Mandulás-körtés pite
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
25g rétesliszt91 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
23 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g citruspor0 kcal
-
7g tojás9 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A mandulás töltelékhez és a tetejére
-
13g vaj90 kcal
-
13g porcukor48 kcal
-
13g mandula74 kcal
-
6g finomliszt20 kcal
-
7g tojás9 kcal
-
2g amarettó7 kcal
-
98g körte50 kcal
A krémhez
-
19g mascarpone76 kcal
-
13g habtejszín37 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
6g cukor24 kcal
-
3g amarettó10 kcal
-
2g gyömbér2 kcal
Összesen
660
kcal
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
200g rétesliszt728 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
50g gyümölcscukor184 kcal
-
0g só0 kcal
-
5g citruspor0 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
A mandulás töltelékhez és a tetejére
-
100g vaj717 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
100g mandula590 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
16g amarettó54 kcal
-
780g körte400 kcal
A krémhez
-
150g mascarpone606 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
24g amarettó81 kcal
-
18g gyömbér14 kcal
Összesen
5267
kcal
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
10.3g rétesliszt37 kcal
-
5.1g vaj37 kcal
-
2.6g gyümölcscukor9 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.3g citruspor0 kcal
-
2.8g tojás4 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
A mandulás töltelékhez és a tetejére
-
5.1g vaj37 kcal
-
5.1g porcukor20 kcal
-
5.1g mandula30 kcal
-
2.3g finomliszt8 kcal
-
2.8g tojás4 kcal
-
0.8g amarettó3 kcal
-
40g körte21 kcal
A krémhez
-
7.7g mascarpone31 kcal
-
5.1g habtejszín15 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
2.6g cukor10 kcal
-
1.2g amarettó4 kcal
-
0.9g gyömbér1 kcal
Összesen
271
kcal
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 9.5 g
Zsír
-
Összesen 40 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 113 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 367.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 82 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 50 mg
-
Foszfor 167 mg
-
Nátrium 49 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 67.3 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 102.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 226 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 57 mg
-
Retinol - A vitamin: 221 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 60 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 105 micro
Összesen
660
kcal
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 76.1 g
Zsír
-
Összesen 320 g
-
Telített zsírsav 132 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 94 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 901 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2938.9 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 121 mg
-
Kálcium 659 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 403 mg
-
Foszfor 1337 mg
-
Nátrium 395 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 538.7 g
-
Cukor 289 mg
-
Élelmi rost 39 mg
VÍZ
-
Összesen 819.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1809 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 31 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 102 micro
-
K vitamin: 49 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 219 micro
-
Kolin: 458 mg
-
Retinol - A vitamin: 1771 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 478 micro
-
β-crypt 23 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 841 micro
Összesen
5267
kcal
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 16.4 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 150.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 69 mg
-
Nátrium 20 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.6 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 42 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 93 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 91 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 43 micro
Összesen
271
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
100 g vaj
-
50 g gyümölcscukor
-
1 csipet só
-
0.5 ek citruspor
-
1 db tojás
A mandulás töltelékhez és a tetejére
-
100 g porcukor
-
3 evőkanál finomliszt
-
1 db tojás
-
2 ek amarettó
A krémhez
-
150 g mascarpone
-
100 ml habtejszín
-
0.5 db vanília
-
50 g cukor
-
3 ek amarettó
Elkészítés
A tésztához
- A tészta összetevőit összegyúrjuk, akkora téglalappá nyújtjuk, hogy egy formakenyér sütőformát a pereméig kibéleljünk vele. A tésztát a formába fektetve hűtőbe tesszük.
- A mandulát a liszttel összekeverve késes darálóban ledaráljuk (így nem ragad össze a melegtől).
- A vajat a cukorral habosra keverjük.
- A tojást kettéválasztjuk. A sárgáját a vajhoz keverjük, a fehérjéből habot verünk.
- A vajas krémbe kanalanként adagolva belekeverjük a mandulalisztet, majd a tojásfehérjehabot is. A tésztára halmozzuk, elegyengetjük.
- A körtéket meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk, nyolc cikkre vágjuk őket és a mandulás töltelék tetejére fektetjük. A tésztát a szélén visszahajtjuk, hogy keretként fogja körbe a tölteléket.
- 170 fokos sütőben hőlégkeverésen 35 perc alatt megsütjük. A formában hagyjuk kihűlni.
- Közben készítünk egy mascarponekrémet a sütemény mellé. A tejszínt habbá verjük, majd belekeverjük a mascarponét, a vanília kikapart magját, a cukrot és a likőrt.
- Tálalásnál a mascarponekrémet megszórjuk felaprított kandírozott gyömbérrel.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 30x13
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 22
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 3016
- Feltöltés dátuma: 2013. március 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Évi néni
1830 recept
Az interneten keresgéltem receptet, és így akadtam rá Lorraine Pascale eme remekművére. Nagy sikerem volt a családban vele. Hiába, tud az a lány valamit.