r
Nosalty Logó

Mascarponés-gyümölcsös charlotte torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Mascarponés-gyümölcsös charlotte torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tésztához:

Piskótatekercshez:

Krémhez:

Tetejére:

Összesen 1221 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tésztához:

Piskótatekercshez:

Krémhez:

Tetejére:

Összesen 4873 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tésztához:

Piskótatekercshez:

Krémhez:

Tetejére:

Összesen 168 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    30.3 g

Zsír

  • Összesen
    69.6 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    556 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1744 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    463 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    702 mg
  • Nátrium
    463 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.7 g
  • Cukor
    87 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    389.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    518 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    114 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    399 mg
  • Retinol - A vitamin:
    440 micro
  • α-karotin
    56 micro
  • β-karotin
    785 micro
  • β-crypt
    237 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    852 micro
Összesen 1221 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    121.3 g

Zsír

  • Összesen
    278.4 g
  • Telített zsírsav
    97 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    2225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6975.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    197 mg
  • Kálcium
    1852 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    238 mg
  • Foszfor
    2809 mg
  • Nátrium
    1854 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    486.7 g
  • Cukor
    348 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1559.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    2071 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    383 mg
  • D vitamin:
    454 micro
  • K vitamin:
    141 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    424 micro
  • Kolin:
    1596 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1762 micro
  • α-karotin
    224 micro
  • β-karotin
    3140 micro
  • β-crypt
    950 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3408 micro
Összesen 4873 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    242.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 168 kcal

Hozzávalók

Tésztához:

Piskótatekercshez:

Krémhez:

Tetejére:

Elkészítés

Tésztához:

  1. Tojásokat kettéválasztjuk, tojásfehérjét keményre felverjük, hozzáadunk 6 ek. kristálycukrot, és tovább keverjük.
  2. Belekeverjük a tojássárgáját is. 6 ek. liszthez teszünk 1 mk. sütőport, beleszitáljuk a tojásos masszába. Fakanállal óvatosan elkeverjük, majd vajjal kikent, liszttel meghintett tortaformába tesszük, és tűpróbáig sütjük.
  3. Miután megsült, kivesszük a formából, és hűlni hagyjuk.
  4. Kettévágjuk. Az alsó részt visszatesszük a tortaformába, szeletelt piskótatekerccsel körberakjuk.
  5. Krémet beleöntjük (6 evőkanállal félreteszünk a tetejére).
  6. Befedjük a piskóta másik felével, és lekenjük krémmel.

Piskótatekercshez:

  1. 4 db tojást kettéválasztunk. Tojásfehérjét keményre felverjük, hozzáadunk 4 ek. kristálycukrot, és tovább keverjük.
  2. Belekeverjük a tojássárgáját is. 4 ek. liszthez teszünk 1 mk. sütőport, beleszitáljuk a tojásos masszába. Fakanállal óvatosan elkeverjük, majd sütőpapírral bélelt, közepes tepsibe tesszük, és tűpróbáig sütjük.
  3. Miután megsült, kiborítjuk a tepsiből, levesszük róla a sütőpapírt, és feltekerjük.
  4. Miután kihűlt, megkenjük bármilyen ízű lekvárral, és felszeleteljük.

Krémhez:

  1. Mascarponét tejföllel, cukorral és az összeturmixolt meggyel összekeverjük.
  2. Habtejszínből kemény habot verünk a habfixálóval együtt.
  3. Vizet a zselatinnal folyamatosan kevergetve felforraljuk, majd óvatosan, vékony sugárban a tejfölös krémhez csurgatjuk, majd hozzáforgatjuk habtejszínt.

Tetejére:

  1. Mandarint és a kivit megpucoljuk, cikkekre szeleteljük.
  2. Torta tetejét körben kitesszük félbevágott szeletelt kivivel.
  3. Közepére teszünk egy-egy szem meggyet. Körberakjuk szeletelt mandarinnal. Virág szára és a levelek is kiviszeletek.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 1989
  • Feltöltés dátuma: 2017. május 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mascarponés-gyümölcsös charlotte torta
Salamon Csilla 1203 recept

Egy születésnapra készítettem el ezt a tortát ajándékba.

Hozzávalók

Tésztához:

Piskótatekercshez:

Krémhez:

Tetejére:

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...