Mascarpone-erdei kaland
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Csenge.Mlnr
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 7% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 27% Zsír
Piskóta
-
13g tojássárgája43 kcal
-
33g tojásfehérje17 kcal
-
28g cukor110 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
21g napraforgó olaj184 kcal
-
23g tej13 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
Krém
-
42g mascarpone168 kcal
-
42g habtejszín122 kcal
-
8g cukor32 kcal
Gyümölcspüré
-
17 kcal
-
5g barna cukor19 kcal
-
1g zselatin2 kcal
Összesen
836
kcal
- 7% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 27% Zsír
Piskóta
-
80g tojássárgája258 kcal
-
200g tojásfehérje104 kcal
-
170g cukor658 kcal
-
180g finomliszt655 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
125g napraforgó olaj1105 kcal
-
140g tej78 kcal
-
5g vaníliaaroma0 kcal
Krém
-
250g mascarpone1010 kcal
-
250g habtejszín730 kcal
-
50g cukor194 kcal
Gyümölcspüré
-
250g erdei gyümölcs mix103 kcal
-
30g barna cukor114 kcal
-
4g zselatin13 kcal
Összesen
5022
kcal
- 7% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 27% Zsír
Piskóta
-
4.6g tojássárgája15 kcal
-
11.5g tojásfehérje6 kcal
-
9.8g cukor38 kcal
-
10.4g finomliszt38 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
7.2g napraforgó olaj64 kcal
-
8.1g tej5 kcal
-
0.3g vaníliaaroma0 kcal
Krém
-
14.4g mascarpone58 kcal
-
14.4g habtejszín42 kcal
-
2.9g cukor11 kcal
Gyümölcspüré
-
14.4g erdei gyümölcs mix6 kcal
-
1.7g barna cukor7 kcal
-
0.2g zselatin1 kcal
Összesen
291
kcal
- 7% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.9 g
Zsír
-
Összesen 55.2 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 191 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 329.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 84 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 115 mg
-
Nátrium 90 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 70.3 g
-
Cukor 44 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 66.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 167 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 39 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 120 mg
-
Retinol - A vitamin: 164 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 37 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 151 micro
Összesen
836
kcal
- 7% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 83.6 g
Zsír
-
Összesen 330.9 g
-
Telített zsírsav 81 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 90 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 52 g
-
Koleszterin 1146 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1978.1 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 149 mg
-
Kálcium 503 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 86 mg
-
Foszfor 690 mg
-
Nátrium 540 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 421.6 g
-
Cukor 264 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 397.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1002 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 56 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 232 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 182 micro
-
Kolin: 720 mg
-
Retinol - A vitamin: 982 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 220 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 908 micro
Összesen
5022
kcal
- 7% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 19.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 66 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 114.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 40 mg
-
Nátrium 31 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.3 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 22.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 58 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 57 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 52 micro
Összesen
291
kcal
Hozzávalók
Piskóta
-
4 db tojássárgája
-
5 db tojásfehérje
-
170 g cukor
-
180 g finomliszt
-
1 csipet só
-
125 ml napraforgó olaj
-
140 ml tej
-
1 teáskanál vaníliaaroma
Krém
-
250 g mascarpone
Gyümölcspüré
-
250 g erdei gyümölcs mix
-
3 ek barna cukor
-
2 teáskanál zselatin
Elkészítés
Piskóta
- Előmelegítjük a sütőt 160 fokra. Keverjük össze a száraz hozzávalókat (liszt, a cukor fele, sütőpor, csipet só), majd egy másik tálban a folyékony hozzávalókat (tojássárgája, tej, olaj). Majd a folyékonyhoz adjuk hozzá a száraz hozzávalókat, és keverjük homogénre a masszánkat.
- A szobahőmérsékletű tojásfehérjénket kezdjük el habbá verni, először csak közepes fokozaton, és amikor már fehéredik és habosodik, adjuk hozzá a cukor másik felét egy kanállal adagolva. A fokozatot növelve addig habosítjuk, mígnem szép fényes lesz és kellően kemény, de nem teljesen kemény.
- A tojáshabunk 1/3-át adjuk hozzá a masszánkhoz, és jól dolgozzuk el benne. Ezzel picit fellazítjuk a tésztánkat, és így a maradék tojásfehérjét már könnyebben el tudjuk dolgozni benne, de ezt már óvatos mozdulatokkal tegyük meg.
- A piskótamasszát egy 22 cm-es formába helyezzük, és már mehet is a sütőbe körülbelül 40 percre. Akkor jó a piskótánk, ha a teteje már szép aranybarna, és ha picit benyomjuk az ujjunkkal, akkor visszarúgja magát.
- Kivesszük a sütőből, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Krém
- A mascarponét a habtejszínnel együtt (igen, együtt!) habosra keverjük, majd a cukrot is hozzáadjuk, és azzal is keverjük még pár percig.
Gyümölcspüré
- Friss és fagyasztott gyümölcsöt is használhatunk itt, sőt, akinek nincs annyi ideje, lekvárt is használhat, bár a frissen készített gyümölcslekvár azért hatásosabb.:) A gyümölcsünket a cukorral feltesszük a tűzre, és egy picit alárottyantunk, míg levet ereszt.
- Összeturmixoljuk, és egy szitán keresztül átpréseljük, majd hozzáadjuk a zselatint, és hűtőbe helyezzük, hogy a zselatin egy picit megkössön.
- A piskótánkat három részre vágjuk, és úgy töltjük meg az egyes rétegeket, hogy a piskóta szélére egy sávban krémet nyomunk, majd a közepébe teszünk a gyümölcspürénkből, és azt is lefedjük a krémmel.
- A torta külsejét egy vékony krémréteggel átkenjük, a tetejét pedig még a maradék gyümölcspürénkkel díszíthetjük, és bármi egyéb mással, ami van otthon vagy szépnek találunk.
- Jó sütögetést!!!
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 22
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 150
- Tegnapi nézettség: 20
- 7 napos nézettség: 118
- Össznézettség: 33710
- Feltöltés dátuma: 2018. április 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Csenge.Mlnr
12 recept
Nagyon közeledik a tavasz, úgyhogy úgy gondoltam, hogy én ezzel a könnyű, gyümölcsös mascarponés tortával szeretném köszönteni, és egyben meglepni a családomat egy kis finomsággal. Ha még esetleg húsvétra nincs ötletetek, hogy mi kerüljön az ünnepi asztalra, akkor ne HABozzatok, és csináljátok meg ezt az isteni tortát, mert MEGÉRI!