r
Nosalty Logó

Marharagu petrezselymes gombóckákkal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Marharagu petrezselymes gombóckákkal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A raguhoz

A gombóchoz

Összesen 728 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A raguhoz

A gombóchoz

Összesen 2913 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A raguhoz

A gombóchoz

Összesen 93 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62 g

Zsír

  • Összesen
    26.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1763.2 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    319 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    862 mg
  • Nátrium
    413 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    458.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    879 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    3095 micro
  • β-karotin
    7848 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2746 micro
  • Lut-zea
    467 micro
Összesen 728 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    248.2 g

Zsír

  • Összesen
    107.1 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    390 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7052.8 g
  • Cink
    73 mg
  • Szelén
    247 mg
  • Kálcium
    1277 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    317 mg
  • Foszfor
    3449 mg
  • Nátrium
    1654 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    231.4 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1835.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3514 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    33 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    284 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    67 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    318 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    384 micro
  • α-karotin
    12378 micro
  • β-karotin
    31392 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    10984 micro
  • Lut-zea
    1867 micro
Összesen 2913 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    225.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    395 micro
  • β-karotin
    1002 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    351 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 93 kcal

Hozzávalók

A raguhoz

A gombóchoz

Elkészítés

A raguhoz

  1. Egy nagyobb serpenyőben 1 evőkanálnyi olívaolajat felhevítünk. Beledobjuk a cikkekre felvágott vöröshagymát és kb. 5 perc alatt megpirítjuk. Egy nagy tálba kiszedjük.
  2. A felkockázott marhahúsra pár perc alattkérget sütünk egy kevés olívaolajon. Ezt is kiszedjük a tálba, rá a hagymára.
  3. A serpenyőbe beledobjuk a hosszúkásra felvágott sárgarépát, megpirítjuk. Ha kész, visszarakjuk a húst és a hagymát. Egyenletesen meghintjük a liszttel és összekeverjük.
  4. Felöntjük a marhahús alaplével, belerakjuk a paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk és ízlés szerint szárított fűszerekkel fűszerezzük.
  5. Fedő alatt nagyon alacsony hőfokon (ne nagyon forrjon)kb. 2 óra alatt puhára pároljuk.
  6. A gombóchoz a lisztet jól elkeverjük a sütőporral és a sóval. Hozzákeverjük a felaprított petrezselymet, a felolvasztott margarint és a vizet. Jól összekeverjük. 12 egyforma méretű gombócot formálunk belőle és a raguba tesszük. Lefedve 20 perc alatt megfőzzük.
  • Receptkönyvben: 171
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 19702
  • Feltöltés dátuma: 2009. február 25.

Ajánló

Eredetileg kevesebb sárgarépa van  benne, mert karórépa is jönne bele. Mivel nem tudtam beszerezni, ezért a sárgarépa mennyiségét megemeltem.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az alapanyagokból sejtettem, hogy finom lesz, de hogy ennyire... A benne lévő gombócokból azonnal gyártottam még egy sorozatot, mert addig teszteltem, amíg alig maradt belőle.   A zsírszegény konyha szakácskönyvében találtam rá erre a receptre. Köszönet Andi barátnémnak érte, tőle kaptam kölcsön.

Hozzávalók

A raguhoz

A gombóchoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...