r
Nosalty Logó

Meggyes-vaníliakrémes pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
VnéEdit
Meggyes-vaníliakrémes pite
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A kenéshez

A meggyes töltelékhez

A vaníliakrémhez

A díszítéshez

Összesen 869 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A kenéshez

A meggyes töltelékhez

A vaníliakrémhez

A díszítéshez

Összesen 5197 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A kenéshez

A meggyes töltelékhez

A vaníliakrémhez

A díszítéshez

Összesen 255 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    45.2 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    220 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    639.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    211 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    233 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.9 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    107.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    417 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    381 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    432 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    161 micro
Összesen 869 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    64.6 g

Zsír

  • Összesen
    271.3 g
  • Telített zsírsav
    162 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1320 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3835 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    1266 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    1399 mg
  • Nátrium
    885 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    629.2 g
  • Cukor
    306 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    647.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2500 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    173 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    195 micro
  • Kolin:
    594 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2284 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    2590 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    965 micro
Összesen 5197 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    189.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    128 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 255 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

A meggyes töltelékhez

A vaníliakrémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, szükség esetén adunk hozzá citromlevet a tészta összeállításánál. Folpackba tesszük hűteni, míg a töltelékeket elkészítjük.
  2. A meggyes töltelék készítése: a magozott meggyet a cukorral, pár darabka szegfűszeggel, 1/2 dl vízzel felforraljuk.
  3. A szegfűszeget kidobjuk belőle.
  4. A puncspudingport az 1 dl vízben elkeverjük, és meggyhez öntjük, besűrítjük. Kihűtjük, és botmixerrel pürésítjük.
  5. A vaníliakrém hozzávalóit felfőzzük.
  6. Mivel piteformám nincs, így 29 cm-es gyümölcstorta formában sütöttem, melyet vajjal kikentem. A 2/3 tésztát kinyújtjuk, és a formába helyezzük, a leeső részt és a megmaradt tésztát kb. 3 mm-re kinyújtjuk.
  7. Ebből a tésztából csepp alakokat vágunk ki, és a kés fokával készítjük el a levél erezetét. Ha van levélforma kiszúrónk, könnyebb a dolgunk!
  8. A formába tett tésztát 180 fokra melegített sütőben 15-20 perc alatt világosbarnára sütjük.
  9. Ekkor kivesszük a sütőből, rákenjük a meggyes réteget, rá a vaníliás krémet, majd befedjük a kis levelekkel.
  10. A megmaradt tésztából hosszú rudat sodrunk, és a formát körben bevonjuk. A felvert tojással minden darabot egyenként lekenünk, a szélét is.
  11. 180 fokos sütőben ismét kb. 15 percig sütjük, amíg szép színe lesz a leveleknek.
  12. A megsült, kihűlt süteményt keményre vert tejszínhabbal díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 29
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2402
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
VnéEdit 295 recept

Bármilyen más bogyós gyümölcsből is elkészíthetjük. A Nők Lapja konyhából, süteményes könyvből készítettem. Finom nagyon!

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

A meggyes töltelékhez

A vaníliakrémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...