r
Nosalty Logó

Marcipános kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Marcipános kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A házi marcipánhoz

A lekenéshez

Összesen 590 kcal
  • 11% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A házi marcipánhoz

A lekenéshez

Összesen 3532 kcal
  • 11% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A házi marcipánhoz

A lekenéshez

Összesen 384 kcal
  • 11% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    24.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    468.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    237 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.8 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    29 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 590 kcal
  • 11% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.4 g

Zsír

  • Összesen
    149.2 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    577 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2813.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    183 mg
  • Kálcium
    488 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    463 mg
  • Foszfor
    1424 mg
  • Nátrium
    227 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    460.5 g
  • Cukor
    111 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    173.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    722 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    460 micro
  • Kolin:
    577 mg
  • Retinol - A vitamin:
    690 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    389 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    779 micro
Összesen 3532 kcal
  • 11% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    306.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    19 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 384 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A házi marcipánhoz

A lekenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Marcipánmassza elkészítése: 75 gtisztított mandulátés 2 ek édesítő granulátumot kávédarálón pépesre őrlünk, 1-2 kk tejjel lazítjuk, és alufóliába csomagolva átgyúrjuk, majd hűtőben "szikkasztjuk".
  2. A liszthez morzsoljuk az élesztőt, 1 kk cukrot, a meglangyosított tej felét, és lazán összedolgozzuk.
  3. Letakarjuk, és 20 percig kelni hagyjuk.
  4. A maradék tejben elkeverjük a felolvasztott margarint, az édesítő tablettákat, és összekeverjük a liszttel.
  5. Duplájára kelesztjük (1 óra).
  6. A töltelékhez a marcipánt apróra szaggatjuk, és a többi hozzávalóval összekeverjük.
  7. A tésztát átgyúrjuk, majd sütőpapírra helyezzük.
  8. A tésztát hosszanti irányban 3 részre osztjuk, és a külső szárnyait 2 cm-es csíkokra bevágjuk.
  9. A tészta közepső részére halmozzuk a tölteléket, a végét felhajtjuk, a csíkokat keresztben egymásra fektetjük, végül a másik véget is a fonatra hajtjuk.
  10. A kalácsot 20 percig kelni hagyjuk, lekenjük tojássárgájával, és 200 fokon 35 perc alatt aranypirosra sütjük.
  11. Amikor kihűlt (minimum 2 óra), szeleteljük.
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8703
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szilveszterre készítettük, reggelire. Igazi ünnepi finomság, és nem olyan bonyolult, csak időigényes. Lajos Mari  2002-es karácsonyi receptje alapján, kisebb-nagyobb átdolgozással. A házi marcipán nem csak olcsóbb, de a sütiben finomabb is, mert kimondottan puha marcipán kell bele!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A házi marcipánhoz

A lekenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...