r
Nosalty Logó

Mandulás-zabpelyhes keksz

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
puszedli
Mandulás-zabpelyhes keksz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 393 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 3146 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 376 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    16.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    486.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    240 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 393 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.6 g

Zsír

  • Összesen
    134.3 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    618 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3889.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    752 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    436 mg
  • Foszfor
    1919 mg
  • Nátrium
    648 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    455.6 g
  • Cukor
    246 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    162.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1026 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    91 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    152 micro
  • Kolin:
    402 mg
  • Retinol - A vitamin:
    960 micro
  • α-karotin
    74 micro
  • β-karotin
    706 micro
  • β-crypt
    130 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1043 micro
Összesen 3146 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    463.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    229 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.3 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 376 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A cukrot a tojással kikeverjük.
  2. Hozzáöntjük a megolvasztott vajat.
  3. A száraz hozzávalókat összekeverjük, hozzászórjuk az aszalt gyümölcsöt, meglocsoljuk a mandulaaromával, és fokozatosan hozzáadjuk a kikevert tojásokhoz.
  4. A sütőpapírral kibélelt tepsibe teáskanálnyi adagokat halmozunk, egymástól 4-5 cm-re.
  5. 160 C-on 10-12 percig sütjük a kekszeket.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Receptkönyvben: 73
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 12230
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
puszedli 12 recept

Kávéhoz, teához kínálható (egészségesnek álcázott) ropogtatós keksz. Fémdobozban sokáig puha marad. (Ebből az adagból kb. 30-40 db tallér süthető.)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...