r
Nosalty Logó

Mandulás-tojáslikőrös torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Rozalie
Mandulás-tojáslikőrös torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

A grillázshoz

Összesen 691 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

A grillázshoz

Összesen 4144 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

A grillázshoz

Összesen 281 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    35.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    157 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    761.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    223 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    285 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.4 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    163 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    192 micro
Összesen 691 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    82.9 g

Zsír

  • Összesen
    211.8 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    941 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4570.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    1339 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    624 mg
  • Foszfor
    1713 mg
  • Nátrium
    777 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    470.3 g
  • Cukor
    344 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    217.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    995 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    692 mg
  • Retinol - A vitamin:
    981 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    186 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1151 micro
Összesen 4144 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    306.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.5 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 281 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A grillázshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojássárgákat keverjük habosra a vaníliás cukorral, a barna cukorral, és a 2 ek tojáslikőrrel. A keményítővel, sütőporral és csokoládéval összekevert lisztet is a tojásos keverékhez adjuk.
  2. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és a vajjal együtt a tésztához keverjük.
  3. A tésztát 180 fokos sütőben 35 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
  4. A tisztított mandulát liszt finomságúra őröljük, és 10 dkg mézzel és a tojáslikőrrel kikeverjük.
  5. A megmaradt mézet felforrósítjuk. A tejet csomómentesen kikeverjük a keményítővel, a pudingporral és a vaníliával. Ezt a felmelegített mézhez adjuk, majd felforraljuk. Ezután levesszük a tűzről, és a mandulás-tojáslikőrös-mézes keveréket is belekeverjük.
  6. A tortát három vékony lapba vágjuk. Minden lapot megkenünk a krémmel, majd a tetejét is bevonjuk a masszával.
  7. Egy napig hűtőben állni hagyjuk.
  8. Másnap a cukrot két evőkanál vízzel karamellizáljuk, majd hozzákeverjük a szeletelt mandulát. az egészet sütőpapíron szétteregetjük, s hagyjuk kihűlni. Ezután összetörjük, és a grillázst a torta tetejére szórjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7336
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 29.

Ajánló

Én karamellás-mandulás fagylaltot kínáltam hozzá. Nagyon nyerő párosításnak bizonyult.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mandulás-tojáslikőrös torta
Rozalie 5 recept

Apukám szülinapjára készült a kép. Másrészt itt a húsvét, és a sok-sok tojáslikőr :).

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A grillázshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...