Mascarpones répatorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NovakAndi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 28% Zsír
A tortához
-
13g sárgarépa5 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
15g napraforgó olaj129 kcal
-
17g szőlőcukor60 kcal
-
8g dió55 kcal
-
56 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
0g só0 kcal
-
23 kcal
A tetejére
-
4g szőlőcukor15 kcal
-
17g mascarpone67 kcal
-
1g citromlé0 kcal
-
0 kcal
Összesen
427
kcal
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 28% Zsír
A tortához
-
160g sárgarépa58 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
175g napraforgó olaj1547 kcal
-
200g szőlőcukor716 kcal
-
100g dió654 kcal
-
200g tönkölybúza liszt676 kcal
-
3g sütőpor2 kcal
-
0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
1g gyömbér1 kcal
-
0g só0 kcal
-
100g sárgabaracklekvár278 kcal
A tetejére
-
50g szőlőcukor179 kcal
-
200g mascarpone808 kcal
-
8g citromlé2 kcal
-
0 kcal
Összesen
5129
kcal
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 28% Zsír
A tortához
-
11.7g sárgarépa4 kcal
-
12.1g tojás15 kcal
-
12.8g napraforgó olaj113 kcal
-
14.6g szőlőcukor52 kcal
-
7.3g dió48 kcal
-
14.6g tönkölybúza liszt49 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
-
0.2g szódabikarbóna0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0.1g gyömbér0 kcal
-
0g só0 kcal
-
7.3g sárgabaracklekvár20 kcal
A tetejére
-
3.7g szőlőcukor13 kcal
-
14.6g mascarpone59 kcal
-
0.6g citromlé0 kcal
-
0.2g vanília kivonat0 kcal
Összesen
373
kcal
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 28.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 360.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 150 mg
-
Nátrium 118 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.7 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 25.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 119 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 413 micro
-
β-karotin 985 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 120 micro
Összesen
427
kcal
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 78.4 g
Zsír
-
Összesen 341.3 g
-
Telített zsírsav 40 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 96 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 116 g
-
Koleszterin 540 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4322.7 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 75 mg
-
Kálcium 522 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 471 mg
-
Foszfor 1803 mg
-
Nátrium 1412 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 464.1 g
-
Cukor 297 mg
-
Élelmi rost 33 mg
VÍZ
-
Összesen 301.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1422 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 77 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 296 micro
-
Kolin: 489 mg
-
Retinol - A vitamin: 232 micro
-
α-karotin 4951 micro
-
β-karotin 11820 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 1443 micro
Összesen
5129
kcal
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 25 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 316 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 132 mg
-
Nátrium 103 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.9 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 22 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 104 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 362 micro
-
β-karotin 864 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 105 micro
Összesen
373
kcal
Hozzávalók
A tortához
-
2 közepes db sárgarépa
-
3 db tojás
-
175 ml napraforgó olaj
-
1.5 kk sütőpor
-
1.5 kk szódabikarbóna
-
1.5 kk fahéj
-
1 kk gyömbér
-
1 csipet só
A tetejére
-
200 g mascarpone
-
1 ek citromlé
Elkészítés
A tortához
- A répát káposztareszelőn lereszeljük.
- A tojásokat egy tálban villával felverjük, egy másik tálban az olajat és a cukrot kb. 2 percig robotgéppel összedolgozzuk, majd a felvert tojást folyamatos keverés mellett beleöntjük.
- Hozzáadjuk a reszelt répát, és a durvára darált diót.
- Apránként beledolgozzuk a lisztet, amibe előzetesen belekevertük a többi száraz hozzávalót (sütőport, fahéjat, gyömbért és sót).
- Sütőben készre sütjük (tűpróba).
- Amíg sül a torta, a máz hozzávalóit összekeverjük egy tálban.
- A kihűlt süteményt kettévágjuk, közepét megkenjük baracklekvárral, majd a tetejét a mascarponés krémmel.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 35 perc
- Receptkönyvben: 88
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 16
- Össznézettség: 28553
- Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
NovakAndi
48 recept
Ezt a répatortát nemrég egy kedves rokonunk szülinapján ettük. Mind a gyerekek, mind a felnőttek körében nagy sikert aratott, így gyorsan elkértem a receptet, és meg is sütöttem... Fini lett :) A recept alapja Catherine Atkinson - Fiona Patchett: Nagy sütiskönyv gyerekeknek c. könyvében lévő recept.