r
Nosalty Logó

Mandulás csokitorta ahogy Annnya készíti

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Annnya
Mandulás csokitorta ahogy Annnya készíti
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

309
Kalória
5.8g
Fehérje
13.6g
Szénhidrátok
26.5g
Zsír
24.6g
Víz
108.8g
Koleszterin
1.6g
Rost
8.1g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 37% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 309 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 37% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 2459 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 37% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 412 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    26.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    415.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    177 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    24.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    147 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 309 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    46.5 g

Zsír

  • Összesen
    211.9 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    870 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3323.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    780 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    292 mg
  • Foszfor
    1417 mg
  • Nátrium
    753 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.1 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    197.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1196 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    34 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    142 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    493 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1177 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    233 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    756 micro
Összesen 2459 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    35.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    557.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    238 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    33 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    201 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    197 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 412 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet, a sütőport, a cukrot és a kakaót keverjük össze, egy másik tálban az olajat, a tojásokat, egy kézi habverő segítségével.
  2. Elegyítsük jól össze kézi habverővel vagy robotgéppel a tésztát. Nagyon folyékony lesz, nem kell megijedni!
  3. Sütőpapírral kibélelt tortaformában süssük gázsütőben 20-25 percet (tűpróba), majd még melegen vegyük le a papírt, és rácson hagyjuk kihűlni.
  4. Gőz felett tegyük fel a csokit olvadni a vajjal, majd ha felolvadt, a cukrot és a vaníliás cukrot is adjuk hozzá.
  5. A hideg tejszínből verjünk kemény habot, majd kavarjuk hozzá a csokis krémet, finom mozdulatokkal. Nekem kapásból összeesett az egész, de ezzel sem kell nagyon foglalkozni. Szerintem felverés nélkül sem lesz rosszabb, maximum laposabb!
  6. Olvasszuk fel a lapzselatin, majd ezt is kutyuljuk hozzá a krémhez, majd hűtsük addig, amíg kb. tejfölállagú lesz a krém, hogy a már kihűlt tésztára folyás mentesen rá tudjuk kanalazni.
  7. Tetejét szórjuk meg apró darabokra vágott mandulával, majd hűtsük minimum 2-3 órát.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Csokitortát akartunk enni. Lázasan nézegettem a recepteket a neten, de egyet sem találtam, ami kellőképp könnyű lenne egy laktató, vasárnapi ebéd után, így magam találtam ki ezt a csokimennyországot, aminek nagy sikere lett családomban.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Óriás piskótatallér

Sokunk kedvenc piskótás-zselés-csokis édessége gigantikus formában kerülhet most asztalra: igen, ez itt egy óriás piskótatallér. 30 centiméteres átmérője nem az egyetlen ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

4 élelmiszer, ami tele van adalékanyagokkal: inkább meg se vedd...

Manapság igen nagy körültekintéssel kell vásárolni, ha szeretnénk a legegészségesebben étkezni. Arra sincs mindig idő, hogy a címkét bogarásszuk, milyen adalékanyagok vannak az adott termékben. Íme, 4 olyan élelmiszer, aminél rá se kell nézni az összetevők listájára ahogy, hogy tudd, jobb, ha nem rakod a kosaradba.

Top Receptek

Vadász-nokedli

A kedvenc német netes receptes oldalamon találtam ezt a receptet, amit egy osztrák hölgy tett fel.  Olyan igazi, téli, laktató tésztaétel.  Hogy miért vadász a címe? Mert így ...

Mennyei tojáskrém

Gyorsan és könnyen elkészíthető húsvéti fogás ez a tojáskrém, ami pont olyan krémes és légiesen könnyed, mint ahogy gyerekkorunkból emlékszünk rá! A majonézes torma és a tejföl ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!