Márványrizskoch kétféle sodóval
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Lakos Benedek
adag
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 11% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 11% Zsír
A rizskoch-hoz
-
25g rizottó rizs90 kcal
-
125g tej70 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
34g tojás43 kcal
-
6 kcal
-
5g vaj38 kcal
-
6g zsemlemorzsa25 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
0g narancshéj0 kcal
A sodókhoz és a tálaláshoz
-
125g tej70 kcal
-
13g tojássárgája40 kcal
-
14 kcal
-
16g cukor63 kcal
-
6 kcal
-
19g lekvár/ dzsem52 kcal
Összesen
565
kcal
- 11% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 11% Zsír
A rizskoch-hoz
-
200g rizottó rizs716 kcal
-
1000g tej560 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
275g tojás346 kcal
-
46 kcal
-
42g vaj301 kcal
-
50g zsemlemorzsa198 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
0g narancshéj0 kcal
A sodókhoz és a tálaláshoz
-
1000g tej560 kcal
-
100g tojássárgája322 kcal
-
114 kcal
-
130g cukor503 kcal
-
46 kcal
-
150g lekvár/ dzsem417 kcal
Összesen
4516
kcal
- 11% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 11% Zsír
A rizskoch-hoz
-
6.4g rizottó rizs23 kcal
-
32.1g tej18 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
3.2g cukor12 kcal
-
8.8g tojás11 kcal
-
0.6g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
1.3g vaj10 kcal
-
1.6g zsemlemorzsa6 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
0g narancshéj0 kcal
A sodókhoz és a tálaláshoz
-
32.1g tej18 kcal
-
3.2g tojássárgája10 kcal
-
4 kcal
-
4.2g cukor16 kcal
-
0.6g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
4.8g lekvár/ dzsem13 kcal
Összesen
143
kcal
- 11% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 16.8 g
Zsír
-
Összesen 16.6 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 259 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 821.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 342 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 185 mg
-
Nátrium 228 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 82.9 g
-
Cukor 48 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 40.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 132 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 52 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 101 micro
-
Kolin: 196 mg
-
Retinol - A vitamin: 130 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 291 micro
Összesen
565
kcal
- 11% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 134.8 g
Zsír
-
Összesen 132.9 g
-
Telített zsírsav 62 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 2076 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6575.3 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 184 mg
-
Kálcium 2736 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 309 mg
-
Foszfor 1478 mg
-
Nátrium 1826 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 663.4 g
-
Cukor 388 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 322.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1055 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 416 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 806 micro
-
Kolin: 1567 mg
-
Retinol - A vitamin: 1040 micro
-
α-karotin 38 micro
-
β-karotin 154 micro
-
β-crypt 55 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2326 micro
Összesen
4516
kcal
- 11% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 4.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 67 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 211 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 88 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 47 mg
-
Nátrium 59 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.3 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 10.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 34 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 33 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 75 micro
Összesen
143
kcal
Hozzávalók
A rizskoch-hoz
-
200 g rizottó rizs
-
1 l tej
-
1 db vanília
-
100 g cukor
-
5 db tojás
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
3 ek vaj
-
50 g zsemlemorzsa
-
1 ek citromhéj
-
1 ek narancshéj
A sodókhoz és a tálaláshoz
-
1 l tej
-
5 db tojássárgája
-
2 ek étkezési keményítő
-
130 g cukor
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
150 g lekvár/ dzsem
Elkészítés
A rizskoch-hoz
- A vaníliarudat félbevágjuk, a felének magjait kikaparjuk, a másik felét félretesszük a sodóhoz. Egy fazékba tesszük a rizst nagyjából 3 deci tejjel és köezpes lángon elkezdjük főzni. Folyamatosan keverjük, mint a rizottót és ha elfőtte a tejet, kozzáöntünk még 3 decit. Ezt addig folytatjuk, míg a rizs puhára nem fő. Ekkor hozzáadunk 50 gramm, lehúzzuk a tűzről és hagyjuk kicsit hűlni.
- A tojásokat szétválasztjuk, és a tejberizst is elfelezzük. Az egyik feléhez hozzáadjuk a tojássárgáják felét, 1 evőkanál vajat és a frissen reszelt citromhéjat, a másikhoz pedig a maradék tojást, a kakaóport, narancshéjat valamint 1 evőkanál vajat.
- A fehérjéket kemény habbá verjük a maradék 50 gramm cukorral, majd elfelezzük és a két rizses masszához keverjük.
- Egy sütőtálat kivajazunk, majd beszórjuk zsemlemorzsával. Belekanalazzuk a kétféle masszát sakktáblaszerűen, majd egy pálcával márványosra keverjük.
- A 180 fokra előmelegített sütő aljába tolunk egy forró vízzel teli tepsit, majd betesszük a rizskochot is. Nagyjából 10 percig sütjük, majd óvatosan lefedjük alufóliával és további 20-25 percig visszatesszük. Ha kész, hagyjuk kicsit hűlni.
A sodókhoz és a tálaláshoz
- A tojássárgájákat kikeverjük a cukorral és keményítővel. A tejbe tesszük a vaníliarúd maradék kikapart magjait és magát a rudat is. Felmelegítjük (ne legyen forró), majd óvatosan és fokozatosan hozzáöntjük a tojásos keverékhez, így hőkiegyenlítést végzünk. Visszaöntjük a lábasba, majd közepesen lángon, lassan kavargatva lágy sodót főzünk. Ha kész, elfelezzük, egyik felét simán hagyjuk, a másikba kakaóport teszünk.
- A kockákra vágott rizskochot a kétféle sodóval és lekvárral tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 35 perc
- Receptkönyvben: 47
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 3334
- Feltöltés dátuma: 2024. február 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Lakos Benedek
394 recept
Izgalmas új köntöst kap a klasszikus rizskoch: masszájának fele kakaós ízesítéssel, a másik vaníliásan sül. Ugyanezt a kettősséget tükrözi a tálalás is: a lekvár helyett/mellett sodó kerül a felfújttal a tálba, mégpedig kétféle, kakaós és vaníliás.