Mangalica csülök pékné módra
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Baraka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
sörös
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
250g sertéscsülök347 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
350g barna sör151 kcal
-
100g burgonya58 kcal
-
126g mángold22 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
0 kcal
-
13g finomliszt46 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
-
25g tej14 kcal
Összesen
908
kcal
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
1000g sertéscsülök1390 kcal
-
680g vöröshagyma248 kcal
-
60g fokhagyma80 kcal
-
1400g barna sör602 kcal
-
400g burgonya231 kcal
-
502g mángold88 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
0 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
100g tej56 kcal
Összesen
3628
kcal
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
23.4g sertéscsülök32 kcal
-
15.9g vöröshagyma6 kcal
-
1.4g fokhagyma2 kcal
-
32.7g barna sör14 kcal
-
9.4g burgonya5 kcal
-
11.7g mángold2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
0 kcal
-
1.2g finomliszt4 kcal
-
18 kcal
-
2.3g tej1 kcal
Összesen
84
kcal
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 45.6 g
Zsír
-
Összesen 43.9 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 121 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1466.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 45 mg
-
Kálcium 194 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 188 mg
-
Foszfor 591 mg
-
Nátrium 437 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 59.3 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 757.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 364 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 65 mg
-
D vitamin: 36 micro
-
K vitamin: 962 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 81 micro
-
Kolin: 202 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 52 micro
-
β-karotin 4214 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 12718 micro
Összesen
908
kcal
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 182.4 g
Zsír
-
Összesen 175.7 g
-
Telített zsírsav 41 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 76 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 49 g
-
Koleszterin 482 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5864.6 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 182 mg
-
Kálcium 776 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 750 mg
-
Foszfor 2364 mg
-
Nátrium 1747 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 237.2 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 3029.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1456 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 46 mg
-
C vitamin: 260 mg
-
D vitamin: 144 micro
-
K vitamin: 3847 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 55 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 326 micro
-
Kolin: 807 mg
-
Retinol - A vitamin: 43 micro
-
α-karotin 208 micro
-
β-karotin 16855 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 50872 micro
Összesen
3628
kcal
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 4.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 137.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 55 mg
-
Nátrium 41 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 70.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 34 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 90 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 394 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1189 micro
Összesen
84
kcal
Hozzávalók
-
4 nagy fej vöröshagyma
-
1 fej fokhagyma
-
1.4 l barna sör
-
1 db mángold
-
só ízlés szerint
-
fekete bors ízlés szerint
-
1 csipet cukor
-
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
-
5 dkg finomliszt
-
1 dl tej
Elkészítés
- A mangalica csülköt dörzsöljük be sóval, egy csipet cukorral, fokhagymával, fekete borssal, őrölt köménnyel, és 24 órára a hűtőben pihentessük.
- Másnap egy-két üveg barna sörrel alufólia alatt vagy római tálban-jénaiban fél óránként forgatva süssük140 fokos sütőben 3-4 órát.
- Az utolsó órában rakjunk mellé vastagra szeletelt hagymakarikákat, löttyintsük rá egy pici sört, a sózzukmeg a hagymát, és letakarva süssüka sütőben, amíg megpuhul.
- Ha a hús is megpuhult, vegyükki a sütőből, saját levében hűtsükszobahőmérsékletűre, fejtsükle óvatosan a bőrét, szedjükki a csontját, a levét zsírozzukle.
- A husi levét forraljukvissza szörp sűrűségűre. A sült csülökhusit vágjukössze apróbb darabokra, tegyükegy formába, takarjukle sütőpapírral, és préseljükle egy lapos aljú nehéz tárggyal. Rakjuk hűtőbe, miután kidermedt,vágjukegyforma formákra.
- A bőrt tegyükkét sütőpapír közé, tegyünkrá egy másik tepsit, és 180 fokos sütőben süssükmeg ropogósra. Ha kihűlt, vágjukössze apróra.
- Készítsünk burgonyapürét tejjel és a hagymáról–csülökről leöntött zsírral. Pirítsukle a mangoldleveleket egy pár szelet fokhagymával, csipet sóval, kevés reszelt gyömbérrel
- Készítsünk lyoni hagymát. Vékonyra karikázott hagymát szedjünk szét gyűrűire, enyhén lisztezzükbe, alaposan rázzukle róla a lisztet, és olajban vagy zsírban süssükropogósra. Szedjükki itatóspapírra. Kapcsoljukle az olajat, és süssük benne aranybarnára vékonyra szeletelt fokhagymát.
- A lyoni hagyma nagy részét törjükapróra, keverjükössze a felét a sült fokhagymaszeletekkel, a sült-összevágott ropogós bőrrel.
- Tálalás előtt meleg sütőben melegítsükát a husit, ecseteljükbe a mártással, vastagon szórjukmeg a hagyma-bőrkés keverékkel, és rakjuka frissen pirított mangoldlevelekre.
- A pürébe keverjükbele a maradék összevágott lyoni hagymát. Rakjuka párolt-pirult hagymakarikákat a husi mellé, tálaljunk rá egy kanál hagymás pürét, és díszítsükpár szép lyoni hagyma karikával. Dekoráljuka tányért a beforralt mártással, amibe keverjünk egy kevés frissen őrölt fekete borsot és pár csepp zsírt.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 240 perc
- Elkészítettem: 50 alkalommal
- Receptkönyvben: 17
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 5101
- Feltöltés dátuma: 2013. március 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- Speciális étrendek:
Baraka
3 recept
Egy klasszikus magyaros fogás új köntösben.