r
Nosalty Logó

Mandulás-körtés pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Mandulás-körtés pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A mandulás töltelékhez és a tetejére

A krémhez

Összesen 660 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A mandulás töltelékhez és a tetejére

A krémhez

Összesen 5267 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A mandulás töltelékhez és a tetejére

A krémhez

Összesen 271 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    40 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    367.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.3 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    102.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    226 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    221 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 660 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    76.1 g

Zsír

  • Összesen
    320 g
  • Telített zsírsav
    132 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    901 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2938.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    659 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    403 mg
  • Foszfor
    1337 mg
  • Nátrium
    395 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    538.7 g
  • Cukor
    289 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    819.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1809 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    102 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    219 micro
  • Kolin:
    458 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1771 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    478 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    841 micro
Összesen 5267 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    150.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    42 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 271 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mandulás töltelékhez és a tetejére

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta összetevőit összegyúrjuk, akkora téglalappá nyújtjuk, hogy egy formakenyér sütőformát a pereméig kibéleljünk vele. A tésztát a formába fektetve hűtőbe tesszük.
  2. A mandulát a liszttel összekeverve késes darálóban ledaráljuk (így nem ragad össze a melegtől).
  3. A vajat a cukorral habosra keverjük.
  4. A tojást kettéválasztjuk. A sárgáját a vajhoz keverjük, a fehérjéből habot verünk.
  5. A vajas krémbe kanalanként adagolva belekeverjük a mandulalisztet, majd a tojásfehérjehabot is. A tésztára halmozzuk, elegyengetjük.
  6. A körtéket meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk, nyolc cikkre vágjuk őket és a mandulás töltelék tetejére fektetjük. A tésztát a szélén visszahajtjuk, hogy keretként fogja körbe a tölteléket.
  7. 170 fokos sütőben hőlégkeverésen 35 perc alatt megsütjük. A formában hagyjuk kihűlni.
  8. Közben készítünk egy mascarponekrémet a sütemény mellé. A tejszínt habbá verjük, majd belekeverjük a mascarponét, a vanília kikapart magját, a cukrot és a likőrt.
  9. Tálalásnál a mascarponekrémet megszórjuk felaprított kandírozott gyömbérrel.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x13
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3019
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mandulás-körtés pite
Évi néni 1830 recept

Az interneten keresgéltem receptet, és így akadtam rá Lorraine Pascale eme remekművére. Nagy sikerem volt a családban vele. Hiába, tud az a lány valamit.

Hozzávalók

A tésztához

A mandulás töltelékhez és a tetejére

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...