Medvehagymás-csirkemájas töltött csirkecomb
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 10% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
250g csirkecomb278 kcal
-
200g csirkemáj238 kcal
-
150g vörösbor128 kcal
-
25g méz76 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
27g zsemle74 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
10g zsemlemorzsa40 kcal
-
16g medvehagyma23 kcal
-
10g áfonyadzsem28 kcal
-
100g burgonya58 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
50g tej28 kcal
-
71 kcal
Összesen
1127
kcal
- 10% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
500g csirkecomb556 kcal
-
400g csirkemáj476 kcal
-
300g vörösbor255 kcal
-
50g méz152 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
54g zsemle147 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
20g zsemlemorzsa79 kcal
-
33g medvehagyma46 kcal
-
20g áfonyadzsem56 kcal
-
200g burgonya116 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
100g tej56 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
Összesen
2249
kcal
- 10% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
28.4g csirkecomb32 kcal
-
22.7g csirkemáj27 kcal
-
17g vörösbor14 kcal
-
2.8g méz9 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3.1g zsemle8 kcal
-
3.1g tojás4 kcal
-
1.1g zsemlemorzsa4 kcal
-
1.8g medvehagyma3 kcal
-
1.1g áfonyadzsem3 kcal
-
11.4g burgonya7 kcal
-
0.8g vaj6 kcal
-
5.7g tej3 kcal
-
0.9g napraforgó olaj8 kcal
Összesen
128
kcal
- 10% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 66.1 g
Zsír
-
Összesen 49.8 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 916 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2063.4 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 155 mg
-
Kálcium 218 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 120 mg
-
Foszfor 993 mg
-
Nátrium 543 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 73.1 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 476.1 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 6715 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 34 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 57 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 29 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1234 micro
-
Kolin: 545 mg
-
Retinol - A vitamin: 6702 micro
-
α-karotin 22 micro
-
β-karotin 126 micro
-
β-crypt 24 micro
-
Likopin 80 micro
-
Lut-zea 276 micro
Összesen
1127
kcal
- 10% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 132.2 g
Zsír
-
Összesen 99.5 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 37 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 1832 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4126.7 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 309 mg
-
Kálcium 436 mg
-
Vas 45 mg
-
Magnézium 240 mg
-
Foszfor 1987 mg
-
Nátrium 1087 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 146.2 g
-
Cukor 60 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 952.3 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 13430 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 68 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 113 mg
-
D vitamin: 45 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 8 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 57 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2469 micro
-
Kolin: 1089 mg
-
Retinol - A vitamin: 13404 micro
-
α-karotin 44 micro
-
β-karotin 252 micro
-
β-crypt 48 micro
-
Likopin 160 micro
-
Lut-zea 552 micro
Összesen
2249
kcal
- 10% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.5 g
Zsír
-
Összesen 5.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 104 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 234.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 113 mg
-
Nátrium 62 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.3 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 54.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 762 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 140 micro
-
Kolin: 62 mg
-
Retinol - A vitamin: 761 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 9 micro
-
Lut-zea 31 micro
Összesen
128
kcal
Hozzávalók
-
40 dkg csirkemáj
-
3 dl vörösbor
-
2 ek méz
-
rozmaring ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 db zsemle
-
1 db tojás
-
2 ek zsemlemorzsa
-
0.5 csokor medvehagyma
-
1 ek vaj
-
1 dl tej
-
2 ek napraforgó olaj
Elkészítés
- A csirkecombokat megtiszítjuk, besózzuk. A csirkemájakat szintén megtisztítjuk, darabokra vágjuk.
- Kb. 2 dl vörösbort, 1 ek mézet, kevés rozmaringot kikeverünk páclének. Ebbe tesszük a májat pihentetni kb. 15-30 percig.
- Közben előmelegítjük a sütőt.
- Serpenyőben a páclében megpároljuk a csirkemájakat.
- Közben az aprítógépbe beletörünk egy tojást, beleöntjük a tejbe áztatott zsemlét, majd ehhez hozzá szedjük lé nélkül a májakat, kicsit megborsozzuk. Tehetünk egy pici sót is hozzá.
- Összeaprítjuk pástétom állagúra. Hozzáadjuk az aprított medvehagymát és kb. 2 ek páclevet, valamint 2 ek zsemlemorzsát. Összekeverjük. Ezt a pástétomot betöljük a csirkecombok bőre alá.
- A páclevet és kicsi olajat öntünk tűzálló tálba, amibe belefektetjük a combokat és fóliával lefedjük. Kb. 50 percig sütjük, egyszer átfordítva.
- Levesszük a fóliát, és még 10 percig megpirítjuk a bőrét.
- Közben a burgonyákat megpucoltuk, felkockáztuk és sós vízben megfőztük. Kevés vajjal, tejjel/tejszínnel pürét készítünk.
- A maradék pástétomot alaplében kifőzzük májgombócként, ez is részese lehet a köretnek. Áfonyalevet mézzel, 1 dl vörösborral sziruposra főzünk. Ez díszítheti, illetve fűszerezheti még az ételünket.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 35
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 1708
- Feltöltés dátuma: 2012. április 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Igyekszem a medvehagymát úgy felhasználni, hogy különlegesebb ízeket érjünk el vele.