Mandulás szelet Yve konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 20% Zsír
A piskótához
-
28g tojás35 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
3 kcal
-
0g ecet0 kcal
A sziruphoz
-
1g mandulaaroma0 kcal
-
2g cukor8 kcal
-
8g víz0 kcal
A mandulás/diós habos laphoz
-
20g tojásfehérje10 kcal
-
21g cukor81 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
-
17g mandula98 kcal
A krémhez
-
10g tojássárgája32 kcal
-
21g cukor81 kcal
-
3 kcal
-
25g margarin179 kcal
-
1g mandulaaroma0 kcal
-
2 kcal
Összesen
597
kcal
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 20% Zsír
A piskótához
-
330g tojás415 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
2g ecet0 kcal
A sziruphoz
-
15g mandulaaroma0 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
100g víz0 kcal
A mandulás/diós habos laphoz
-
240g tojásfehérje125 kcal
-
250g cukor968 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
200g mandula1180 kcal
A krémhez
-
120g tojássárgája386 kcal
-
250g cukor968 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
300g margarin2151 kcal
-
15g mandulaaroma0 kcal
-
21 kcal
Összesen
7173
kcal
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 20% Zsír
A piskótához
-
15.7g tojás20 kcal
-
5.7g finomliszt21 kcal
-
2.9g cukor11 kcal
-
0.6g sütőpor0 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
0.1g ecet0 kcal
A sziruphoz
-
0.7g mandulaaroma0 kcal
-
1.2g cukor5 kcal
-
4.8g víz0 kcal
A mandulás/diós habos laphoz
-
11.4g tojásfehérje6 kcal
-
11.9g cukor46 kcal
-
1.4g finomliszt5 kcal
-
9.5g mandula56 kcal
A krémhez
-
5.7g tojássárgája18 kcal
-
11.9g cukor46 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
14.3g margarin103 kcal
-
0.7g mandulaaroma0 kcal
-
0.4g cukrozatlan kakaópor1 kcal
Összesen
342
kcal
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 11.9 g
Zsír
-
Összesen 34.1 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 199 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 674.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 145 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 58 mg
-
Foszfor 290 mg
-
Nátrium 156 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 64.6 g
-
Cukor 51 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 56.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 282 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 42 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 167 mg
-
Retinol - A vitamin: 268 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 162 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 234 micro
Összesen
597
kcal
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 142.2 g
Zsír
-
Összesen 409.7 g
-
Telített zsírsav 75 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 209 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 109 g
-
Koleszterin 2382 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8095.8 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 267 mg
-
Kálcium 1742 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 696 mg
-
Foszfor 3474 mg
-
Nátrium 1875 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 775 g
-
Cukor 617 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 673.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3379 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 81 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 500 micro
-
K vitamin: 281 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 464 micro
-
Kolin: 1998 mg
-
Retinol - A vitamin: 3214 micro
-
α-karotin 46 micro
-
β-karotin 1944 micro
-
β-crypt 66 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2806 micro
Összesen
7173
kcal
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 19.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 114 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 385.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 83 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 166 mg
-
Nátrium 89 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.9 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 32.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 161 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 95 mg
-
Retinol - A vitamin: 153 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 93 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 134 micro
Összesen
342
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
6 db tojás
-
6 púpozott ek finomliszt
-
6 ek cukor
-
1 csomag sütőpor
-
1 csomag vaníliás cukor
A sziruphoz
-
15 ml mandulaaroma
-
25 g cukor
-
100 ml víz
A mandulás/diós habos laphoz
-
6 db tojásfehérje
-
250 g cukor
-
2 evőkanál finomliszt
A krémhez
-
6 db tojássárgája
-
250 g cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
300 g margarin
-
15 ml mandulaaroma
-
3 tk cukrozatlan kakaópor
Elkészítés
A piskótához
- Megsütjük a 6 tojásos piskótát: tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd óvatosan hozzákavarjuk a tojássárgáját, vanilin cukrot.
- Hozzámerjük a lisztet, aminek közepébe mélyedést alkotunk, és ebben felpezsdítjük a sütőport.
- Óvatosan összekavarjuk, és kb. 30 perc alatt, zsírral kikent, liszttel hintett vagy sütőpapírral bélelt tepsiben, 190 fokon készre sütjük.
- A 100 ml vizet felforraljuk a 25 g cukorral, majd kihűlésekor hozzákavarjuk a 1/2 mandulás eszenciát.
- Amikor kihült a piskótalap, ezzel a híg sziruppal meglocsoljuk (ne áztassuk el).
- Mandulás lap:
- A 6 tojásfehérjét kemény habbá verünk a cukorral, majd hozzákavarjuk a lisztet és vagdalt mandulát (dióbelet).
- Tepsi hátán lassú tűzön (160 fok) halvány rózsaszínre sütjük.
- Krém:
- A megmaradt 6 tojássárgáját gőzfürdő felett habosra verjük a cukorral. Kemény habot kell kapnunk. Levesszük a gőzfürdőről, és hozzákeverjuk a vanilin cukrot, kihűlésekor pedig a margarint.
- A krémet 2 részbe osztjuk. Egyikbe a kakaóport kavarjuk, másikba megmaradt mandulás eszenciát.
- Összeillesztés:
- Piskótára kenjük a kakaós krémet. Erre illesztjük a diós-habos lapot.
- Megkenjük a mandula eszenciás krémmel.
- Tetejét tetszésünk szerint díszítjük tortadarákkal, darált mandula/dióbéllel, reszelt csokival, stb.
- Másnapig hűvösen tároljuk. Kedves egészségetekre! :)
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 35x25x6
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 39
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 3683
- Feltöltés dátuma: 2012. március 24.
Ajánló
Nagyon krémes-édes sütiféléket kedvelőknek.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Csodás családos szilvesztert tartottak több éven keresztül imaházunkban, ahova mindenki hozott egy kis finomságot, akár sós, akár édes-félét. Innen hoztam sok kedves emlék mellett rengeteg új receptet is, köztük ezt a habos-édes-krémes-ropogós finomságot.