r
Nosalty Logó

Mascarponés anyák-napi epertorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Mascarponés anyák-napi epertorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére és az oldalára

Összesen 968 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére és az oldalára

Összesen 5802 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére és az oldalára

Összesen 205 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.9 g

Zsír

  • Összesen
    54.7 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    195 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    879.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    272 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    324 mg
  • Nátrium
    187 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.5 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    195.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    260 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    255 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    200 micro
Összesen 968 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    101.4 g

Zsír

  • Összesen
    328.1 g
  • Telített zsírsav
    111 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    1170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5278 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    1631 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    433 mg
  • Foszfor
    1946 mg
  • Nátrium
    1121 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    620.9 g
  • Cukor
    395 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1171.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1560 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    309 mg
  • D vitamin:
    216 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    313 micro
  • Kolin:
    730 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1532 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    317 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1198 micro
Összesen 5802 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    185.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 205 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére és az oldalára

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a tojások sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, óvatosan belekeverjük az olvasztott, lehűlt vajat.
  2. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, végül beleforgatjuk a tojások keményre vert habját is.
  3. Egy sütőpapírral bélelt, szív alakú formába simítjuk.
  4. Előmelegített sütőben 180 fokon, légkeveréses 165 fok, 25-30 percig sütjük, majd rácsra téve hűlni hagyjuk.
  5. A krémhez az epret leturmixoljuk, a tejjel, cukorral, pudingporral simára keverjük, és felfőzzük, hűlni hagyjuk. Ezután habosra keverjük, majd adagokban belekeverjük a mascarponét is.
  6. A piskótát kettévágjuk, a krém egyharmadát rákenjük, befedjük a másik felével, a tortagyűrűt köré rakjuk, és a maradék krémet rásimítjuk. Az eperszemekkel kirakjuk, kicsit bele is nyomjuk (én félbevágtam).
  7. Kicsit hidegre tesszük, majd bevonjuk a zselével, végül ha jól megszilárdult rajta, akkor felvert, cukrozott tejszínnel körbekenjük, és a mandulalapokkal díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 9160
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mascarponés anyák-napi epertorta
Katharosz 499 recept

Nagyon finom, könnyű, anyák-napi torta.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére és az oldalára

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...