Marhagulyásleves grízgaluskával
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Laptopzsolt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
A leveshez
-
167g marharostélyos510 kcal
-
30g vöröshagyma11 kcal
-
67g burgonya39 kcal
-
53g sárgarépa19 kcal
-
30g fehérrépa19 kcal
-
40g karalábé8 kcal
-
43g zeller16 kcal
-
8g petrezselyem3 kcal
-
8g gulyáskrém10 kcal
-
24 kcal
-
8g paprikakrém0 kcal
-
17g sertészsír150 kcal
-
21 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
33g száraz vörösbor27 kcal
-
333g víz0 kcal
A galuskához
Összesen
940
kcal
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
A leveshez
-
1000g marharostélyos3060 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
400g burgonya231 kcal
-
320g sárgarépa117 kcal
-
180g fehérrépa115 kcal
-
240g karalábé48 kcal
-
260g zeller94 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
50g gulyáskrém59 kcal
-
50g fűszerpaprika141 kcal
-
50g paprikakrém0 kcal
-
100g sertészsír902 kcal
-
150g sűrített paradicsom123 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
200g száraz vörösbor164 kcal
-
2000g víz0 kcal
A galuskához
Összesen
5634
kcal
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
A leveshez
-
18.4g marharostélyos56 kcal
-
3.3g vöröshagyma1 kcal
-
7.4g burgonya4 kcal
-
5.9g sárgarépa2 kcal
-
3.3g fehérrépa2 kcal
-
4.4g karalábé1 kcal
-
4.8g zeller2 kcal
-
0.8g petrezselyem0 kcal
-
0.9g gulyáskrém1 kcal
-
0.9g fűszerpaprika3 kcal
-
0.9g paprikakrém0 kcal
-
1.8g sertészsír17 kcal
-
2.8g sűrített paradicsom2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
3.7g száraz vörösbor3 kcal
-
36.8g víz0 kcal
A galuskához
Összesen
104
kcal
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 37.5 g
Zsír
-
Összesen 64.3 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 193 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1025.3 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 136 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 109 mg
-
Foszfor 493 mg
-
Nátrium 235 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.8 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 680.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 679 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 56 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 161 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 93 micro
-
Kolin: 204 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 1707 micro
-
β-karotin 6724 micro
-
β-crypt 517 micro
-
Likopin 7191 micro
-
Lut-zea 2204 micro
Összesen
940
kcal
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 225 g
Zsír
-
Összesen 385.7 g
-
Telített zsírsav 152 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 163 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 28 g
-
Koleszterin 1155 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6152.1 g
-
Cink 47 mg
-
Szelén 211 mg
-
Kálcium 813 mg
-
Vas 45 mg
-
Magnézium 656 mg
-
Foszfor 2961 mg
-
Nátrium 1412 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 293 g
-
Cukor 63 mg
-
Élelmi rost 64 mg
VÍZ
-
Összesen 4081.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4071 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 29 micro
-
E vitamin: 29 mg
-
C vitamin: 335 mg
-
D vitamin: 181 micro
-
K vitamin: 966 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 51 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 557 micro
-
Kolin: 1227 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 10243 micro
-
β-karotin 40346 micro
-
β-crypt 3102 micro
-
Likopin 43149 micro
-
Lut-zea 13226 micro
Összesen
5634
kcal
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 7.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 113.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 54 mg
-
Nátrium 26 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 75.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 75 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 188 micro
-
β-karotin 742 micro
-
β-crypt 57 micro
-
Likopin 794 micro
-
Lut-zea 243 micro
Összesen
104
kcal
Hozzávalók
A leveshez
-
1 kg marharostélyos
-
2 közepes fej vöröshagyma
-
40 dkg burgonya
-
4 db sárgarépa
-
2 db fehérrépa
-
1 db karalábé
-
1 db zeller
-
1 csokor petrezselyem
-
5 dkg gulyáskrém
-
5 dkg paprikakrém
-
10 dkg sertészsír
-
15 dkg sűrített paradicsom
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 db babérlevél
-
2 dl száraz vörösbor
-
2 l víz
A galuskához
Elkészítés
A leveshez
- A rostélyost kicsontozzuk, én a csontot eltettem későbbre máshoz. A húst felkockázzuk, majd félretesszük.
- Hagymát felaprítjuk, és a zsíron párolni kezdjük. Közben előkészítjük a zöldséget, én csak a sárgarépát és a krumplit aprítom fel, mert a többiért nem rajong a család, azokat egyben hagyom, így kitudom venni.
- A hagymához adjuk a húst, és fehérre pirítjuk. Kevés vízzel felöntjük, ami épp csak ellepje a húst. Hozzáadjuk a fűszereket, a paradicsomlevet, a vörösbort. Kis lángon 40 percig főzzük.
- Ha letelt az idő felengedjük pár liter vízzel, és bezöldséglejük. Még hagyjuk főni 90 percet kis lángon.
- A galuska: a 2 tojást szétválasztjuk, a fehérjét kevés sóval kemény habbá verjük. Majd hozzáadjuk a sárgáját és a búzadarát, finoman összekeverjük. Pihentetjük kb. 10-15 percet. A leves elkészülte előtt egy kicsivel, kanállal beleszagatjuk, és hagyjuk főni negyed órát.
- Ha elkészült, friss kenyérrel tálaljuk.
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 49
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 8557
- Feltöltés dátuma: 2012. november 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Laptopzsolt
1 recept
Nos, nincs nagy története. Nagyon rég ettünk már gulyáslevest, és a drágám azt mondta, hogy neki nagyon jól esne. Egyetértettem.