r
Nosalty Logó

Mascarponekrém narancsraguval és karamellel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szabó Richárd
Mascarponekrém narancsraguval és karamellel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Mascarpone krém

Tejkaramell

Narancsragu

Összesen 632 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Mascarpone krém

Tejkaramell

Narancsragu

Összesen 6311 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Mascarpone krém

Tejkaramell

Narancsragu

Összesen 238 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    43.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    173.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.9 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    102.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    159 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    61 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 632 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.5 g

Zsír

  • Összesen
    434.4 g
  • Telített zsírsav
    172 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1211 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1739 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    599 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    613 mg
  • Nátrium
    390 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    548.9 g
  • Cukor
    501 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    1025.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1674 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    235 mg
  • D vitamin:
    246 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    246 micro
  • Kolin:
    615 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1593 micro
  • α-karotin
    70 micro
  • β-karotin
    651 micro
  • β-crypt
    608 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1261 micro
Összesen 6311 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    65.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    23 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.7 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 238 kcal

Hozzávalók

Mascarpone krém

Tejkaramell

Narancsragu

Elkészítés

Mascarpone krém

  1. A tojássárgáját verjük habosra, majd adjuk hozzá a mascarponét. Keverjük simára.
  2. Ízesítjük mézzel, cukorral, vaníliás cukorral.
  3. A babapiskótákat majd az elkészült cukorszirupba mártsuk bele picit,de csak annyira, hogy ne legyenek kemények, majd daraboljuk fel őket, és keverjük bele a krémbe.
  4. A hulalát verjük kemény habbá, majd a felét tegyük félre. Másik felét lazán keverjük a krémbe, erre azért van szükség, mert az alapkrém intenzívebb ízű, a tejszíntől selymesebb lesz, könnyedebb.
  5. Tegyük letakarva a hűtőbe a kész krémet.

Tejkaramell

  1. A cukort karamellizáljuk szárazon.
  2. Ha elérte a kívánt színt, akkor öntsük hozzá a felforralt tejszínt!
  3. Óvatosan kevergetjük, amíg a hirtelen megkeményedett karamell el nem olvad. Ha rotyogott 2 percet, akkor hűtsük le, ettől besűrűsödik, mártásos lesz.

Narancsragu

  1. A narancsokat tisztítsuk meg, filézzük ki őket, és daraboljuk nagyobb kockákra.
  2. A cukrot a vízzel felforraljuk, ha forrt kb. 2 percet, akkor teszünk hozzá egy kis narancslét, de csak annyit, hogy éppen, hogy hígítsunk rajta! Majd adjuk hozzá a narancsokat, ha szirupos állaga kezd lenni, akkor kevés vízzel kikevert keményítőt adjunk hozzá, amint felforrt, tegyük félre, és hűtsük le, akár hűtőfürdővel.
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1637
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 12.

Ajánló

Én fagyis kanállal tálaltam a krémet, a félretett tejszínhabbal díszítettem + egy kis fahéjjal a tetejét.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Szabó Richárd 19 recept

Szeretek hasonló módon tálalni egy desszertet, letisztultabb formák, mégis rusztikus... a tányért megkentem egy kis gyümölcsöntet levével ecsettel, és arra tálaltam.

Hozzávalók

Mascarpone krém

Tejkaramell

Narancsragu

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...