r
Nosalty Logó

Marhasült gesztenyés töltelékkel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Happyfrydays
Marhasült gesztenyés töltelékkel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Sörös szósz

Köret

Töltelék

Hús

Összesen 1619 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Sörös szósz

Köret

Töltelék

Hús

Összesen 3234 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Sörös szósz

Köret

Töltelék

Hús

Összesen 145 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.4 g

Zsír

  • Összesen
    85.3 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    380 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3797.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    295 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    158 mg
  • Foszfor
    829 mg
  • Nátrium
    2405 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    136.4 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    633.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1613 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    192 micro
  • Kolin:
    370 mg
  • Retinol - A vitamin:
    414 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    11900 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    508 micro
Összesen 1619 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    136.9 g

Zsír

  • Összesen
    170.6 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    761 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7595.4 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    590 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    316 mg
  • Foszfor
    1658 mg
  • Nátrium
    4810 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    272.9 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1267.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3226 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    138 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    384 micro
  • Kolin:
    740 mg
  • Retinol - A vitamin:
    829 micro
  • α-karotin
    9902 micro
  • β-karotin
    23799 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    1016 micro
Összesen 3234 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    340 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    215 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    443 micro
  • β-karotin
    1065 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 145 kcal

Hozzávalók

Sörös szósz

Köret

Töltelék

Hús

Elkészítés

Sörös szósz

  1. A húst vágjuk kb. 1,5 cm-es szeletekre, tegyük őket egy simítózáras zacskóba, öntsük bele a sört és némi fűszerkeveréket (ízlés szerint szórjunk bele, nem kell az egész, mert nagyon erős ízt fogunk kapni), majd tegyük a hűtőbe, míg a többi hozzávalót elkészítjük. A fűszerkeveréket a következőképp készíthetjük el: 4 szem borókabogyó, 5 szem csokoládébors (az egész szemeket mozsárban vagy aprítóban őröljük finomra), 2 csipet fekete bors, a többi fűszerből pedig 1-1 csipetet keverjünk össze.
  2. Amikor a többi hozzávalóval is elkészültünk, egy serpenyőbe öntsünk olívaolajat, és magas fokon hevítsük fel. Amikor ez megvan, a hússzeleteket tegyük a serpenyőbe, és ízlés szerint süssük át a húst (kb. 3-3 perc mindkét oldalon a teljesen átsült).

Köret

  1. Egy serpenyőben hevítsünk egy kevés vajat, és az apróra vágott hagymát puhítsuk meg rajta.
  2. A zsemlét kicsit daraboljuk össze, és tegyük egy aprítóba, majd locsoljuk meg a tejjel. Aprítsuk morzsásra, majd szedjük egy tálba. A gesztenyét és az áfonyát is tegyük az aprítóba, és szintén őröljük morzsásra, és tegyük a zsemléhez. Öntsük hozzá a hagymát és a tojást is, majd keverjük az egészet alaposan össze. Rakjuk a masszát egy hőálló edénybe.
  3. A sütőt melegítsük 200 C-ra (légkeveréses módban), majd a körettel együtt a tölteléket is rakjuk a sütőbe. A tölteléknek kb. 15 perc sütés szükséges.

Töltelék

  1. A répát és a csicsókát szeljük vastagra.
  2. Egy serpenyőben hevítsünk egy kevés vajat, majd dobjunk rá 3 gerezd finomra vágott fokhagymát, és pirítsuk meg (vigyázzunk, hogy ne égjen meg).
  3. Keverjük hozzá a zöldségeket és egy kis sót, majd egy hőálló edényben rakjuk a zöldségeket a sütőbe, kb. 20-25 percig.

Hús

  1. A hagymát vajon puhítsuk meg. Tegyük hozzá a lisztet, és alaposan keverjük át.
  2. Öntsük bele az alaplét és a sört, majd forraljuk fel. Közben kevergessük a szószt. Amikor felforrt, vegyük le a tűzről, és szűrjük át.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 77
  • Tegnapi nézettség: 21
  • 7 napos nézettség: 107
  • Össznézettség: 8487
  • Feltöltés dátuma: 2016. december 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Happyfrydays 6 recept

Karácsonyra találtam ki ezt a receptet, nem bonyolult, mégis elegáns fogás, amivel megtölthetik a bendőjüket a vendégek :)

Hozzávalók

Sörös szósz

Köret

Töltelék

Hús

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...