Mandulás vaníliakrém kiviszósszal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
- 7% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 19% Zsír
A krémhez:
-
3g lapzselatin9 kcal
-
63g tej35 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
15g tojássárgája48 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
20g mandula118 kcal
-
63g habtejszín183 kcal
A karamellizált mandulához:
-
6g cukor24 kcal
-
37 kcal
A kiviszószhoz:
Összesen
595
kcal
- 7% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 19% Zsír
A krémhez:
-
10g lapzselatin35 kcal
-
250g tej140 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
80g mandula472 kcal
-
250g habtejszín730 kcal
A karamellizált mandulához:
-
25g cukor97 kcal
-
25g mandulapehely148 kcal
A kiviszószhoz:
Összesen
2378
kcal
- 7% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 19% Zsír
A krémhez:
-
0.9g lapzselatin3 kcal
-
22.4g tej13 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
5.4g tojássárgája17 kcal
-
7.2g cukor28 kcal
-
7.2g mandula42 kcal
-
22.4g habtejszín65 kcal
A karamellizált mandulához:
-
2.2g cukor9 kcal
-
2.2g mandulapehely13 kcal
A kiviszószhoz:
Összesen
212
kcal
- 7% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.1 g
Zsír
-
Összesen 38.6 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 232 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 625.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 216 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 85 mg
-
Foszfor 243 mg
-
Nátrium 68 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52.1 g
-
Cukor 45 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 97.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 234 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 53 mg
-
D vitamin: 47 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 52 micro
-
Kolin: 152 mg
-
Retinol - A vitamin: 227 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 81 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 234 micro
Összesen
595
kcal
- 7% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 56.4 g
Zsír
-
Összesen 154.5 g
-
Telített zsírsav 61 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 65 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 929 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2503.5 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 864 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 341 mg
-
Foszfor 971 mg
-
Nátrium 273 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 208.5 g
-
Cukor 179 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 390.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 935 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 32 mg
-
C vitamin: 213 mg
-
D vitamin: 188 micro
-
K vitamin: 99 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 207 micro
-
Kolin: 607 mg
-
Retinol - A vitamin: 908 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 326 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 936 micro
Összesen
2378
kcal
- 7% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 13.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 83 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 224 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 77 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 87 mg
-
Nátrium 24 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.7 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 35 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 84 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 81 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 84 micro
Összesen
212
kcal
Hozzávalók
A krémhez:
-
5 db lapzselatin
-
250 ml tej
-
1 db vanília
-
3 db tojássárgája
-
80 g cukor
-
80 g mandula
-
250 g habtejszín
A karamellizált mandulához:
-
25 g cukor
-
25 g mandulapehely
A kiviszószhoz:
Elkészítés
A krémhez:
- A zselatint 10-15 percre hideg vízbe áztatjuk. A vanília magokat kikaparjuk.
- A tejet a vanília rúddal és magokkal felfőzzük, alacsony hőmérsékleten kb. 3 percig főzzük, a vanília rudat kivesszük.
- A tojások sárgáját a cukorral kézi mixerrel kb. 5 perc alatt világos habbá verjük. Hozzáadjuk a tejet, és jól összekeverjük.
- A habot egy lábasba öntjük, majd alacsony hőmérsékleten, habverővel állandóan kevergetve felforrósítjuk a masszát. Nem főzzük! Felolvasztjuk a masszában a kicsavart zselatint és a mandulát. Hűlni hagyjuk.
- A zselésedő krémhez hozzákeverjük a kemény habbá vert tejszínt. 4 formába öntjük, és legalább 3 órára hűtőbe tesszük.
- A mandulapelyhet egy serpenyőben megpirítjuk, kivesszük. A cukrot a serpenyőbe szórjuk, közepes hőmérsékleten karamellizáljuk, majd hozzákeverjük a mandulát. Sütőpapírra simítjuk, és hűlni hagyjuk. A kihűlt karamellizált mandulát tetszés szerinti darabokra tördeljük.
- A kiviket meghántjuk, apróra vágjuk, és a mézzel együtt botmixerrel pürésítjük.
- A krémet tányérokra borítjuk, majd a kivi szósszal és a karamellizált mandulával tálaljuk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 80
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2960
- Feltöltés dátuma: 2014. november 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Az enyhén savanykás kiviszósz tökéletesen kiegészíti a mandulás vaníliakrémet. A kivi helyett elkészíthetjük a szószt egressel is.