Marcipános torta Jolán konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Jolán
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 17% Zsír
Az olajos piskótához
-
55g tojás69 kcal
-
0g só0 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
6 kcal
-
83 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A krémhez
A tetejére
-
117g marcipán539 kcal
A töltelékhez
-
67g lekvár/ dzsem185 kcal
Összesen
1326
kcal
- 6% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 17% Zsír
Az olajos piskótához
-
330g tojás415 kcal
-
0g só0 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
56g napraforgó olaj495 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A krémhez
A tetejére
-
700g marcipán3234 kcal
A töltelékhez
-
400g lekvár/ dzsem1112 kcal
Összesen
7959
kcal
- 6% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 17% Zsír
Az olajos piskótához
-
13.8g tojás17 kcal
-
0g só0 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
-
2.3g napraforgó olaj21 kcal
-
6.3g finomliszt23 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
2.1g vaj15 kcal
-
14.7g tej8 kcal
-
6.3g csokoládé34 kcal
-
2.1g cukor8 kcal
-
0.9g étkezési keményítő4 kcal
A tetejére
-
29.3g marcipán135 kcal
A töltelékhez
-
16.7g lekvár/ dzsem47 kcal
Összesen
333
kcal
- 6% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20.1 g
Zsír
-
Összesen 54.5 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 200 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 537.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 127 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 189 mg
-
Nátrium 139 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 182.9 g
-
Cukor 139 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 62.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 135 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 153 mg
-
Retinol - A vitamin: 133 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 256 micro
Összesen
1326
kcal
- 6% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 120.8 g
Zsír
-
Összesen 326.9 g
-
Telített zsírsav 80 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 63 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 30 g
-
Koleszterin 1200 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3227.2 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 155 mg
-
Kálcium 762 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 305 mg
-
Foszfor 1137 mg
-
Nátrium 834 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1097.3 g
-
Cukor 832 mg
-
Élelmi rost 40 mg
VÍZ
-
Összesen 372.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 810 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 29 mg
-
C vitamin: 35 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 221 micro
-
Kolin: 919 mg
-
Retinol - A vitamin: 800 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 118 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1534 micro
Összesen
7959
kcal
- 6% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 13.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 50 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 135.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 48 mg
-
Nátrium 35 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.9 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 15.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 34 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 33 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 64 micro
Összesen
333
kcal
Hozzávalók
Az olajos piskótához
-
6 db tojás
-
1 csipet só
-
12 dkg cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
7 ek napraforgó olaj
-
1 bögre finomliszt
-
1 kávéskanál sütőpor
A krémhez
-
5 dkg vaj
-
3.5 dl tej
-
15 dkg csokoládé
-
5 dkg cukor
-
1.5 evőkanál étkezési keményítő
A tetejére
-
70 dkg marcipán
A töltelékhez
Elkészítés
Az olajos piskótához
- Elkészítjük az olajos piskótát. A tojásfehérjéket csipet sóval elkezdjük felverni, majd fokozatosan hozzáadjuk a cukor felét. A másik felével habosra keverjük egy tálban a tojássárgákat, amihez hozzáadjuk a vaníliás cukrot, valamint az olajat.
- A felvert fehérjéhez finoman hozzákeverjük a kikevert tojássárgákat, majd kisebb adagokban - vigyázva a habra - hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet.
- Tortaformában, előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
- Krém készítése: a vajat, tejet, cukrot és az összetört csokoládét óvatosan összemelegítjük állandóan kavargatva, majd a kevés tejben elvert étkezési keményítőt hozzáöntve kicsit megforraljuk, hogy besűrűsödjön.
- A gyúródeszkára folpackot teszünk, majd a marcipán nagyobb részét rátesszük és kicsit kerekre nyomkodjuk, majd ráhelyezünk egy folpackot, és igyekszünk minél nagyobb kerek lappá nyújtani. (A folpack azért jó, mert így nem ragad a nyújtófára a marcipán, legalábbis nekem ez jött be.)
- A kihűlt piskótát kettévágjuk, és megkenjük a lekvárral. Erre kenjük a langyosra hűlt csokoládékrémünket, és az előtte lereszelt megmaradt marcipánnal megszórjuk a csokikrém tetejét, majd ráhelyezzük a piskótalapot. A torta tetejét is megkenjük a lekvárral és a maradék csokikrémmel.
- Az összeállított tortára óvatosan ráügyeskedjük a kinyújtott marcipánt, amit szépen rásimítunk. A lelógó részeket késsel körbevágjuk. A leeső darabokat 1 kk kakaóporral összegyúrjuk, kinyújtjuk, és ezzel díszítjük a tortánkat...:-)
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 16
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 2470
- Feltöltés dátuma: 2014. február 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Jolán
84 recept
Nagyon szeretem a marcipánt, így elkészítettem életem első marcipántortáját, ami nagyon finom lett. Gondoltam megosztom Veletek...:-)