Meggyes-vaníliakrémes pite
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
VnéEdit
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tésztához
-
50g finomliszt182 kcal
-
17g porcukor65 kcal
-
38g vaj269 kcal
-
7g tojássárgája21 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
0g citromlé0 kcal
A kenéshez
-
9g tojás12 kcal
A meggyes töltelékhez
-
50g meggy23 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
25g víz0 kcal
-
29 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
A vaníliakrémhez
A díszítéshez
-
33g habtejszín97 kcal
Összesen
869
kcal
- 4% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tésztához
-
300g finomliszt1092 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
225g vaj1613 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
0g citromlé0 kcal
A kenéshez
-
55g tojás69 kcal
A meggyes töltelékhez
-
300g meggy135 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
150g víz0 kcal
-
45g puncs pudingpor171 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
A vaníliakrémhez
A díszítéshez
-
200g habtejszín584 kcal
Összesen
5197
kcal
- 4% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tésztához
-
14.8g finomliszt54 kcal
-
4.9g porcukor19 kcal
-
11.1g vaj80 kcal
-
2g tojássárgája6 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
-
0g citromlé0 kcal
A kenéshez
-
2.7g tojás3 kcal
A meggyes töltelékhez
-
14.8g meggy7 kcal
-
4.9g cukor19 kcal
-
7.4g víz0 kcal
-
2.2g puncs pudingpor8 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
A vaníliakrémhez
-
2.2g vaníliás pudingpor8 kcal
-
19.7g tej11 kcal
-
3g cukor11 kcal
A díszítéshez
-
9.9g habtejszín29 kcal
Összesen
255
kcal
- 4% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 10.8 g
Zsír
-
Összesen 45.2 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 220 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 639.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 211 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 233 mg
-
Nátrium 148 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 104.9 g
-
Cukor 51 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 107.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 417 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 99 mg
-
Retinol - A vitamin: 381 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 432 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 161 micro
Összesen
869
kcal
- 4% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 64.6 g
Zsír
-
Összesen 271.3 g
-
Telített zsírsav 162 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 78 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 1320 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3835 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 146 mg
-
Kálcium 1266 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 123 mg
-
Foszfor 1399 mg
-
Nátrium 885 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 629.2 g
-
Cukor 306 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 647.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2500 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 173 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 195 micro
-
Kolin: 594 mg
-
Retinol - A vitamin: 2284 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 2590 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 965 micro
Összesen
5197
kcal
- 4% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.2 g
Zsír
-
Összesen 13.4 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 65 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 189.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 62 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 69 mg
-
Nátrium 44 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.1 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 31.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 123 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 113 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 128 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 48 micro
Összesen
255
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
30 dkg finomliszt
-
10 dkg porcukor
-
22.5 dkg vaj
-
2 db tojássárgája
-
6 g sütőpor
-
1 tk citromlé
A kenéshez
-
1 db tojás
A meggyes töltelékhez
-
30 dkg meggy
-
10 dkg cukor
-
1.5 dl víz
-
1 tasak puncs pudingpor
-
3 db szegfűszeg
A vaníliakrémhez
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
4 dl tej
-
6 dkg cukor
A díszítéshez
Elkészítés
A tésztához
- A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, szükség esetén adunk hozzá citromlevet a tészta összeállításánál. Folpackba tesszük hűteni, míg a töltelékeket elkészítjük.
- A meggyes töltelék készítése: a magozott meggyet a cukorral, pár darabka szegfűszeggel, 1/2 dl vízzel felforraljuk.
- A szegfűszeget kidobjuk belőle.
- A puncspudingport az 1 dl vízben elkeverjük, és meggyhez öntjük, besűrítjük. Kihűtjük, és botmixerrel pürésítjük.
- A vaníliakrém hozzávalóit felfőzzük.
- Mivel piteformám nincs, így 29 cm-es gyümölcstorta formában sütöttem, melyet vajjal kikentem. A 2/3 tésztát kinyújtjuk, és a formába helyezzük, a leeső részt és a megmaradt tésztát kb. 3 mm-re kinyújtjuk.
- Ebből a tésztából csepp alakokat vágunk ki, és a kés fokával készítjük el a levél erezetét. Ha van levélforma kiszúrónk, könnyebb a dolgunk!
- A formába tett tésztát 180 fokra melegített sütőben 15-20 perc alatt világosbarnára sütjük.
- Ekkor kivesszük a sütőből, rákenjük a meggyes réteget, rá a vaníliás krémet, majd befedjük a kis levelekkel.
- A megmaradt tésztából hosszú rudat sodrunk, és a formát körben bevonjuk. A felvert tojással minden darabot egyenként lekenünk, a szélét is.
- 180 fokos sütőben ismét kb. 15 percig sütjük, amíg szép színe lesz a leveleknek.
- A megsült, kihűlt süteményt keményre vert tejszínhabbal díszítjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 29
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 40
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2402
- Feltöltés dátuma: 2014. június 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
VnéEdit
295 recept
Bármilyen más bogyós gyümölcsből is elkészíthetjük. A Nők Lapja konyhából, süteményes könyvből készítettem. Finom nagyon!