r
Nosalty Logó

Mandulás kosárkák

NS
Mandulás kosárkák
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Tetejére

920
Kalória
17.6g
Fehérje
114.3g
Szénhidrát
42.9g
Zsír
41.8g
Víz
146.3g
Koleszterin
5g
Élelmi rost
53.9g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 920 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 3671 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 290 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.6 g

Zsír

  • Összesen
    42.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1062.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    304 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    404 mg
  • Nátrium
    224 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    114.3 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    41.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    283 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    268 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    179 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    196 micro
Összesen 920 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.3 g

Zsír

  • Összesen
    171.5 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    585 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4251.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    1215 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    359 mg
  • Foszfor
    1617 mg
  • Nátrium
    895 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    457.4 g
  • Cukor
    216 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    167.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    112 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    179 micro
  • Kolin:
    525 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1074 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    717 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    784 micro
Összesen 3671 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    338.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    36.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    13.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 290 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A liszttel elkeverjük a sütőport, a cukrot, a kakaóport, majd elmorzsoljuk benne a margarint.
  2. Hozzáadjuk a 2 tojást, az apróra vágott mandulát, és összegyúrjuk.
  3. A kosárka formákat kivajazzuk, a vékonyra nyújtott tésztát belenyomkodjuk, majd 165 fokos sütőben 10 percig sütjük.

Töltelék

  1. Elkészítjük a cukrászkrémet. A tojássárgáját habosra keverjük a cukrokkal. Hozzáadjuk az átszitált lisztet, közben folyamatosan keverjük. Ráöntjük a tejet, és addig keverjük, míg egy sima, homogén krémet nem kapunk. Kis fazékban, alacsony lángon folyamatos keverés mellett felforraljuk (3-4 perc), majd hagyjuk kihűlni
  2. A kosárkáinkra lekvárt teszünk, erre halmozzuk a krémet.

Tetejére

  1. Végül csokoládébevonatot készítünk: a csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk a margarinnal, és leöntjük vele a kosárkák tetejét. Szeletelt mandulával díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 10 p
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Húsvétra valami igazán különlegeset szerettem volna készíteni a locsolóknak. :)

További receptek

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...