r
Nosalty Logó

Marokkói vöröslencseleves

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Zsuzsamama56
Marokkói vöröslencseleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 17% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 633 kcal
  • 17% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2532 kcal
  • 17% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 103 kcal
  • 17% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    36.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3274.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    465 mg
  • Nátrium
    2579 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    316 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    482 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    1373 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 633 kcal
  • 17% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    147.4 g

Zsír

  • Összesen
    37.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13097.8 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    439 mg
  • Vas
    46 mg
  • Magnézium
    390 mg
  • Foszfor
    1861 mg
  • Nátrium
    10316 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    393.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    70 mg

VÍZ

  • Összesen
    318.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    213 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    100 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1265 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    1930 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    5490 micro
  • Lut-zea
    436 micro
Összesen 2532 kcal
  • 17% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    538.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    424 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    226 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 103 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Olajon megpirítjuk a fokhagymát és a fűszereket, majd rádobjuk a leöblített vöröslencsét, amit nem kell áztatni főzés előtt. Ezután felöntjük a zöldségalaplével.
  2. Lefedve alacsony lángon főzzük fél órát, majd a paradicsomkonzervet is hozzáadjuk, a vizet pedig szükség szerint pótoljuk. Lefedve még fél órát főzzük.
  3. Ha megfőtt, botmixerrel krémessé törjük, és csészékben kínáljuk citromlével, tejföllel és korianderzölddel.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 167
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 32
  • Össznézettség: 21708
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Marokkói vöröslencseleves
Zsuzsamama56 321 recept

Nagyon szeretem a fűszeres keleti ételeket, ez az egyik kedvencünk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...