r
Nosalty Logó

Maradékmentő rakott zöldség

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
onyxka
Maradékmentő rakott zöldség
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 494 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1972 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 132 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.2 g

Zsír

  • Összesen
    26.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    795.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    275 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    277 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    180.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    169 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    191 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    323 micro
Összesen 494 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.7 g

Zsír

  • Összesen
    104.6 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    307 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3181.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    1101 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    166 mg
  • Foszfor
    1108 mg
  • Nátrium
    670 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    181.9 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    722.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    742 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    236 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    409 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    676 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    766 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1290 micro
Összesen 1972 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    211.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 132 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy korty olajon/zsíron megdinszteljük a felaprított hagymát, majd hozzákeverjük a mirelit zöldségeket, és kb. 10 percig folyamatosan kevergetve tovább pirítjuk. Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal.
  2. A tejfölbe beletörjük a fokhagymát, majd hozzáadjuk a gombát. Ha friss gombánk van, azt előtte szintén meg kell dinsztelni.
  3. Kizsírozzuk a jénai tálunkat, majd lerakunk egy sor lasagne lapot (nekem 3 db fért el egymás mellett), amire ráöntjük a pirított zöldség felét (én még ezt megelőzően raktam azt a pár szeletke felvágottat, ami a hűtőszekrényben volt, de ez elhagyható). Következik még egy sor tésztalap, majd ráöntjük a tejfölös gombát. Az utolsó lasagne-lapsort is felrakjuk, aminek a tetejére jön a maradék mexikói.
  4. A költemény tetejét megszórjuk reszelt sajttal, majd be a sütőbe.
  5. Közepes lángon sütjük kb. 20 percet fóliával letakarva, majd újabb 20-25 percet fólia nélkül, hogy szépen megpiruljon.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 20x30x5
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1076
  • Feltöltés dátuma: 2016. május 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Takarítás volt a fagyasztóban és a kamrában, így született meg a maradékokból ez a majdnem vega lasagne-szerűség.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek