r
Nosalty Logó

Mandulatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mandulatorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír

tésztához

krémhez

Összesen 927 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír

tésztához

krémhez

Összesen 3706 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír

tésztához

krémhez

Összesen 275 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.5 g

Zsír

  • Összesen
    52.6 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    332 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1234.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    368 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    456 mg
  • Nátrium
    295 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.2 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    95.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    339 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    236 mg
  • Retinol - A vitamin:
    328 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    279 micro
Összesen 927 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86 g

Zsír

  • Összesen
    210.3 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    1328 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4938.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    1473 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    297 mg
  • Foszfor
    1825 mg
  • Nátrium
    1182 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    376.7 g
  • Cukor
    273 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    381.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1358 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    264 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    239 micro
  • Kolin:
    945 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1312 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    516 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1116 micro
Összesen 3706 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    366.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 275 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

tésztához

  1. 2 tojássárgáját habosra keverünk a cukorral és a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és az őrölt mandulát.
  2. 5 tojásfehérjét kemény habbá verünk, és óvatosan beleforgatjuk a masszánkba.
  3. 165 fokos sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.
  4. Hagyjuk kihűlni. Ha ez megtörtént, félbevágjuk.

krémhez

  1. Elkészítjük a krémet: a tejet és a tejszínt felforraljuk egy lábasban. A 3 tojássárgáját kikeverjük a cukorral, a vanília aromával és 1 ek. liszttel, ezt a keveréket a langyos tejhez adjuk, és krém állagúvá főzzük. Fehér csokoládét és 5 dkg margarint olvasztunk bele, és jól elkeverjük.
  2. A langyos krém 2/3-ával megtöltjük a kettévágott tésztánk alsó felét, ráhelyezzük a másik részét. A torta tetejét és oldalát megkenjük a maradék krémmel, és blansírozott mandulával vastagon megszórjuk.
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1242
  • Feltöltés dátuma: 2017. december 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Már az advent első napjaiban igazi karácsonyi hangulatba kerültem, így egyik hétvégén szerettem volna valamilyen "ünnepi" sütit készíteni. A könnyű piskóta, a mandula és a fehér csoki tökéletes harmóniát alkot. Akár a karácsonyi asztalon is megállja a helyét. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...