r
Nosalty Logó

Márványos túrókocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Márványos túrókocka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Piskótához

Krémhez

Márványozáshoz

Tetejére

Összesen 813 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Piskótához

Krémhez

Márványozáshoz

Tetejére

Összesen 4869 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Piskótához

Krémhez

Márványozáshoz

Tetejére

Összesen 342 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    42.5 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    712.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    250 mg
  • Nátrium
    196 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.7 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 813 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.3 g

Zsír

  • Összesen
    255 g
  • Telített zsírsav
    118 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    928 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4274.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    948 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    484 mg
  • Foszfor
    1503 mg
  • Nátrium
    1175 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    580.3 g
  • Cukor
    413 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    476.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1145 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    190 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    128 micro
  • Kolin:
    528 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1121 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    278 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    838 micro
Összesen 4869 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    301.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.9 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 342 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Piskótához

Krémhez

Márványozáshoz

Tetejére

Elkészítés

Piskótához

  1. A tojások fehérjét egy csipet sóval habbá verjük, majd hozzáadva a cukrot, keményre dolgozzuk.
  2. Hozzáadjuk a sárgákat és az olajat, majd végül óvatosan beleforgatjuk a kakaóval és szódabikarbónával elkevert lisztet.
  3. Vajazott, lisztezett tepsibe simítjuk, és 180 °C-ra előmelegített sütőben megsütjük.
  4. A krémhez kikeverjük a túrót a cukorral és a reszelt citromhéjjal. A behűtött tejszínt kemény habbá verjük.
  5. A zselatint felmelegítjük a tejfölben, és simára keverjük.
  6. A habot összedolgozzuk a túróval, és óvatosan csurgatva belekeverjük (géppel) a zselatinos tejfölt.
  7. A csokit gőz fölött vagy mikróban összemelegítjük az olajjal, majd hagyjuk, hogy hűljön, és kezdjen visszasűrűsödni.
  8. A kihűlt piskótát lapjában elvágjuk. Célszerű az alsó lapot visszatenni a tepsibe, amiben sütöttük, mert így egyszerűbb a dermesztés. Egyenletesen rákenjük a túrós habot, rákanalazzuk a csokit, és villával belehúzzuk a habba.
  9. Rövid időre betesszük a hűtőbe, hogy a hab kissé szilárduljon, majd ráhelyezzük a felső lapot, és csokimázzal bevonjuk.
  10. Egy éjszakán át hűtőben dermesztjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20×30
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 236
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 21816
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem tudtam, mit kezdjek a hűtőben napok óta várakozó ricottával. Végül ezt találtam ki... és miért ne lehetne egy kis csokit belecsempészni?:)

Hozzávalók

Piskótához

Krémhez

Márványozáshoz

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...