r
Nosalty Logó

Mazsolás kuglóf 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mazsolás kuglóf 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A csokimázhoz

A cukormázhoz

Összesen 642 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A csokimázhoz

A cukormázhoz

Összesen 5119 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A csokimázhoz

A cukormázhoz

Összesen 309 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    26.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    356.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.6 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    221 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    217 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 642 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    90.5 g

Zsír

  • Összesen
    209.1 g
  • Telített zsírsav
    121 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1328 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2853.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    231 mg
  • Kálcium
    807 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    189 mg
  • Foszfor
    1140 mg
  • Nátrium
    460 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    724.6 g
  • Cukor
    310 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    258.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1769 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    430 micro
  • Kolin:
    773 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1733 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    409 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    965 micro
Összesen 5119 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.7 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 309 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A csokimázhoz

A cukormázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához az élesztőt 2 dl langyos tejben 1ek cukorral meleg helyen felfuttatjuk. A vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a tojássárgákat, a cukrot és a vaníliát. Ezt jól elkeverjük. Ezután hozzáöntjük az élesztős keveréket, majd a lisztet és a maradék tejet. Miután simára kavartuk, beleöntjük a megmosott mazsolát, és összekeverjük vele.
  2. A formát kivajazzuk/ zsírozzuk, és megszórjuk zsemlemorzsával. Beleöntjük a masszát, és hagyjuk pihenni fél órát (letakarjuk kendővel addig). Előmelegített sütőben ( 200 fokon) 10 percig sütjük, majd lejjebb húzzuk a hőfokot, és még 30-40 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
  3. Kivesszük, és kiborítjuk, megvárjuk, hogy hűljön egy kicsit, addig elkészítjük a cukor- és csokimázat. Előbb a cukormázat rakjuk rá, és rögtön be a hűtőbe, hogy megszikkadjon. Majd rá a csokimázat. És már lehet is tálalni.
  4. A cukormázhoz a tojásfehérjét elkezdjük felverni, majd beletesszük a porcukrot, és azzal is verjük, és kész is.
  5. A csokimázhoz a hozzávalókat egy kistálba öntjük, és összeolvasztjuk.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 13765
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A cukormáznál ügyeljünk, hogy jó kemény legyen, ha kell, több porcukrot rakjunk bele. A csokimáz ne legyen meleg, amikor rárakjuk, és a cukormáz is már rá legyen dermedve. 

Hozzávalók

A tésztához

A csokimázhoz

A cukormázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...