Mascarponekrém narancsraguval és karamellel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Szabó Richárd
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 21% Zsír
Mascarpone krém
-
50g mascarpone202 kcal
-
6g tojássárgája19 kcal
-
63 kcal
-
4 kcal
-
5g méz15 kcal
-
3g babapiskóta11 kcal
-
2g cukor8 kcal
Tejkaramell
-
50g habtejszín146 kcal
-
30g cukor116 kcal
Narancsragu
Összesen
632
kcal
- 3% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 21% Zsír
Mascarpone krém
-
500g mascarpone2020 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
250g növényi habtejszín628 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
50g méz152 kcal
-
28g babapiskóta105 kcal
-
20g cukor77 kcal
Tejkaramell
-
500g habtejszín1460 kcal
-
300g cukor1161 kcal
Narancsragu
Összesen
6311
kcal
- 3% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 21% Zsír
Mascarpone krém
-
18.8g mascarpone76 kcal
-
2.3g tojássárgája7 kcal
-
9.4g növényi habtejszín24 kcal
-
0.4g vaníliás cukor1 kcal
-
1.9g méz6 kcal
-
1.1g babapiskóta4 kcal
-
0.8g cukor3 kcal
Tejkaramell
-
18.8g habtejszín55 kcal
-
11.3g cukor44 kcal
Narancsragu
-
19.6g narancs7 kcal
-
1.9g cukor7 kcal
-
9.4g víz0 kcal
-
0.6g étkezési keményítő2 kcal
-
3.8g narancslé2 kcal
Összesen
238
kcal
- 3% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7 g
Zsír
-
Összesen 43.4 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 121 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 173.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 60 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 61 mg
-
Nátrium 39 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54.9 g
-
Cukor 50 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 102.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 167 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 62 mg
-
Retinol - A vitamin: 159 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 65 micro
-
β-crypt 61 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 126 micro
Összesen
632
kcal
- 3% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 69.5 g
Zsír
-
Összesen 434.4 g
-
Telített zsírsav 172 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 53 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 1211 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1739 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 599 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 90 mg
-
Foszfor 613 mg
-
Nátrium 390 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 548.9 g
-
Cukor 501 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 1025.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1674 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 235 mg
-
D vitamin: 246 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 246 micro
-
Kolin: 615 mg
-
Retinol - A vitamin: 1593 micro
-
α-karotin 70 micro
-
β-karotin 651 micro
-
β-crypt 608 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1261 micro
Összesen
6311
kcal
- 3% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.6 g
Zsír
-
Összesen 16.4 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 65.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 3 mg
-
Foszfor 23 mg
-
Nátrium 15 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.7 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 38.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 63 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 60 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 23 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 48 micro
Összesen
238
kcal
Hozzávalók
Mascarpone krém
-
50 dkg mascarpone
-
3 db tojássárgája
-
2.5 dl növényi habtejszín
-
1 csomag vaníliás cukor
-
2 ek méz
-
4 db babapiskóta
-
1 púpozott ek cukor
Tejkaramell
-
5 dl habtejszín
-
30 dkg cukor
Narancsragu
-
2 közepes db narancs
-
5 dkg cukor
-
2.5 dl víz
-
1 evőkanál étkezési keményítő
-
1 dl narancslé
Elkészítés
Mascarpone krém
- A tojássárgáját verjük habosra, majd adjuk hozzá a mascarponét. Keverjük simára.
- Ízesítjük mézzel, cukorral, vaníliás cukorral.
- A babapiskótákat majd az elkészült cukorszirupba mártsuk bele picit,de csak annyira, hogy ne legyenek kemények, majd daraboljuk fel őket, és keverjük bele a krémbe.
- A hulalát verjük kemény habbá, majd a felét tegyük félre. Másik felét lazán keverjük a krémbe, erre azért van szükség, mert az alapkrém intenzívebb ízű, a tejszíntől selymesebb lesz, könnyedebb.
- Tegyük letakarva a hűtőbe a kész krémet.
Tejkaramell
- A cukort karamellizáljuk szárazon.
- Ha elérte a kívánt színt, akkor öntsük hozzá a felforralt tejszínt!
- Óvatosan kevergetjük, amíg a hirtelen megkeményedett karamell el nem olvad. Ha rotyogott 2 percet, akkor hűtsük le, ettől besűrűsödik, mártásos lesz.
Narancsragu
- A narancsokat tisztítsuk meg, filézzük ki őket, és daraboljuk nagyobb kockákra.
- A cukrot a vízzel felforraljuk, ha forrt kb. 2 percet, akkor teszünk hozzá egy kis narancslét, de csak annyit, hogy éppen, hogy hígítsunk rajta! Majd adjuk hozzá a narancsokat, ha szirupos állaga kezd lenni, akkor kevés vízzel kikevert keményítőt adjunk hozzá, amint felforrt, tegyük félre, és hűtsük le, akár hűtőfürdővel.
- Receptkönyvben: 12
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1637
- Feltöltés dátuma: 2014. április 12.
Ajánló
Én fagyis kanállal tálaltam a krémet, a félretett tejszínhabbal díszítettem + egy kis fahéjjal a tetejét.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Szabó Richárd
19 recept
Szeretek hasonló módon tálalni egy desszertet, letisztultabb formák, mégis rusztikus... a tányért megkentem egy kis gyümölcsöntet levével ecsettel, és arra tálaltam.