Mandulás-karamellás virágcsokor
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Skorpió
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 21% Zsír
A piskótához
-
83g tojás104 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
19g mandula111 kcal
-
19g finomliszt68 kcal
-
3g mandulaaroma0 kcal
A krémhez
-
50g cukor194 kcal
-
25g tej14 kcal
-
63g mascarpone253 kcal
-
29 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
A bevonathoz
-
50g marcipán231 kcal
Összesen
1266
kcal
- 8% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 21% Zsír
A piskótához
-
330g tojás415 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
75g mandula443 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
10g mandulaaroma0 kcal
A krémhez
-
200g cukor774 kcal
-
100g tej56 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
-
114 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
A bevonathoz
-
200g marcipán924 kcal
Összesen
5057
kcal
- 8% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 21% Zsír
A piskótához
-
20.8g tojás26 kcal
-
7.5g cukor29 kcal
-
4.7g mandula28 kcal
-
4.7g finomliszt17 kcal
-
0.6g mandulaaroma0 kcal
A krémhez
-
12.6g cukor49 kcal
-
6.3g tej4 kcal
-
15.7g mascarpone64 kcal
-
1.9g étkezési keményítő7 kcal
-
12.6g habtejszín37 kcal
A bevonathoz
-
12.6g marcipán58 kcal
Összesen
319
kcal
- 8% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 24.8 g
Zsír
-
Összesen 69 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 326 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 682.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 152 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 67 mg
-
Foszfor 286 mg
-
Nátrium 143 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 136.1 g
-
Cukor 110 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 90.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 256 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 71 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 50 micro
-
Kolin: 233 mg
-
Retinol - A vitamin: 253 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 31 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 369 micro
Összesen
1266
kcal
- 8% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 99.2 g
Zsír
-
Összesen 276.1 g
-
Telített zsírsav 61 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 54 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 1302 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2728.3 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 121 mg
-
Kálcium 607 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 267 mg
-
Foszfor 1143 mg
-
Nátrium 572 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 544.6 g
-
Cukor 440 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 363 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1023 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 23 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 284 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 201 micro
-
Kolin: 934 mg
-
Retinol - A vitamin: 1013 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 123 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1475 micro
Összesen
5057
kcal
- 8% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 17.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 82 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 171.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 72 mg
-
Nátrium 36 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.2 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 22.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 64 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 59 mg
-
Retinol - A vitamin: 64 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 93 micro
Összesen
319
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
6 db tojás
-
12 dkg cukor
-
7.5 dkg finomliszt
A krémhez
-
20 dkg cukor
-
1 dl tej
-
250 g mascarpone
-
2 dl habtejszín
A bevonathoz
Elkészítés
A piskótához
- Elkészítjük a krémet: A cukrot karamelizáljuk, és ha szép folyós, aranyszínű, akkor óvatosan hozzáöntjük a tejet, és a megvárjuk míg felolvad, közben folyamatosan kevergetjük.
- Ezután sűrítjük keményítővel/liszttel puding sűrűségűre.
- A tűzről lehúzva hozzákeverjük a mascarpone-t, és kihűtjük. Ha már kihűlt, keményre felvert tejszínhabbal lazítjuk a krémet.
- A piskótához szétválasztjuk a tojásokat. A tojásfehérjét jó kemény habbá verjük a cukorral.
- A habot óvatosan összekeverjük az elkevert tojássárgájával, ezt követően óvatosan elkeverjük benne a mandulás-lisztes keveréket.
- A piskótamasszát szilikonos sütőpapíros tepsibe egyenletesen elsimítjuk, és megsütjük.
- A piskótáról lehúzzuk a papírt, és 1/3-2/3 arányban elvágjuk.
- A nagyobbik tésztalapból késztítjük a vázát, a kisebbikből a csokor alapján.
- A nagyobbik tésztát megkenjük a krém felével, és feltekerjük. (A tészta alsó 5-7 cm-es részét hagyjuk
- szabadon, mivel ebből készül a váza "hasa".)
- Kialakítjuk a tetszésünk szeinti vázaalakot (én felülre és alulra vékony peremet készítettem, és a tekercs felső 1/3 részénél bemélyedést vágtam.)
- Bevonjuk a vázát krémmel.
- A kisebbik tésztalapból elkészítjük a csokoralapot. Három részre vágjuk úgy, hogy legyen 1 kisebb és két egyforma téglalapunk.
- A pici téglalapokat megtöltjük a maradék krémmel, és kicsit lekerekítjük a téglatest 2 sarkát, majd bevonjuk egy kevés krémmel.
- Összeillesztjük a részeket, bevonjuk, és díszítjük tetszés szerint.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 32x34
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 9
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 4435
- Feltöltés dátuma: 2011. május 04.
Ajánló
Aki szereti a virágot, rossz ember nem lehet ;) Úgy is nagyon finom, ha a mandulás piskótát töltjük be a krémmel, és nem díszítjük (így nem olyan édes - és egyszerű, de finom)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Skorpió
49 recept
Rövid gondolkodás után ezt a tortát készítettem Anyák napjára anyunak. Volt sikere, és finom is lett. Sajnos nem volt előre elkészített marcipánvirágom, ezért a virágok készítése volt időigényesebb (utólagos számolgatás után 32 db virág lett). Néhány kép róla