r
Nosalty Logó

Marhalábszár vadasan

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Metro
Marhalábszár vadasan
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 353 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2121 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 95 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    31 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    686.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    346 mg
  • Nátrium
    164 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    280 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    863 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    3507 micro
  • β-karotin
    8361 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    261 micro
Összesen 353 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    185.8 g

Zsír

  • Összesen
    82.3 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    400 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4118.8 g
  • Cink
    59 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    565 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    259 mg
  • Foszfor
    2078 mg
  • Nátrium
    983 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    157.3 g
  • Cukor
    97 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1680 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5178 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    27 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    86 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    116 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    323 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    21043 micro
  • β-karotin
    50168 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    6 micro
  • Lut-zea
    1563 micro
Összesen 2121 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    183.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    231 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    938 micro
  • β-karotin
    2237 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 95 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst lehártyázzuk, és szeleteljük (amennyire tudjuk).
  2. A hagymát és a kétfajta répát megpucoljuk és felkarikázzuk.
  3. A zsírt egy nagyobb fazékban megolvasztjuk, majd rátesszük a húst két-három adagban, és mindkét oldalát barnára kapatjuk 3-4 perc alatt, majd kivesszük, és félretesszük.
  4. Hozzáadjuk a hagymát, és pár percig főzzük, míg felszedi a pörcöket, és kissé üveges lesz.
  5. Visszatesszük a húst, sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a babérlevelet, és hozzáadjuk a répákat.
  6. Kicsit összekeverjük, pár percig főzzük, majd felöntjük 2 deci vízzel. Lefedve főzzük kb. 3 órát, vagy amíg a hús meg nem puhul. időnként keverjük át, és ha szükséges, öntsünk alá egy kis vizet.
  7. Ha elkészült, vegyük ki a húsokat és a babérlevelet, majd botmixerrel pürésítsük a répákat. Ha túl száraz, adjunk hozzá egy kis vizet.
  8. Egy kisebb lábosban karamellizáljunk 5 ek. cukrot, majd ha már szép színe van, és folyik, öntsük a forró zöldségpüréhez, és keverjük el. Ha kicsit egyben maradna, nem kell aggódni, el fog olvadni.
  9. Hozzáadjuk a mustárt, a citrom levét és héját, és ha szükséges, még utánaízesítünk. Mehet bele a tejföl, keverjük el jól. Tegyük vissza a húst, egyet még forraljunk rajta, majd zárjuk el alatta a lángot.
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 132
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 13107
  • Feltöltés dátuma: 2017. augusztus 31.

Ajánló

Krokett, zsemlegombóc, esetleg spagetti.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Igazi békebeli klasszikus, ami lábszárból is tökéletes ünnepi vagy hétvégi fogás.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...