Meggyes-mandulás kalács
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Timcsó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 8% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
33g tej19 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
7g élesztő7 kcal
-
8g cukor32 kcal
-
17g vaj120 kcal
-
13g mandula79 kcal
-
2g mandulaaroma0 kcal
-
11 kcal
-
50g meggy23 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
0g só0 kcal
A mázhoz
-
7g tojásfehérje3 kcal
-
6g porcukor23 kcal
A díszítéshez
-
3g mandula20 kcal
A forma kikenéséhez
-
12 kcal
Összesen
645
kcal
- 8% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
200g tej112 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
40g élesztő42 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
80g mandula472 kcal
-
10g mandulaaroma0 kcal
-
68 kcal
-
300g meggy135 kcal
-
450g finomliszt1638 kcal
-
0g só0 kcal
A mázhoz
-
40g tojásfehérje21 kcal
-
35g porcukor135 kcal
A díszítéshez
-
20g mandula118 kcal
A forma kikenéséhez
-
71 kcal
Összesen
3861
kcal
- 8% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
13.6g tej8 kcal
-
7.5g tojás9 kcal
-
2.7g élesztő3 kcal
-
3.4g cukor13 kcal
-
6.8g vaj49 kcal
-
5.4g mandula32 kcal
-
0.7g mandulaaroma0 kcal
-
5 kcal
-
20.4g meggy9 kcal
-
30.5g finomliszt111 kcal
-
0g só0 kcal
A mázhoz
-
2.7g tojásfehérje1 kcal
-
2.4g porcukor9 kcal
A díszítéshez
-
1.4g mandula8 kcal
A forma kikenéséhez
-
0.5g napraforgó olaj5 kcal
Összesen
262
kcal
- 8% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 17.2 g
Zsír
-
Összesen 27.5 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 96 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 579 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 117 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 96 mg
-
Foszfor 264 mg
-
Nátrium 62 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 85.6 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 74 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 169 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 94 micro
-
Kolin: 73 mg
-
Retinol - A vitamin: 138 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 374 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 135 micro
Összesen
645
kcal
- 8% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 103.2 g
Zsír
-
Összesen 165 g
-
Telített zsírsav 64 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 66 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 575 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3474.1 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 203 mg
-
Kálcium 703 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 575 mg
-
Foszfor 1584 mg
-
Nátrium 370 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 513.6 g
-
Cukor 123 mg
-
Élelmi rost 41 mg
VÍZ
-
Összesen 444.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1012 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 31 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 561 micro
-
Kolin: 435 mg
-
Retinol - A vitamin: 826 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2241 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 810 micro
Összesen
3861
kcal
- 8% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 7 g
Zsír
-
Összesen 11.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 235.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 48 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 108 mg
-
Nátrium 25 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.9 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 30.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 69 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 56 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 152 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 55 micro
Összesen
262
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
2 dl tej
-
2 db tojás
-
4 dkg élesztő
-
5 ek cukor
-
10 dkg vaj
-
8 dkg mandula
-
10 ml mandulaaroma
-
3 dkg cukrozatlan kakaópor
-
30 dkg meggy
-
45 dkg finomliszt
-
1 csipet só
A mázhoz
-
1 db tojásfehérje
-
5 ek porcukor
A díszítéshez
-
2 dkg mandula
A forma kikenéséhez
-
1 ek napraforgó olaj
Elkészítés
A tésztához
- A kétszínű tésztát külön kelesztjük, ezért két edényben dolgozunk. Az egyik edénybe tesszük a langyos tej és élesztő felét felfuttatjuk, majd hozzáadunk 2 ek cukrot, 1 tojást, 1/2 ek mandulaaromát, 4 dkg szeletelt mandulát, 5 dkg olvasztott vajat, végül 20-22 dkg liszttel sima tésztává gyúrjuk.
- A másik edénybe tesszük a maradék tejet és élesztőt, felfuttatjuk, majd hozzáadunk 3 ek cukrot, 1/2 ek mandulaaromát, 4 dkg szeletelt mandulát, 5 dkg olvasztott vajat, 1 tojást, 3 dkg kakaóport, 30 dkg pincés meggyet és a maradék (20-25 dkg) lisztet. Jól összegyúrjuk, és a másik tésztával együtt pihentetjük egy órát.
- Ha pihentek, kinyújtjuk mindkét tésztarészt, és a fehérre tesszük a barnát, feltekerjük, és olajozott formába tesszük (nagyobb gyümölcskenyér formába tettem, de a kuglóf forma is nagyon jó), majd pihentetjük 30 percet.
- Ha pihent, 50 fokra melegített sütőben még pihentetjük 30 percet , majd feltekerjük a sütőt 175 fokra, és kb. 40 perc alatt sül szép pirosra.
- Ha megsült, elkészítjük a mázt a tetejére: a tojásfehérjét kikeverjük az 5 ek porcukorral, majd a forró kalácsra öntjük, megszórjuk a maradék mandulával. Kb. 5-10 perc alatt megköt a máz, és ha kicsit hűlt, szeletelhető.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 85
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3873
- Feltöltés dátuma: 2012. május 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Timcsó
30 recept
A meggyet akartam elhasználni, mert lassan itt az új, és még van tavalyi, de nem akartam már meggyes pitét sütni... Azt majd a frissből. :-) A meggy-mandula kombináció viszont egész jó, olyan "bon-bonos". :-)