r
Nosalty Logó

Mascarponés-pirított diós répatorta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Ada
Mascarponés-pirított diós répatorta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

544
Kalória
7.5g
Fehérje
63.7g
Szénhidrátok
29.8g
Zsír
39.8g
Víz
69g
Koleszterin
2g
Rost
43.3g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 544 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 6533 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 344 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    29.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    324.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.7 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    39.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    271 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    903 micro
  • β-karotin
    2158 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 544 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    89.7 g

Zsír

  • Összesen
    357.7 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    100 g
  • Koleszterin
    828 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3890.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    165 mg
  • Kálcium
    917 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    311 mg
  • Foszfor
    1562 mg
  • Nátrium
    905 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    764.8 g
  • Cukor
    520 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    477.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3254 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    59 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    326 micro
  • Kolin:
    681 mg
  • Retinol - A vitamin:
    645 micro
  • α-karotin
    10831 micro
  • β-karotin
    25899 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    1832 micro
Összesen 6533 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    18.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    205 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.3 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    25.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    571 micro
  • β-karotin
    1365 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 344 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. (Én hőlégkeverésen sütöttem, 26 cm-es (normál méretű) szilikon tortaformában.)
  2. A diót száraz serpenyőben kicsit megpirítjuk és durvára törjük. A sárgarépát meghámozzuk, lereszeljük.
  3. A tésztához a száraz alkotóelemeket (lisztek, sütőpor, fahéj, csipet só) egy tálban összekeverjük.
  4. A tojásokat a nádcukorral és a vaníliás cukorral robotgéppel habosra keverjük. Ezután fakanállal hozzávegyítjük az étolajat. Majd apránként hozzákeverjük a lisztes egyveleget.
  5. Eztuán jöhet a tésztához a durvára tört dió és a reszelt sárgarépa. Jól elkeverjük, beleöntjük a tortaformába és mehet a sütőbe. (Nekem elég volt 40 perc 180 fokon, de hagyományos sütőben 220 fokon 40 percig sült -a sütőjét mindenki maga ismeri-, tűpróbával ellenőrizhetjük.)
  6. Közben a krémhez való alapanyagokat robotgéppel simára keverjük.
  7. Ha kisült és kihűlt a tészta kettévágjuk, és megkenjük a krémmel. Mivel a krém elég sok, így ha valaki akar, a torta tetejét is díszítheti vele. (Én most inkább porcukorral hintettem meg.)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26

Anyukám szülinapjára szerettem volna valami különlegeset, és az egyik unokatestvérünktől kaptam a receptet. Nem bántam meg, egy morzsa sem maradt belőle :) Szerintem a krémet bármivel lehet ízesíteni, ha valaki nem szereti a citromot, tehet bele narancshéjat, vagy vanílát vagy bármit, ami eszébe jut, sőt a mascarponét sima natúr krémsajttal is lehet helyettesíteni. Egyszerű és nagyszerű recept!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!