r
Nosalty Logó

Marhalábszár vadasan

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Metro
Marhalábszár vadasan
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 353 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2121 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 95 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    31 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    686.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    346 mg
  • Nátrium
    164 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    280 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    863 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    3507 micro
  • β-karotin
    8361 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    261 micro
Összesen 353 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    185.8 g

Zsír

  • Összesen
    82.3 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    400 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4118.8 g
  • Cink
    59 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    565 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    259 mg
  • Foszfor
    2078 mg
  • Nátrium
    983 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    157.3 g
  • Cukor
    97 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1680 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5178 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    27 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    86 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    116 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    323 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    21043 micro
  • β-karotin
    50168 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    6 micro
  • Lut-zea
    1563 micro
Összesen 2121 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    183.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    231 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    938 micro
  • β-karotin
    2237 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 95 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst lehártyázzuk, és szeleteljük (amennyire tudjuk).
  2. A hagymát és a kétfajta répát megpucoljuk és felkarikázzuk.
  3. A zsírt egy nagyobb fazékban megolvasztjuk, majd rátesszük a húst két-három adagban, és mindkét oldalát barnára kapatjuk 3-4 perc alatt, majd kivesszük, és félretesszük.
  4. Hozzáadjuk a hagymát, és pár percig főzzük, míg felszedi a pörcöket, és kissé üveges lesz.
  5. Visszatesszük a húst, sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a babérlevelet, és hozzáadjuk a répákat.
  6. Kicsit összekeverjük, pár percig főzzük, majd felöntjük 2 deci vízzel. Lefedve főzzük kb. 3 órát, vagy amíg a hús meg nem puhul. időnként keverjük át, és ha szükséges, öntsünk alá egy kis vizet.
  7. Ha elkészült, vegyük ki a húsokat és a babérlevelet, majd botmixerrel pürésítsük a répákat. Ha túl száraz, adjunk hozzá egy kis vizet.
  8. Egy kisebb lábosban karamellizáljunk 5 ek. cukrot, majd ha már szép színe van, és folyik, öntsük a forró zöldségpüréhez, és keverjük el. Ha kicsit egyben maradna, nem kell aggódni, el fog olvadni.
  9. Hozzáadjuk a mustárt, a citrom levét és héját, és ha szükséges, még utánaízesítünk. Mehet bele a tejföl, keverjük el jól. Tegyük vissza a húst, egyet még forraljunk rajta, majd zárjuk el alatta a lángot.
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 132
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 13017
  • Feltöltés dátuma: 2017. augusztus 31.

Ajánló

Krokett, zsemlegombóc, esetleg spagetti.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Igazi békebeli klasszikus, ami lábszárból is tökéletes ünnepi vagy hétvégi fogás.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek