r
Nosalty Logó

Marharagus csiga

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Tamas
Marharagus csiga
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 685 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2739 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 139 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.4 g

Zsír

  • Összesen
    40.2 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1666.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    334 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    487 mg
  • Nátrium
    715 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    265.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    837 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    5046 micro
  • Lut-zea
    934 micro
Összesen 685 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    177.4 g

Zsír

  • Összesen
    160.9 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    463 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6665.6 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    202 mg
  • Kálcium
    1335 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    269 mg
  • Foszfor
    1948 mg
  • Nátrium
    2861 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139.7 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1061.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    629 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    26 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    284 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    526 mg
  • Retinol - A vitamin:
    348 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    3349 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    20184 micro
  • Lut-zea
    3737 micro
Összesen 2739 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    338.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    170 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1025 micro
  • Lut-zea
    190 micro
Összesen 139 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy evőkanál olívaolajon a kockára vágott hagymát megpirítjuk.
  2. Rádobjuk a darált marhahúst, amit ízlésünknek megfelelően sózunk és borsozunk, majd megsütjük.
  3. Ezután a konzerv paradicsomot hozzáöntjük az egészhez, amihez hozzáadjuk a sűrített paradicsomot is. Majd oregánóval és bazsalikommal fűszerezzük.
  4. Az alaplével felöntjük, és belereszeljük a fokhagyma gerezdjeinket. Ezután lassú tűzön hagyjuk az egészet jól besűrűsödni.
  5. Már csak annyi dolgunk maradt, hogy a leveles tésztát kiterítjük, és szépen eloszlatjuk rajta a ragunkat, amit jól megszórunk mozzarellával, és tépkedünk rá bazsalikom leveleket.
  6. A hosszabbik oldaláról felgörgetjük a tésztánkat, majd 2 ujjnyi vastagon elvagdossuk. Ezután egy sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk a "csigáinkat", és olívaolajjal körbeecseteljük őket. Majd 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 25 percig sütjük!
  7. Sütőből kivéve hagyjuk picit kihűlni, és ízlés szerint megszórhatjuk még maradék friss bazsalikomlevéllel.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 112
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3922
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szeretnél valami gyorsan elkészíthető, de mégis különleges snacket készíteni? Ebben az esetben ezzel a klasszikusnak egyáltalán nem nevezhető csigával tudsz domborítani bárki előtt. A pizzás csiga már a múlté, most a marharagus a sztár!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...