r
Nosalty Logó

Medvehagymás-húsos lasagne

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Vicaboca
Medvehagymás-húsos lasagne
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír

lasagne

besamell

Összesen 703 kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír

lasagne

besamell

Összesen 2813 kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír

lasagne

besamell

Összesen 156 kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.2 g

Zsír

  • Összesen
    34.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    159 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1849.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    617 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    577 mg
  • Nátrium
    505 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    248.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    319 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    296 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    281 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2059 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 703 kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    192.8 g

Zsír

  • Összesen
    139.1 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    637 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7396.4 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    235 mg
  • Kálcium
    2467 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    334 mg
  • Foszfor
    2309 mg
  • Nátrium
    2018 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    187.7 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    992.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1278 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    99 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    420 micro
  • Kolin:
    382 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1185 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1123 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    8235 micro
  • Lut-zea
    296 micro
Összesen 2813 kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    408.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    455 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 156 kcal

Hozzávalók

lasagne

besamell

Elkészítés

lasagne

  1. A hagymát olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a darált húst, fokhagymát, kicsit megpirítjuk.
  2. A leturmixolt paradicsomkonzervvel felöntjük, fűszerezzük (só, bors, oregánó, bazsalikom), és összefőzzük.
  3. A margarinból, lisztből és tejből sűrű besamelmártást készítünk. Összekeverjük a ricottával és az apróra vágott medvehagymával.
  4. Egy tűzálló edénybe rétegzzük. Alulra egy kevés medvehagymás szósz kerül, rá egy réteg tészta, aztán egy réteg medvehagymás-besameles szósz, majd egy réteg paradicsomos-húsos szósz. A rétegzést folytatjuk (tészta-besameles szósz-paradicsomos szósz).
  5. A rétegzést besameles-medvehagymás réteggel zárjuk. A tetejére sajtot szórunk. Ha kisebb tepsiben készítjük, vagy több tésztát teszünk bele, magasabb lesz, mint a képen - de mi sok szósszal szeretjük :)
  6. 180 fokos sütőben 30 perc alatt, alufóliával lefedve készre sütjük. A végén 5 percre a fóliát levesszük, hogy megpiruljon a teteje.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1555
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Vicaboca 11 recept

Mivel medvehagyma szezon van, a lasagne-ba is muszáj volt beletenni! :)

Hozzávalók

lasagne

besamell

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...