Marhasült gesztenyés töltelékkel
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Happyfrydays
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 7% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 9% Zsír
Sörös szósz
-
50g barna sör22 kcal
-
50g marha alaplé0 kcal
-
25g vöröshagyma9 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
14g vaj100 kcal
Köret
Töltelék
-
125g gesztenye245 kcal
-
25g aszalt áfonya87 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
27g zsemle74 kcal
-
50g tej28 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
21g vaj151 kcal
Hús
-
250g fehérpecsenye415 kcal
-
5g fűszersó0 kcal
-
50g barna sör22 kcal
-
12g olívaolaj106 kcal
Összesen
1619
kcal
- 7% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 9% Zsír
Sörös szósz
-
100g barna sör43 kcal
-
100g marha alaplé0 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
28g vaj201 kcal
Köret
Töltelék
-
250g gesztenye490 kcal
-
50g aszalt áfonya174 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
54g zsemle147 kcal
-
100g tej56 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
42g vaj301 kcal
Hús
-
500g fehérpecsenye830 kcal
-
10g fűszersó0 kcal
-
100g barna sör43 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
Összesen
3234
kcal
- 7% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 9% Zsír
Sörös szósz
-
4.5g barna sör2 kcal
-
4.5g marha alaplé0 kcal
-
2.2g vöröshagyma1 kcal
-
0.4g finomliszt2 kcal
-
1.3g vaj9 kcal
Köret
Töltelék
-
11.2g gesztenye22 kcal
-
2.2g aszalt áfonya8 kcal
-
4g vöröshagyma1 kcal
-
2.4g zsemle7 kcal
-
4.5g tej3 kcal
-
2.5g tojás3 kcal
-
1.9g vaj13 kcal
Hús
-
22.4g fehérpecsenye37 kcal
-
0.4g fűszersó0 kcal
-
4.5g barna sör2 kcal
-
1.1g olívaolaj9 kcal
Összesen
145
kcal
- 7% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 68.4 g
Zsír
-
Összesen 85.3 g
-
Telített zsírsav 40 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 380 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3797.7 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 85 mg
-
Kálcium 295 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 158 mg
-
Foszfor 829 mg
-
Nátrium 2405 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 136.4 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 633.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1613 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 69 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 192 micro
-
Kolin: 370 mg
-
Retinol - A vitamin: 414 micro
-
α-karotin 4951 micro
-
β-karotin 11900 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 508 micro
Összesen
1619
kcal
- 7% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 136.9 g
Zsír
-
Összesen 170.6 g
-
Telített zsírsav 80 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 66 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 761 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7595.4 g
-
Cink 24 mg
-
Szelén 171 mg
-
Kálcium 590 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 316 mg
-
Foszfor 1658 mg
-
Nátrium 4810 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 272.9 g
-
Cukor 76 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 1267.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3226 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 138 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 69 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 44 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 384 micro
-
Kolin: 740 mg
-
Retinol - A vitamin: 829 micro
-
α-karotin 9902 micro
-
β-karotin 23799 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 3 micro
-
Lut-zea 1016 micro
Összesen
3234
kcal
- 7% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 7.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 340 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 74 mg
-
Nátrium 215 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.2 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 56.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 144 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 37 micro
-
α-karotin 443 micro
-
β-karotin 1065 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 45 micro
Összesen
145
kcal
Hozzávalók
Sörös szósz
-
1 dl marha alaplé
-
1 kis fej vöröshagyma
-
10 g finomliszt
-
2 ek vaj
Köret
Töltelék
-
250 g gesztenye
-
50 g aszalt áfonya
-
1 közepes db vöröshagyma
-
1 db zsemle
-
10 ek tej
-
3 ek vaj
Hús
-
500 g fehérpecsenye
-
1 dl barna sör
-
3 ek olívaolaj
Elkészítés
Sörös szósz
- A húst vágjuk kb. 1,5 cm-es szeletekre, tegyük őket egy simítózáras zacskóba, öntsük bele a sört és némi fűszerkeveréket (ízlés szerint szórjunk bele, nem kell az egész, mert nagyon erős ízt fogunk kapni), majd tegyük a hűtőbe, míg a többi hozzávalót elkészítjük. A fűszerkeveréket a következőképp készíthetjük el: 4 szem borókabogyó, 5 szem csokoládébors (az egész szemeket mozsárban vagy aprítóban őröljük finomra), 2 csipet fekete bors, a többi fűszerből pedig 1-1 csipetet keverjünk össze.
- Amikor a többi hozzávalóval is elkészültünk, egy serpenyőbe öntsünk olívaolajat, és magas fokon hevítsük fel. Amikor ez megvan, a hússzeleteket tegyük a serpenyőbe, és ízlés szerint süssük át a húst (kb. 3-3 perc mindkét oldalon a teljesen átsült).
Köret
- Egy serpenyőben hevítsünk egy kevés vajat, és az apróra vágott hagymát puhítsuk meg rajta.
- A zsemlét kicsit daraboljuk össze, és tegyük egy aprítóba, majd locsoljuk meg a tejjel. Aprítsuk morzsásra, majd szedjük egy tálba. A gesztenyét és az áfonyát is tegyük az aprítóba, és szintén őröljük morzsásra, és tegyük a zsemléhez. Öntsük hozzá a hagymát és a tojást is, majd keverjük az egészet alaposan össze. Rakjuk a masszát egy hőálló edénybe.
- A sütőt melegítsük 200 C-ra (légkeveréses módban), majd a körettel együtt a tölteléket is rakjuk a sütőbe. A tölteléknek kb. 15 perc sütés szükséges.
Töltelék
- A répát és a csicsókát szeljük vastagra.
- Egy serpenyőben hevítsünk egy kevés vajat, majd dobjunk rá 3 gerezd finomra vágott fokhagymát, és pirítsuk meg (vigyázzunk, hogy ne égjen meg).
- Keverjük hozzá a zöldségeket és egy kis sót, majd egy hőálló edényben rakjuk a zöldségeket a sütőbe, kb. 20-25 percig.
Hús
- A hagymát vajon puhítsuk meg. Tegyük hozzá a lisztet, és alaposan keverjük át.
- Öntsük bele az alaplét és a sört, majd forraljuk fel. Közben kevergessük a szószt. Amikor felforrt, vegyük le a tűzről, és szűrjük át.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 77
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 21
- Össznézettség: 8287
- Feltöltés dátuma: 2016. december 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Happyfrydays
6 recept
Karácsonyra találtam ki ezt a receptet, nem bonyolult, mégis elegáns fogás, amivel megtölthetik a bendőjüket a vendégek :)