Meggyes charlotte
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 11% Zsír
A piskótához
-
41g tojás52 kcal
-
8g cukor29 kcal
-
9g finomliszt34 kcal
-
0g só0 kcal
-
13g meggylekvár35 kcal
A habhoz
-
50g habtejszín146 kcal
-
56g joghurt34 kcal
-
4g porcukor17 kcal
-
5 kcal
-
2g zselatin5 kcal
-
6g tej4 kcal
A meggyes réteghez
-
50g meggybefőtt36 kcal
-
4 kcal
-
1g cukor5 kcal
-
1g pálinka2 kcal
-
1g cukor5 kcal
Összesen
413
kcal
- 5% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 11% Zsír
A piskótához
-
330g tojás415 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
0g só0 kcal
-
100g meggylekvár278 kcal
A habhoz
-
400g habtejszín1168 kcal
-
450g joghurt275 kcal
-
35g porcukor135 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
13g zselatin42 kcal
-
50g tej28 kcal
A meggyes réteghez
-
400g meggybefőtt288 kcal
-
29 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
8g pálinka18 kcal
-
10g cukor39 kcal
Összesen
3298
kcal
- 5% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 11% Zsír
A piskótához
-
16.9g tojás21 kcal
-
3.1g cukor12 kcal
-
3.8g finomliszt14 kcal
-
0g só0 kcal
-
5.1g meggylekvár14 kcal
A habhoz
-
20.4g habtejszín60 kcal
-
23g joghurt14 kcal
-
1.8g porcukor7 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
0.6g zselatin2 kcal
-
2.6g tej1 kcal
A meggyes réteghez
-
20.4g meggybefőtt15 kcal
-
0.4g étkezési keményítő1 kcal
-
0.5g cukor2 kcal
-
0.4g pálinka1 kcal
-
0.5g cukor2 kcal
Összesen
168
kcal
- 5% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 10.1 g
Zsír
-
Összesen 21 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 198 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 440 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 134 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 168 mg
-
Nátrium 102 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.4 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 114.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 213 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 42 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 126 mg
-
Retinol - A vitamin: 210 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 184 micro
Összesen
413
kcal
- 5% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 80.8 g
Zsír
-
Összesen 167.7 g
-
Telített zsírsav 96 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 51 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 1583 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3519.6 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 129 mg
-
Kálcium 1073 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 138 mg
-
Foszfor 1348 mg
-
Nátrium 816 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 362.8 g
-
Cukor 209 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 916.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1702 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 339 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 214 micro
-
Kolin: 1007 mg
-
Retinol - A vitamin: 1682 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 263 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1474 micro
Összesen
3298
kcal
- 5% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 8.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 81 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 179.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 55 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 69 mg
-
Nátrium 42 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.5 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 46.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 87 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 86 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 75 micro
Összesen
168
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
6 db tojás
-
6 ek cukor
-
5 evőkanál finomliszt
-
1 csipet só
-
10 dkg meggylekvár
A habhoz
-
4 dl habtejszín
-
5 ek porcukor
-
12.5 g zselatin
-
0.5 dl tej
A meggyes réteghez
-
0.5 evőkanál étkezési keményítő
-
1 ek cukor
-
1 ek cukor
Elkészítés
A piskótához
- A hozzávalókból hagyományos módon piskótát sütünk (kb. 32x32 cm-es lapot). Feltekerjük, és megkenjük lekvárral. Felszeleteljük 1,5-2 cm vastagra, majd a szeleteket egymás mellé fektetjük egy tepsibe úgy, hogy az összeérő oldalaikat is kenjük meg lekvárral.
- A meggyet felfőzzük a keményítővel, a cukorral és a pálinkával. Nem kell sokáig főzni, csak addig, míg besűrűsödik. Kihűtjük.
- A joghurtot vagy tejfölt kikeverjük a cukorral, a tejszínt kemény habbá verjük, és a kettőt összekeverjük. A tejben felmelegítjük a zselatint, majd lassan csurgatva és folyamatosan keverve (géppel) összedolgozzuk a habbal.
- A hab egyik felét ráöntjük a piskótára, majd következik a besűrített meggy, amit villával egy kicsit belekeverünk a habba. Majd ráöntjük a maradék habot, és még egy kicsit átkeverjük villával. A meggyből hagyhatunk a tetejére dekorációnak.
- Ajánlatos egy éjszakán át hűtőben dermeszteni.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 24x30
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 79
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 9222
- Feltöltés dátuma: 2011. április 27.
Ajánló
Ha nem akarunk a meggyel bíbelődni, akkor nyugodtan tegyünk bele helyette darabos meggylekvárt. Én 20%-os Zott tejfölt használtam hozzá, nagyon szeretem, mert finom krémes.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
A tavaly befőzött meggylekvár és cukrozott meggy egyik felhasználási formája ez a süti. :)