r
Nosalty Logó

Márványrizskoch kétféle sodóval

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lakos Benedek
Márványrizskoch kétféle sodóval
adag
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A rizskoch-hoz

A sodókhoz és a tálaláshoz

Összesen 565 kcal
  • 11% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A rizskoch-hoz

A sodókhoz és a tálaláshoz

Összesen 4516 kcal
  • 11% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A rizskoch-hoz

A sodókhoz és a tálaláshoz

Összesen 143 kcal
  • 11% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    16.8 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    259 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    821.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    342 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    228 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.9 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    196 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    291 micro
Összesen 565 kcal
  • 11% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    134.8 g

Zsír

  • Összesen
    132.9 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    2076 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6575.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    184 mg
  • Kálcium
    2736 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    309 mg
  • Foszfor
    1478 mg
  • Nátrium
    1826 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    663.4 g
  • Cukor
    388 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    322.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1055 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    416 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    806 micro
  • Kolin:
    1567 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1040 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    154 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2326 micro
Összesen 4516 kcal
  • 11% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    211 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 143 kcal

Elkészítés

A rizskoch-hoz

  1. A vaníliarudat félbevágjuk, a felének magjait kikaparjuk, a másik felét félretesszük a sodóhoz. Egy fazékba tesszük a rizst nagyjából 3 deci tejjel és köezpes lángon elkezdjük főzni. Folyamatosan keverjük, mint a rizottót és ha elfőtte a tejet, kozzáöntünk még 3 decit. Ezt addig folytatjuk, míg a rizs puhára nem fő. Ekkor hozzáadunk 50 gramm, lehúzzuk a tűzről és hagyjuk kicsit hűlni.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, és a tejberizst is elfelezzük. Az egyik feléhez hozzáadjuk a tojássárgáják felét, 1 evőkanál vajat és a frissen reszelt citromhéjat, a másikhoz pedig a maradék tojást, a kakaóport, narancshéjat valamint 1 evőkanál vajat.
  3. A fehérjéket kemény habbá verjük a maradék 50 gramm cukorral, majd elfelezzük és a két rizses masszához keverjük.
  4. Egy sütőtálat kivajazunk, majd beszórjuk zsemlemorzsával. Belekanalazzuk a kétféle masszát sakktáblaszerűen, majd egy pálcával márványosra keverjük.
  5. A 180 fokra előmelegített sütő aljába tolunk egy forró vízzel teli tepsit, majd betesszük a rizskochot is. Nagyjából 10 percig sütjük, majd óvatosan lefedjük alufóliával és további 20-25 percig visszatesszük. Ha kész, hagyjuk kicsit hűlni.

A sodókhoz és a tálaláshoz

  1. A tojássárgájákat kikeverjük a cukorral és keményítővel. A tejbe tesszük a vaníliarúd maradék kikapart magjait és magát a rudat is. Felmelegítjük (ne legyen forró), majd óvatosan és fokozatosan hozzáöntjük a tojásos keverékhez, így hőkiegyenlítést végzünk. Visszaöntjük a lábasba, majd közepesen lángon, lassan kavargatva lágy sodót főzünk. Ha kész, elfelezzük, egyik felét simán hagyjuk, a másikba kakaóport teszünk.
  2. A kockákra vágott rizskochot a kétféle sodóval és lekvárral tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3334
  • Feltöltés dátuma: 2024. február 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Márványrizskoch kétféle sodóval
Lakos Benedek 394 recept

Izgalmas új köntöst kap a klasszikus rizskoch: masszájának fele kakaós ízesítéssel, a másik vaníliásan sül. Ugyanezt a kettősséget tükrözi a tálalás is: a lekvár helyett/mellett sodó kerül a felfújttal a tálba, mégpedig kétféle, kakaós és vaníliás.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...