r
Nosalty Logó

Meggyes-marcipános koszorú

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Jahin
Meggyes-marcipános koszorú
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A díszítéshez

Összesen 1477 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A díszítéshez

Összesen 5899 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A díszítéshez

Összesen 279 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.6 g

Zsír

  • Összesen
    50.1 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    291 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1765.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    418 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    768 mg
  • Nátrium
    374 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    223.4 g
  • Cukor
    87 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    134.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    289 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    216 mg
  • Retinol - A vitamin:
    285 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    339 micro
Összesen 1477 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    126.2 g

Zsír

  • Összesen
    200.3 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7062.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    291 mg
  • Kálcium
    1673 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    484 mg
  • Foszfor
    3073 mg
  • Nátrium
    1498 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    893.5 g
  • Cukor
    349 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    539.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1154 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    204 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    318 micro
  • Kolin:
    864 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1139 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    201 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1357 micro
Összesen 5899 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    333.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 279 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy keverőtálban robotgéppel összekeverjük a tészta hozzávalóit. Először a nedves hozzávalókat keverjük ki a vajjal, végén tegyük bele a sütőporos lisztet.
  2. Formába öntjük, beleszórjuk a lecsepegtett meggybefőttet és az apróra felvágott marcipán masszát.
  3. Forró sütőben tűpróbáig sütjük, kb.40 percig, első 10 perc után vegyük közepes lángra a sütőt,hogy a széle ne égjen meg és a belseje is átsüljön.
  4. Még melegen késsel meglazítjuk és levesszük a formát.
  5. Ha kihűlt, a tetejére tetszőlegesen olvasztott csokit csorgatunk, majd megszórjuk száraz teflonserpenyőben pirított mandulával.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6387
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Receptem nem volt, csak úgy gondolomra állítottam össze a tésztát, abból amit találtam itthon. A marcipántól egészen extra íze lett.

Hozzávalók

A tésztához

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...