r
Nosalty Logó

Mazsolás kuglóf 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mazsolás kuglóf 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A csokimázhoz

A cukormázhoz

Összesen 642 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A csokimázhoz

A cukormázhoz

Összesen 5119 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A csokimázhoz

A cukormázhoz

Összesen 309 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    26.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    356.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.6 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    221 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    217 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 642 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    90.5 g

Zsír

  • Összesen
    209.1 g
  • Telített zsírsav
    121 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1328 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2853.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    231 mg
  • Kálcium
    807 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    189 mg
  • Foszfor
    1140 mg
  • Nátrium
    460 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    724.6 g
  • Cukor
    310 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    258.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1769 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    430 micro
  • Kolin:
    773 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1733 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    409 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    965 micro
Összesen 5119 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.7 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 309 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A csokimázhoz

A cukormázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához az élesztőt 2 dl langyos tejben 1ek cukorral meleg helyen felfuttatjuk. A vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a tojássárgákat, a cukrot és a vaníliát. Ezt jól elkeverjük. Ezután hozzáöntjük az élesztős keveréket, majd a lisztet és a maradék tejet. Miután simára kavartuk, beleöntjük a megmosott mazsolát, és összekeverjük vele.
  2. A formát kivajazzuk/ zsírozzuk, és megszórjuk zsemlemorzsával. Beleöntjük a masszát, és hagyjuk pihenni fél órát (letakarjuk kendővel addig). Előmelegített sütőben ( 200 fokon) 10 percig sütjük, majd lejjebb húzzuk a hőfokot, és még 30-40 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
  3. Kivesszük, és kiborítjuk, megvárjuk, hogy hűljön egy kicsit, addig elkészítjük a cukor- és csokimázat. Előbb a cukormázat rakjuk rá, és rögtön be a hűtőbe, hogy megszikkadjon. Majd rá a csokimázat. És már lehet is tálalni.
  4. A cukormázhoz a tojásfehérjét elkezdjük felverni, majd beletesszük a porcukrot, és azzal is verjük, és kész is.
  5. A csokimázhoz a hozzávalókat egy kistálba öntjük, és összeolvasztjuk.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 13761
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A cukormáznál ügyeljünk, hogy jó kemény legyen, ha kell, több porcukrot rakjunk bele. A csokimáz ne legyen meleg, amikor rárakjuk, és a cukormáz is már rá legyen dermedve. 

Hozzávalók

A tésztához

A csokimázhoz

A cukormázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...