r
Nosalty Logó

Meggyes Túró Rudi torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Balázs Gréta
Meggyes Túró Rudi torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Sacher piskóta

Túrókrém

Összeállítás

Összesen 467 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Sacher piskóta

Túrókrém

Összeállítás

Összesen 2802 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Sacher piskóta

Túrókrém

Összeállítás

Összesen 249 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    26.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    659.9 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    86 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    224 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.4 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    190 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    209 micro
Összesen 467 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.3 g

Zsír

  • Összesen
    159.9 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3959.5 g
  • Cink
    656 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    554 mg
  • Vas
    514 mg
  • Magnézium
    272 mg
  • Foszfor
    1342 mg
  • Nátrium
    477 mg
  • Réz
    27 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    260.4 g
  • Cukor
    181 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    386.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    738 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1125 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    195 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1257 micro
Összesen 2802 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    355.1 g
  • Cink
    59 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    46 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    27 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 249 kcal

Hozzávalók

Sacher piskóta

Túrókrém

Összeállítás

Elkészítés

Sacher piskóta

  1. A Sacher piskótához a vajat a csokoládéval vízgőz felett összeolvasztjuk, majd langyosra hűtjük, és hozzáadjuk a tojássárgáját.
  2. A fehérjéből kemény habot verünk a cukorral, és beleforgatjuk a csokoládés részbe. A lisztet, kakaóport, sütőport is beleforgatjuk a masszába.
  3. Tortaformába töltjük, és előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.

Túrókrém

  1. A krémhez a tojást, tejet, cukrot, keményítőt simára keverjük, és a keverékből folyamatos keverés mellett pudingot főzünk. Kihabosítjuk, és kihűtjük.
  2. A vajat szintén kihabosítjuk, hozzáadjuk a kihűlt pudingot is. Ha a krém egynemű és könnyű szerkezetű, hozzákeverjük a túrót is.

Összeállítás

  1. A piskótát három felé vágjuk, és minden lapot átkenünk konyakkal. A lapokat összetöltjük a krém 2/3-ával úgy, hogy minden krémrétegre meggyszemeket szórunk.
  2. A maradék krémet pirosra színezzük ételfestékkel, és bevonjuk vele a tortát. Szórócukorral, drazséval csokoládétörettel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 18
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 621
  • Feltöltés dátuma: 2019. április 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Balázs Gréta 1 recept

Ennek a tortának az ízvilága a klasszikus meggy-túró párosra épül. A csavart a receptben a Sacher tortából kölcsönzött gazdag csokoládés piskóta, valamint a konyakcseppek adják. 

Hozzávalók

Sacher piskóta

Túrókrém

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...