r
Nosalty Logó

Mascarponés-gyümölcsös charlotte torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Mascarponés-gyümölcsös charlotte torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tésztához:

Piskótatekercshez:

Krémhez:

Tetejére:

Összesen 1221 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tésztához:

Piskótatekercshez:

Krémhez:

Tetejére:

Összesen 4873 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tésztához:

Piskótatekercshez:

Krémhez:

Tetejére:

Összesen 168 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    30.3 g

Zsír

  • Összesen
    69.6 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    556 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1744 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    463 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    702 mg
  • Nátrium
    463 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.7 g
  • Cukor
    87 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    389.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    518 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    114 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    399 mg
  • Retinol - A vitamin:
    440 micro
  • α-karotin
    56 micro
  • β-karotin
    785 micro
  • β-crypt
    237 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    852 micro
Összesen 1221 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    121.3 g

Zsír

  • Összesen
    278.4 g
  • Telített zsírsav
    97 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    2225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6975.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    197 mg
  • Kálcium
    1852 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    238 mg
  • Foszfor
    2809 mg
  • Nátrium
    1854 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    486.7 g
  • Cukor
    348 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1559.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    2071 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    383 mg
  • D vitamin:
    454 micro
  • K vitamin:
    141 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    424 micro
  • Kolin:
    1596 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1762 micro
  • α-karotin
    224 micro
  • β-karotin
    3140 micro
  • β-crypt
    950 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3408 micro
Összesen 4873 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    242.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 168 kcal

Hozzávalók

Tésztához:

Piskótatekercshez:

Krémhez:

Tetejére:

Elkészítés

Tésztához:

  1. Tojásokat kettéválasztjuk, tojásfehérjét keményre felverjük, hozzáadunk 6 ek. kristálycukrot, és tovább keverjük.
  2. Belekeverjük a tojássárgáját is. 6 ek. liszthez teszünk 1 mk. sütőport, beleszitáljuk a tojásos masszába. Fakanállal óvatosan elkeverjük, majd vajjal kikent, liszttel meghintett tortaformába tesszük, és tűpróbáig sütjük.
  3. Miután megsült, kivesszük a formából, és hűlni hagyjuk.
  4. Kettévágjuk. Az alsó részt visszatesszük a tortaformába, szeletelt piskótatekerccsel körberakjuk.
  5. Krémet beleöntjük (6 evőkanállal félreteszünk a tetejére).
  6. Befedjük a piskóta másik felével, és lekenjük krémmel.

Piskótatekercshez:

  1. 4 db tojást kettéválasztunk. Tojásfehérjét keményre felverjük, hozzáadunk 4 ek. kristálycukrot, és tovább keverjük.
  2. Belekeverjük a tojássárgáját is. 4 ek. liszthez teszünk 1 mk. sütőport, beleszitáljuk a tojásos masszába. Fakanállal óvatosan elkeverjük, majd sütőpapírral bélelt, közepes tepsibe tesszük, és tűpróbáig sütjük.
  3. Miután megsült, kiborítjuk a tepsiből, levesszük róla a sütőpapírt, és feltekerjük.
  4. Miután kihűlt, megkenjük bármilyen ízű lekvárral, és felszeleteljük.

Krémhez:

  1. Mascarponét tejföllel, cukorral és az összeturmixolt meggyel összekeverjük.
  2. Habtejszínből kemény habot verünk a habfixálóval együtt.
  3. Vizet a zselatinnal folyamatosan kevergetve felforraljuk, majd óvatosan, vékony sugárban a tejfölös krémhez csurgatjuk, majd hozzáforgatjuk habtejszínt.

Tetejére:

  1. Mandarint és a kivit megpucoljuk, cikkekre szeleteljük.
  2. Torta tetejét körben kitesszük félbevágott szeletelt kivivel.
  3. Közepére teszünk egy-egy szem meggyet. Körberakjuk szeletelt mandarinnal. Virág szára és a levelek is kiviszeletek.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1984
  • Feltöltés dátuma: 2017. május 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mascarponés-gyümölcsös charlotte torta
Salamon Csilla 1202 recept

Egy születésnapra készítettem el ezt a tortát ajándékba.

Hozzávalók

Tésztához:

Piskótatekercshez:

Krémhez:

Tetejére:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...