r
Nosalty Logó

Mandulás szelet Yve konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mandulás szelet Yve konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A sziruphoz

A mandulás/diós habos laphoz

A krémhez

Összesen 597 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A sziruphoz

A mandulás/diós habos laphoz

A krémhez

Összesen 7173 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A sziruphoz

A mandulás/diós habos laphoz

A krémhez

Összesen 342 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    34.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    199 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    674.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    290 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.6 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    282 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    268 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    162 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    234 micro
Összesen 597 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    142.2 g

Zsír

  • Összesen
    409.7 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    209 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    109 g
  • Koleszterin
    2382 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8095.8 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    267 mg
  • Kálcium
    1742 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    696 mg
  • Foszfor
    3474 mg
  • Nátrium
    1875 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    775 g
  • Cukor
    617 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    673.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3379 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    81 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    500 micro
  • K vitamin:
    281 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    464 micro
  • Kolin:
    1998 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3214 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    1944 micro
  • β-crypt
    66 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2806 micro
Összesen 7173 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    19.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    385.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.9 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    153 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 342 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A sziruphoz

A mandulás/diós habos laphoz

A krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. Megsütjük a 6 tojásos piskótát: tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd óvatosan hozzákavarjuk a tojássárgáját, vanilin cukrot.
  2. Hozzámerjük a lisztet, aminek közepébe mélyedést alkotunk, és ebben felpezsdítjük a sütőport.
  3. Óvatosan összekavarjuk, és kb. 30 perc alatt, zsírral kikent, liszttel hintett vagy sütőpapírral bélelt tepsiben, 190 fokon készre sütjük.
  4. A 100 ml vizet felforraljuk a 25 g cukorral, majd kihűlésekor hozzákavarjuk a 1/2 mandulás eszenciát.
  5. Amikor kihült a piskótalap, ezzel a híg sziruppal meglocsoljuk (ne áztassuk el).
  6. Mandulás lap:
  7. A 6 tojásfehérjét kemény habbá verünk a cukorral, majd hozzákavarjuk a lisztet és vagdalt mandulát (dióbelet).
  8. Tepsi hátán lassú tűzön (160 fok) halvány rózsaszínre sütjük.
  9. Krém:
  10. A megmaradt 6 tojássárgáját gőzfürdő felett habosra verjük a cukorral. Kemény habot kell kapnunk. Levesszük a gőzfürdőről, és hozzákeverjuk a vanilin cukrot, kihűlésekor pedig a margarint.
  11. A krémet 2 részbe osztjuk. Egyikbe a kakaóport kavarjuk, másikba megmaradt mandulás eszenciát.
  12. Összeillesztés:
  13. Piskótára kenjük a kakaós krémet. Erre illesztjük a diós-habos lapot.
  14. Megkenjük a mandula eszenciás krémmel.
  15. Tetejét tetszésünk szerint díszítjük tortadarákkal, darált mandula/dióbéllel, reszelt csokival, stb.
  16. Másnapig hűvösen tároljuk. Kedves egészségetekre! :)
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x25x6
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3683
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 24.

Ajánló

Nagyon krémes-édes sütiféléket kedvelőknek.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csodás családos szilvesztert tartottak több éven keresztül imaházunkban, ahova mindenki hozott egy kis finomságot, akár sós, akár édes-félét. Innen hoztam sok kedves emlék mellett rengeteg új receptet is, köztük ezt a habos-édes-krémes-ropogós finomságot.

Hozzávalók

A piskótához

A sziruphoz

A mandulás/diós habos laphoz

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...