r
Nosalty Logó

Matcha dorayaki babpürével és tejszínhabbal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Júlia
Matcha dorayaki babpürével és tejszínhabbal
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

368
Kalória
9.9g
Fehérje
55.6g
Szénhidrátok
12g
Zsír
33.5g
Víz
94.2g
Koleszterin
3.2g
Rost
24.6g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 368 kcal
  • 9% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1840 kcal
  • 9% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 281 kcal
  • 9% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    406 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    186 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.6 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    33.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 368 kcal
  • 9% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.4 g

Zsír

  • Összesen
    60 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    471 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2030.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    457 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    928 mg
  • Nátrium
    386 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    278 g
  • Cukor
    123 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    167.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    434 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    102 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    402 micro
  • Kolin:
    369 mg
  • Retinol - A vitamin:
    429 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    512 micro
Összesen 1840 kcal
  • 9% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    311.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    25.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 281 kcal

Elkészítés

  1. Egy tálban összekeverjük a lisztet a porcukorral, sütőporral és a teaporral.
  2. Egy másik tálban összekeverjük a tojást a tejjel, az olajjal és a mézzel.
  3. A száraz hozzávalókhoz hozzákeverjük a nedves hozzávalókat, nem kell sokat keverni, épp hogy összeálljon a tészta. Egy kicsivel sűrűbb palacsintatésztát kell kapnunk.
  4. Egy jó minőségű teflonserpenyőt elkezdünk felmelegíteni közepes lángon. A palacsinták alá nem kell semmilyen olajat/vajat tenni. Ha felmelegedett, a tésztából beleöntünk a serpenyőbe és hagyjuk szétterülni (kb. 10 cm átmérőjű kör legyen a végeredmény).
  5. 2-3 percig hagyjuk sülni, amíg a széle meg nem sül és buborékok meg nem jelennek a felszínén, ekkor átfordítjuk, és tovább 1-2 percig sütjük.
  6. Tálba borítjuk és hagyjuk hűlni.
  7. A babokat leszűrjük és átmossuk őket. Egy serpenyőbe tesszük kevés vízzel (ami még éppen nem lepi el a babokat) és a cukorral. Elkezdjük forralni, majd alacsonyabb lángon sűrű péppé főzzük. Hagyjuk hűlni.
  8. A tejszínhabot felverjük.
  9. Megfogunk egy palacsintát, babpürét kanalazunk rá gyűrű alakban. A közepét üresen hagyjuk, ide tesszük bele a tejszínhabot.
  10. Egy másik palacsintával befedjük, és a két palacsinta széleit összenyomkodjuk, így nehezebben jönnek szét.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Sütés ideje: 20 perc

Karantén alatti ázsiai kulinárius utazásaim egyik állomása volt ez a könnyű, ám annál különlegesebb desszert.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!