r
Nosalty Logó

Maradékmentő rakott zöldség

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
onyxka
Maradékmentő rakott zöldség
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 494 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1972 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 132 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.2 g

Zsír

  • Összesen
    26.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    795.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    275 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    277 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    180.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    169 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    191 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    323 micro
Összesen 494 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.7 g

Zsír

  • Összesen
    104.6 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    307 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3181.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    1101 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    166 mg
  • Foszfor
    1108 mg
  • Nátrium
    670 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    181.9 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    722.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    742 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    236 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    409 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    676 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    766 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1290 micro
Összesen 1972 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    211.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 132 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy korty olajon/zsíron megdinszteljük a felaprított hagymát, majd hozzákeverjük a mirelit zöldségeket, és kb. 10 percig folyamatosan kevergetve tovább pirítjuk. Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal.
  2. A tejfölbe beletörjük a fokhagymát, majd hozzáadjuk a gombát. Ha friss gombánk van, azt előtte szintén meg kell dinsztelni.
  3. Kizsírozzuk a jénai tálunkat, majd lerakunk egy sor lasagne lapot (nekem 3 db fért el egymás mellett), amire ráöntjük a pirított zöldség felét (én még ezt megelőzően raktam azt a pár szeletke felvágottat, ami a hűtőszekrényben volt, de ez elhagyható). Következik még egy sor tésztalap, majd ráöntjük a tejfölös gombát. Az utolsó lasagne-lapsort is felrakjuk, aminek a tetejére jön a maradék mexikói.
  4. A költemény tetejét megszórjuk reszelt sajttal, majd be a sütőbe.
  5. Közepes lángon sütjük kb. 20 percet fóliával letakarva, majd újabb 20-25 percet fólia nélkül, hogy szépen megpiruljon.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 20x30x5
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1078
  • Feltöltés dátuma: 2016. május 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Takarítás volt a fagyasztóban és a kamrában, így született meg a maradékokból ez a majdnem vega lasagne-szerűség.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...