb. 10 percig hűlni, majd egy tálra borítva tovább hűtjük. Alaposan ki kell hűteni. Nem árt neki egy egész éjszaka, mert szeletelni fogjuk.
- A kihűlt tésztát kétszer körbevágjuk. Az alsó lapra kenünk 1/3 rész krémet, rá a következő tésztaréteg, erre ismét 1/3 rész krém, ennek tetejére az utolsó tésztaréteg. A megmaradt krémmel a tetejét és az egész oldalát körbekenjük. Az oldalát és a tetejét alaposan megszórjuk a durvára vágott dióval, és a tetejére ültetjük a 12 szem meggykompótot.
- Hűtőszekrénybe tesszük, és lehűtjük. Jó vele várni egy éjszakát, hogy az ízek összeérjenek.
Krém
- A pudingokat, a cukrot csomómentesre keverjük 1 dl tejjel, majd a többi tejjel és a meggylével sűrűre főzzük. Hagyjuk teljesen kihűlni. Hűlés után, hozzákeverjük a rumot, majd a puha vajjal alaposan kihabosítjuk.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 22
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 30
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 807
- Feltöltés dátuma: 2016. február 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Katica
169 recept
Nagymamám receptes füzetében találkoztam ezzel a sütivel... Ő frankfurti koszorúnak írta a nevét... nagyon érdekelt, nem emlékeztem rá, hogy sütött volna ilyet, én nekiálltam megsütöttem... és nem csalódtam benne. Igaz, annyit módosítottam rajta, hogy a liszt helyett pudingokkal dolgoztam... nagyon finom lett.