r
Nosalty Logó

Mandulás vaníliakrém kiviszósszal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Mandulás vaníliakrém kiviszósszal
adag
Előkészítés
perc
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A krémhez:

A karamellizált mandulához:

A kiviszószhoz:

Összesen 595 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A krémhez:

A karamellizált mandulához:

A kiviszószhoz:

Összesen 2378 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A krémhez:

A karamellizált mandulához:

A kiviszószhoz:

Összesen 212 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    38.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    232 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    625.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    216 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    243 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.1 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    97.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    234 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    227 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    234 micro
Összesen 595 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.4 g

Zsír

  • Összesen
    154.5 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    929 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2503.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    864 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    341 mg
  • Foszfor
    971 mg
  • Nátrium
    273 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    208.5 g
  • Cukor
    179 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    390.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    935 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    213 mg
  • D vitamin:
    188 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    207 micro
  • Kolin:
    607 mg
  • Retinol - A vitamin:
    908 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    326 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    936 micro
Összesen 2378 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    224 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    35 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 212 kcal

Hozzávalók

A krémhez:

A karamellizált mandulához:

A kiviszószhoz:

Elkészítés

A krémhez:

  1. A zselatint 10-15 percre hideg vízbe áztatjuk. A vanília magokat kikaparjuk.
  2. A tejet a vanília rúddal és magokkal felfőzzük, alacsony hőmérsékleten kb. 3 percig főzzük, a vanília rudat kivesszük.
  3. A tojások sárgáját a cukorral kézi mixerrel kb. 5 perc alatt világos habbá verjük. Hozzáadjuk a tejet, és jól összekeverjük.
  4. A habot egy lábasba öntjük, majd alacsony hőmérsékleten, habverővel állandóan kevergetve felforrósítjuk a masszát. Nem főzzük! Felolvasztjuk a masszában a kicsavart zselatint és a mandulát. Hűlni hagyjuk.
  5. A zselésedő krémhez hozzákeverjük a kemény habbá vert tejszínt. 4 formába öntjük, és legalább 3 órára hűtőbe tesszük.
  6. A mandulapelyhet egy serpenyőben megpirítjuk, kivesszük. A cukrot a serpenyőbe szórjuk, közepes hőmérsékleten karamellizáljuk, majd hozzákeverjük a mandulát. Sütőpapírra simítjuk, és hűlni hagyjuk. A kihűlt karamellizált mandulát tetszés szerinti darabokra tördeljük.
  7. A kiviket meghántjuk, apróra vágjuk, és a mézzel együtt botmixerrel pürésítjük.
  8. A krémet tányérokra borítjuk, majd a kivi szósszal és a karamellizált mandulával tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 80
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2960
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az enyhén savanykás kiviszósz tökéletesen kiegészíti a mandulás vaníliakrémet. A kivi helyett elkészíthetjük a szószt egressel is.

Hozzávalók

A krémhez:

A karamellizált mandulához:

A kiviszószhoz:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...