r
Nosalty Logó

Maradékmentő lencsefőzelék fasírt

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Maradékmentő lencsefőzelék fasírt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A főzelékhez

A fasírthoz

A mástogatóshoz

Összesen 1069 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A főzelékhez

A fasírthoz

A mástogatóshoz

Összesen 4271 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A főzelékhez

A fasírthoz

A mástogatóshoz

Összesen 260 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.6 g

Zsír

  • Összesen
    69.7 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    877.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    180 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    357 mg
  • Nátrium
    239 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    106 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    193 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    365 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    864 micro
  • β-crypt
    64 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    885 micro
Összesen 1069 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    106.5 g

Zsír

  • Összesen
    278.8 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    113 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    68 g
  • Koleszterin
    423 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3508.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    720 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    262 mg
  • Foszfor
    1429 mg
  • Nátrium
    956 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    346.8 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    424.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    744 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    66 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    774 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1462 micro
  • Kolin:
    493 mg
  • Retinol - A vitamin:
    442 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    3454 micro
  • β-crypt
    255 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3541 micro
Összesen 4271 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    214.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    26 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    212 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    217 micro
Összesen 260 kcal

Hozzávalók

A főzelékhez

A fasírthoz

A mástogatóshoz

Elkészítés

A főzelékhez

  1. Az átválogatott és megmosott lencsét egy lábosba öntjük. Hozzáadjuk a babérleveleket, valamint a füstölt szalonnát, sózzuk, és felöntjük másfél liter vízzel. Fedő alatt, nagyjából 45 perc alatt puhára főzzük.
  2. A hagymát nagyon finomra vágjuk. Egy serpenyőben megolvasztjuk a zsírt, hozzáadjuk a lisztet, világos zsemle színűre pirítjuk, majd hozzáadjuk a hagymát, és 1-2 percig főzzük.
  3. Lehúzzuk a tűzről, hozzákeverjük a paprikát, átkeverjük, és hozzáadunk egy kanállal a lencse főzővizéből. Elkeverjük, sózzuk, borsozzuk, majd elzárjuk alatt a lángot.

A fasírthoz

  1. A maradék főzelékhez (itt kb. 50 dkg-val számolunk) hozzáadjuk a zsemlemorzsát, a lisztet, a fűszerpaprikát és a tojást.
  2. A főzelék sűrűségétől függően változtathatunk az arányokon, de lényeg, hogy formázható masszát kapjunk.
  3. A masszából krokett nagyságú fasírtokat formázunk, és forró olajban aranybarnára, ropogósra sütjük.

A mástogatóshoz

  1. Az összes hozzávalót kikeverjük, és a fasírt mellé kínáljuk.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 209
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 22595
  • Feltöltés dátuma: 2018. december 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mindenkivel előfordulhat, hogy túlaggódja a szilveszteri lencsefőzelék adagot, és megmarad egy pár adag. Erre az esetre tökéletes megoldás a lencsefasírt - gyors, finom, roppanós, zöldsalátával, mártogatóssal könnyű vacsora! A főzelékrecept természetesen csak tipp, bármilyen lencsefőzelék recept alapján elkészíthető.

Hozzávalók

A főzelékhez

A fasírthoz

A mástogatóshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...