Meggyes-mákos torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
55g tojás69 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
25g mák131 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
14g napraforgó olaj125 kcal
A krémhez
-
50g tej28 kcal
-
6g búzadara22 kcal
-
17g vaj120 kcal
-
12g porcukor45 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
0 kcal
A meggyes krémhez
Összesen
799
kcal
- 7% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
330g tojás415 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
150g mák788 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
A krémhez
-
300g tej168 kcal
-
36g búzadara130 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
70g porcukor271 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
0 kcal
A meggyes krémhez
Összesen
4802
kcal
- 7% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
17.7g tojás22 kcal
-
8.1g cukor31 kcal
-
8.1g finomliszt29 kcal
-
8.1g mák42 kcal
-
0.6g sütőpor0 kcal
-
4.6g napraforgó olaj40 kcal
A krémhez
-
16.1g tej9 kcal
-
1.9g búzadara7 kcal
-
5.4g vaj39 kcal
-
3.8g porcukor15 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
0.2g vanília kivonat0 kcal
A meggyes krémhez
-
21.5g meggy10 kcal
-
1.8g vaníliás pudingpor7 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
1.6g cukor6 kcal
Összesen
257
kcal
- 7% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 16.2 g
Zsír
-
Összesen 44.2 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 216 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1580.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 612 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 108 mg
-
Foszfor 561 mg
-
Nátrium 263 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 87.7 g
-
Cukor 50 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 98.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 230 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 60 micro
-
Kolin: 154 mg
-
Retinol - A vitamin: 189 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 488 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 299 micro
Összesen
799
kcal
- 7% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 97.2 g
Zsír
-
Összesen 265 g
-
Telített zsírsav 81 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 83 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 83 g
-
Koleszterin 1295 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9483.1 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 164 mg
-
Kálcium 3671 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 647 mg
-
Foszfor 3365 mg
-
Nátrium 1580 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 12 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 526 g
-
Cukor 298 mg
-
Élelmi rost 42 mg
VÍZ
-
Összesen 589.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1379 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 43 mg
-
C vitamin: 49 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 357 micro
-
Kolin: 924 mg
-
Retinol - A vitamin: 1136 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2931 micro
-
β-crypt 30 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1795 micro
Összesen
4802
kcal
- 7% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 14.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 70 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 509.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 197 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 181 mg
-
Nátrium 85 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.3 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 31.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 74 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 61 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 158 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 97 micro
Összesen
257
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
6 db tojás
-
15 dkg cukor
-
15 dkg finomliszt
-
1 csomag sütőpor
-
1 dl napraforgó olaj
A krémhez
-
3 dl tej
-
3 evőkanál búzadara
-
10 dkg vaj
-
7 dkg porcukor
-
1 teáskanál vanília kivonat
A meggyes krémhez
-
0.8 csomag vaníliás pudingpor
-
fahéj ízlés szerint
-
3 ek cukor
Elkészítés
A tésztához
- A sütőt előmelegítjük. Sütőpapírból kivágünk 3 db 26 cm átmérőjű kört.
- A robotgép közben habbá veri a fehérjéket, apránként adagoljuk bele a cukrot is.
- Közben összekeverjük a lisztet a mákot és a sütőport. Amikor kész a hab, fakanállal óvatosan hozzákeverjük a száraz hozzávaló egy részét, majd az olajat és a tojássárgákat, és végül a maradék lisztes keverék is belemegy.
- A tésztát 3 részre osztjuk, és rákenjük az első harmadot a csatos tortaformába helyezett sütőpapírra. Majd mehet sülni 15 percet. Így csináljuk a másik 2 adaggal is.
- Amíg sülnek a lapok, elkészítjük a krémeket.
- A 3 dl tejben megfőzzük a búzadarát, hűlni hagyjuk.
- A vajat a cukorral, a vaníliával és a citromhéjjal kikeverjük robotgéppel habosra, hozzáadjuk a kihűlt tejbegrízt is.
- A meggyet kimagozzuk, szűrőbe téve felfogjuk a levét, ha nincs 2 dl, akkor kiegészítjük vízzel ennyire
- Beletesszük a cukrot, a citromhéjat, az őröltfahéjat és az étkezési pudingport. Közepes lángon kevergetve besűrítjük, a meggyet a végén tesszük bele. Hűlni hagyjuk.
- A lapokról óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt. Az elsőt egy tálra tesszük, megkenjük a meggyes krémmel. Rá a következő lap, erre jön a fehér krém, végül az utolsó lap.
- A tetejére mehet egy kis olvasztott csokoládé, esetleg porcukor.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 127
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 18
- Össznézettség: 13894
- Feltöltés dátuma: 2012. március 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Az eredeti recept tésztája nem tartalmaz lisztet, és 4 lapot sütnek, ami miatt két réteg meggyes rész van benne. Nálunk viszont ez a változat a nyerő.