Mascarponés anyák-napi epertorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Katharosz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
- 5% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
37g tojás46 kcal
-
27g cukor103 kcal
-
13 kcal
-
13g vaj96 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
23g finomliszt85 kcal
A krémhez
-
42g eper13 kcal
-
15g epres pudingpor57 kcal
-
75g tej42 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
42g mascarpone168 kcal
A tetejére és az oldalára
-
50g eper15 kcal
-
4g tortazselé14 kcal
-
2g cukor6 kcal
-
67g gyümölcslé31 kcal
-
42g habtejszín122 kcal
-
17g mandulapehely98 kcal
Összesen
968
kcal
- 5% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
220g tojás277 kcal
-
160g cukor619 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
80g vaj574 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
140g finomliszt510 kcal
A krémhez
-
250g eper75 kcal
-
90g epres pudingpor343 kcal
-
450g tej252 kcal
-
90g cukor348 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
A tetejére és az oldalára
-
300g eper90 kcal
-
24g tortazselé81 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
400g gyümölcslé184 kcal
-
250g habtejszín730 kcal
-
100g mandulapehely590 kcal
Összesen
5802
kcal
- 5% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
7.7g tojás10 kcal
-
5.6g cukor22 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
2.8g vaj20 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
-
4.9g finomliszt18 kcal
A krémhez
-
8.8g eper3 kcal
-
3.2g epres pudingpor12 kcal
-
15.8g tej9 kcal
-
3.2g cukor12 kcal
-
8.8g mascarpone36 kcal
A tetejére és az oldalára
-
10.6g eper3 kcal
-
0.8g tortazselé3 kcal
-
0.4g cukor1 kcal
-
14.1g gyümölcslé6 kcal
-
8.8g habtejszín26 kcal
-
3.5g mandulapehely21 kcal
Összesen
205
kcal
- 5% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.9 g
Zsír
-
Összesen 54.7 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 195 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 879.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 272 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 72 mg
-
Foszfor 324 mg
-
Nátrium 187 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 103.5 g
-
Cukor 66 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 195.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 260 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 52 mg
-
D vitamin: 36 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 52 micro
-
Kolin: 122 mg
-
Retinol - A vitamin: 255 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 53 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 200 micro
Összesen
968
kcal
- 5% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 101.4 g
Zsír
-
Összesen 328.1 g
-
Telített zsírsav 111 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 82 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 1170 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5278 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 119 mg
-
Kálcium 1631 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 433 mg
-
Foszfor 1946 mg
-
Nátrium 1121 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 620.9 g
-
Cukor 395 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 1171.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1560 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 31 mg
-
C vitamin: 309 mg
-
D vitamin: 216 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 313 micro
-
Kolin: 730 mg
-
Retinol - A vitamin: 1532 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 317 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1198 micro
Összesen
5802
kcal
- 5% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.6 g
Zsír
-
Összesen 11.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 41 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 185.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 57 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 69 mg
-
Nátrium 39 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.9 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 41.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 55 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 54 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 42 micro
Összesen
205
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
4 db tojás
-
16 dkg cukor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
0.5 csomag sütőpor
A krémhez
A tetejére és az oldalára
-
30 dkg eper
-
2.5 dl habtejszín
Elkészítés
A tésztához
- A tésztához a tojások sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, óvatosan belekeverjük az olvasztott, lehűlt vajat.
- Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, végül beleforgatjuk a tojások keményre vert habját is.
- Egy sütőpapírral bélelt, szív alakú formába simítjuk.
- Előmelegített sütőben 180 fokon, légkeveréses 165 fok, 25-30 percig sütjük, majd rácsra téve hűlni hagyjuk.
- A krémhez az epret leturmixoljuk, a tejjel, cukorral, pudingporral simára keverjük, és felfőzzük, hűlni hagyjuk. Ezután habosra keverjük, majd adagokban belekeverjük a mascarponét is.
- A piskótát kettévágjuk, a krém egyharmadát rákenjük, befedjük a másik felével, a tortagyűrűt köré rakjuk, és a maradék krémet rásimítjuk. Az eperszemekkel kirakjuk, kicsit bele is nyomjuk (én félbevágtam).
- Kicsit hidegre tesszük, majd bevonjuk a zselével, végül ha jól megszilárdult rajta, akkor felvert, cukrozott tejszínnel körbekenjük, és a mandulalapokkal díszítjük.
- Sütés hőfoka: 165 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 66
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 9160
- Feltöltés dátuma: 2013. május 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Katharosz
499 recept
Nagyon finom, könnyű, anyák-napi torta.