r
Nosalty Logó

Mandulás-karamellás virágcsokor

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Skorpió
Mandulás-karamellás virágcsokor
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához

A krémhez

A bevonathoz

Összesen 1266 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához

A krémhez

A bevonathoz

Összesen 5057 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához

A krémhez

A bevonathoz

Összesen 319 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    24.8 g

Zsír

  • Összesen
    69 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    326 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    682.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    286 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    136.1 g
  • Cukor
    110 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    90.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    256 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    233 mg
  • Retinol - A vitamin:
    253 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    369 micro
Összesen 1266 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    99.2 g

Zsír

  • Összesen
    276.1 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1302 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2728.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    607 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    267 mg
  • Foszfor
    1143 mg
  • Nátrium
    572 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    544.6 g
  • Cukor
    440 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    363 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1023 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    284 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    201 micro
  • Kolin:
    934 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1013 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    123 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1475 micro
Összesen 5057 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.2 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 319 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A bevonathoz

Elkészítés

A piskótához

  1. Elkészítjük a krémet: A cukrot karamelizáljuk, és ha szép folyós, aranyszínű, akkor óvatosan hozzáöntjük a tejet, és a megvárjuk míg felolvad, közben folyamatosan kevergetjük.
  2. Ezután sűrítjük keményítővel/liszttel puding sűrűségűre.
  3. A tűzről lehúzva hozzákeverjük a mascarpone-t, és kihűtjük. Ha már kihűlt, keményre felvert tejszínhabbal lazítjuk a krémet.
  4. A piskótához szétválasztjuk a tojásokat. A tojásfehérjét jó kemény habbá verjük a cukorral.
  5. A habot óvatosan összekeverjük az elkevert tojássárgájával, ezt követően óvatosan elkeverjük benne a mandulás-lisztes keveréket.
  6. A piskótamasszát szilikonos sütőpapíros tepsibe egyenletesen elsimítjuk, és megsütjük.
  7. A piskótáról lehúzzuk a papírt, és 1/3-2/3 arányban elvágjuk.
  8. A nagyobbik tésztalapból késztítjük a vázát, a kisebbikből a csokor alapján.
  9. A nagyobbik tésztát megkenjük a krém felével, és feltekerjük. (A tészta alsó 5-7 cm-es részét hagyjuk
  10. szabadon, mivel ebből készül a váza "hasa".)
  11. Kialakítjuk a tetszésünk szeinti vázaalakot (én felülre és alulra vékony peremet készítettem, és a tekercs felső 1/3 részénél bemélyedést vágtam.)
  12. Bevonjuk a vázát krémmel.
  13. A kisebbik tésztalapból elkészítjük a csokoralapot. Három részre vágjuk úgy, hogy legyen 1 kisebb és két egyforma téglalapunk.
  14. A pici téglalapokat megtöltjük a maradék krémmel, és kicsit lekerekítjük a téglatest 2 sarkát, majd bevonjuk egy kevés krémmel.
  15. Összeillesztjük a részeket, bevonjuk, és díszítjük tetszés szerint.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 32x34
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4435
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 04.

Ajánló

Aki szereti a virágot, rossz ember nem lehet ;) Úgy is nagyon finom, ha a mandulás piskótát töltjük be a krémmel, és nem díszítjük (így nem olyan édes - és egyszerű, de finom)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mandulás-karamellás virágcsokor
Skorpió 49 recept

Rövid gondolkodás után ezt a tortát készítettem Anyák napjára anyunak. Volt sikere, és finom is lett. Sajnos nem volt előre elkészített marcipánvirágom, ezért a virágok készítése volt időigényesebb (utólagos számolgatás után 32 db virág lett). Néhány kép róla

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A bevonathoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...