r
Nosalty Logó

Meggyes borzas Kata

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Macska
Meggyes borzas Kata
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír

tésztához

töltelék

tetejére

Összesen 1043 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír

tésztához

töltelék

tetejére

Összesen 7306 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír

tésztához

töltelék

tetejére

Összesen 256 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.7 g

Zsír

  • Összesen
    45 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1585.4 g
  • Cink
    372 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    208 mg
  • Vas
    287 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    486 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    14 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    125.1 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    141.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    359 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    36 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    172 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    339 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    245 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 1043 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    235.8 g

Zsír

  • Összesen
    315.1 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    115 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    71 g
  • Koleszterin
    868 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11097.7 g
  • Cink
    2606 mg
  • Szelén
    217 mg
  • Kálcium
    1454 mg
  • Vas
    2010 mg
  • Magnézium
    246 mg
  • Foszfor
    3402 mg
  • Nátrium
    978 mg
  • Réz
    101 mg
  • Mangán
    83 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    875.7 g
  • Cukor
    472 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    991.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2516 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    253 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    251 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1202 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    243 micro
  • Kolin:
    735 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2370 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    1718 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    953 micro
Összesen 7306 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    391.3 g
  • Cink
    92 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    71 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    42 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 256 kcal

Hozzávalók

tésztához

töltelék

tetejére

Elkészítés

tésztához

  1. A tésztához valókat gyorsan összegyúrjuk. (Nem tésztaszerűen viselkedik, nem kell megijedni.)
  2. 2 cipóba osztjuk, és fóliába csomagolva kb. 2 órára hűtőbe tesszük.

töltelék

  1. A túrót szitán áttörjük (vagy mixerrel kikeverjük), és a 3 tojássárgájával, a cukorral és a citrom reszelt héjával jól kikeverjük.
  2. A meggyet jól lecsöpögtetjük, és belekeverjük a túróba.
  3. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan a túróhoz keverjük úgy, hogy ne törjön össze.
  4. Ha szükséges, adhatunk hozzá egy kevés búzadarát.
  5. A tészta egyik felét kivajazott tepsibe reszeljük (nagy lyukú reszelőn), erre rásimítjuk a túrós masszát, majd a tetejére reszeljük a tészta másik felét.
  6. Forró sütőbe tesszük, majd 10 perc után lejjebb vesszük a hőfokot, és tűpróbáig sütjük.

tetejére

  1. Ha kihűlt, porcukorral megszórjuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Tepsi mérete: 38x22x6
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 8927
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretjük ezt az egyszerű és finom sütit, és szeretem néha kicsit variálni - így esett a választás most a meggyre. Ettől még szaftosabb lett.

Hozzávalók

tésztához

töltelék

tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...