Márványos túrókocka
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 19% Zsír
Piskótához
-
28g tojás35 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
0 kcal
-
63 kcal
-
0 kcal
Krémhez
-
42g ricotta63 kcal
-
21g porcukor81 kcal
-
6 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
7g tejföl13 kcal
-
1g zselatin3 kcal
-
33g habtejszín97 kcal
Márványozáshoz
-
8g étcsokoládé46 kcal
-
12 kcal
Tetejére
-
33g csokoládé182 kcal
-
24 kcal
Összesen
813
kcal
- 5% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 19% Zsír
Piskótához
-
165g tojás208 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
0 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
0 kcal
Krémhez
-
250g ricotta375 kcal
-
125g porcukor484 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
40g tejföl79 kcal
-
5g zselatin17 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
Márványozáshoz
-
50g étcsokoládé273 kcal
-
71 kcal
Tetejére
-
200g csokoládé1092 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
Összesen
4869
kcal
- 5% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 19% Zsír
Piskótához
-
11.6g tojás15 kcal
-
10.6g cukor41 kcal
-
10.6g finomliszt38 kcal
-
0 kcal
-
26 kcal
-
0.1g szódabikarbóna0 kcal
Krémhez
-
17.6g ricotta26 kcal
-
8.8g porcukor34 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
0.4g citromhéj0 kcal
-
2.8g tejföl6 kcal
-
0.4g zselatin1 kcal
-
14.1g habtejszín41 kcal
Márványozáshoz
-
3.5g étcsokoládé19 kcal
-
0.6g napraforgó olaj5 kcal
Tetejére
-
14.1g csokoládé77 kcal
-
1.1g napraforgó olaj10 kcal
Összesen
342
kcal
- 5% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.4 g
Zsír
-
Összesen 42.5 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 155 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 712.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 158 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 81 mg
-
Foszfor 250 mg
-
Nátrium 196 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 96.7 g
-
Cukor 69 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 79.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 191 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 88 mg
-
Retinol - A vitamin: 187 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 46 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 140 micro
Összesen
813
kcal
- 5% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 74.3 g
Zsír
-
Összesen 255 g
-
Telített zsírsav 118 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 87 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 34 g
-
Koleszterin 928 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4274.5 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 122 mg
-
Kálcium 948 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 484 mg
-
Foszfor 1503 mg
-
Nátrium 1175 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 580.3 g
-
Cukor 413 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 476.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1145 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 32 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 190 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 128 micro
-
Kolin: 528 mg
-
Retinol - A vitamin: 1121 micro
-
α-karotin 18 micro
-
β-karotin 278 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 838 micro
Összesen
4869
kcal
- 5% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 18 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 65 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 301.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 67 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 106 mg
-
Nátrium 83 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.9 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 33.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 81 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 79 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 59 micro
Összesen
342
kcal
-
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
Piskótához
-
3 db tojás
-
15 dkg cukor
-
15 dkg finomliszt
-
1 púpozott ek cukrozatlan kakaópor
-
0.5 dl napraforgó olaj
-
1 kk szódabikarbóna
Krémhez
-
125 g porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 citromból nyert citromhéj
-
2 ek tejföl
-
1 ek zselatin
-
200 g habtejszín
Márványozáshoz
-
5 dkg étcsokoládé
-
1 ek napraforgó olaj
Tetejére
-
20 dkg csokoládé
-
2 ek napraforgó olaj
Elkészítés
Piskótához
- A tojások fehérjét egy csipet sóval habbá verjük, majd hozzáadva a cukrot, keményre dolgozzuk.
- Hozzáadjuk a sárgákat és az olajat, majd végül óvatosan beleforgatjuk a kakaóval és szódabikarbónával elkevert lisztet.
- Vajazott, lisztezett tepsibe simítjuk, és 180 °C-ra előmelegített sütőben megsütjük.
- A krémhez kikeverjük a túrót a cukorral és a reszelt citromhéjjal. A behűtött tejszínt kemény habbá verjük.
- A zselatint felmelegítjük a tejfölben, és simára keverjük.
- A habot összedolgozzuk a túróval, és óvatosan csurgatva belekeverjük (géppel) a zselatinos tejfölt.
- A csokit gőz fölött vagy mikróban összemelegítjük az olajjal, majd hagyjuk, hogy hűljön, és kezdjen visszasűrűsödni.
- A kihűlt piskótát lapjában elvágjuk. Célszerű az alsó lapot visszatenni a tepsibe, amiben sütöttük, mert így egyszerűbb a dermesztés. Egyenletesen rákenjük a túrós habot, rákanalazzuk a csokit, és villával belehúzzuk a habba.
- Rövid időre betesszük a hűtőbe, hogy a hab kissé szilárduljon, majd ráhelyezzük a felső lapot, és csokimázzal bevonjuk.
- Egy éjszakán át hűtőben dermesztjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20×30
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 236
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 21816
- Feltöltés dátuma: 2013. június 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Nem tudtam, mit kezdjek a hűtőben napok óta várakozó ricottával. Végül ezt találtam ki... és miért ne lehetne egy kis csokit belecsempészni?:)