Mandulapesztós kosárka pirított fehérrépával
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NemethCsilla
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 29% Zsír
Mandulapesztó
-
0g bazsalikom0 kcal
-
30g mandula177 kcal
-
20g olívaolaj177 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
5g fokhagyma6 kcal
-
20g lasagne tészta74 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
90g fehérrépa57 kcal
-
15g vaj108 kcal
-
15g zabpehelyliszt61 kcal
-
100g tej56 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Basamel mártás
Kosárka
Összesen
751
kcal
- 8% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 29% Zsír
Mandulapesztó
-
0g bazsalikom0 kcal
-
60g mandula354 kcal
-
40g olívaolaj354 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
40g lasagne tészta148 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
180g fehérrépa115 kcal
-
30g vaj215 kcal
-
30g zabpehelyliszt121 kcal
-
200g tej112 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Basamel mártás
Kosárka
Összesen
1502
kcal
- 8% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 29% Zsír
Mandulapesztó
-
0g bazsalikom0 kcal
-
10.1g mandula59 kcal
-
6.7g olívaolaj59 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.5g fokhagyma2 kcal
-
6.7g lasagne tészta25 kcal
-
1.3g olívaolaj12 kcal
-
30.2g fehérrépa19 kcal
-
5g vaj36 kcal
-
20 kcal
-
33.5g tej19 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Basamel mártás
Kosárka
Összesen
251
kcal
- 8% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.5 g
Zsír
-
Összesen 55.8 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 32 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 784.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 236 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 136 mg
-
Foszfor 314 mg
-
Nátrium 70 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.5 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 70.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 103 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 119 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 101 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 32 micro
Összesen
751
kcal
- 8% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 31.1 g
Zsír
-
Összesen 111.7 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 63 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 65 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1569.1 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 42 mg
-
Kálcium 472 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 272 mg
-
Foszfor 628 mg
-
Nátrium 140 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 99 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 140.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 205 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 24 mg
-
C vitamin: 29 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 67 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 237 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 201 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 50 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 63 micro
Összesen
1502
kcal
- 8% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 18.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 262.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 79 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 46 mg
-
Foszfor 105 mg
-
Nátrium 24 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 23.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 34 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 34 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 11 micro
Összesen
251
kcal
Hozzávalók
Mandulapesztó
-
60 g mandula
-
5 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 ek olívaolaj
-
2 közepes db fehérrépa
-
30 g zabpehelyliszt
-
2 dl tej
-
2 csipet szerecsendió
Basamel mártás
Kosárka
Elkészítés
Mandulapesztó
- Elöször is a kb. 20 mandulánkat leforrázzuk, és hagyjuk állni a forró vízben pár percig. Ezután a héjától könnyen megszabadíthatjuk.
- Ezután a mandulákat összeaprítjuk, és egy serpenyőben megpirítjuk.
- A fokhagymákat megpucoljuk, és fokhagymanyomóval át is törhetjük. (Direkt ilyen erős a recept, mert az ételben így lesz finom. Ha csak pestót készítenénk, akkor elég lenne bele egy gerezd is.)
- Ezeket együtt kőmozsárban összezúzzuk, de aprítógépben is lehet a pestó alapanyagait összedolgozni. Nekem a mozsárral dolgozni egy fajta lelki élmény is. Ezt nem tudom megmagyarázni. :)
- A bazsalikomleveleket megmossuk, és szintén a mozsárba dobjuk. Ha szeretnénk, a pesztóból későbbre is eltenni, akkor meg is kell szárítani őket mindenképp.
- Olívaolajjal és fűszerekkel krémesítjük.
Basamel mártás
- A vajat vagy kókuszzsírt felolvasztjuk, ezen egy picit megfuttatjuk a zabpehelylisztet.
- Apránként hozzákeverjük a tejet, és picit forraljuk.
- Szerecsendióval ízesítjük.
- Végül hozzákeverjük a pesztónkat.
Kosárka
- A kis tálakat olívaolajjal kikenjük.
- 4 db lasagne lapot pár percig főzünk.
- Ezután hideg vízbe szedjük át őket lehűlni, majd lecsepegtetjük.
- Kibéleljük egy-egy réteggel a tálkákat. Szedünk a közepébe egy keveset a szószból, majd az egyik végét a lapnak visszahajtjuk.
- Erre is jöhet egy kevés mártás, majd a másik lap ugyanígy rétegelve.
- Mielőtt az utolsó visszahajtást megtennénk, beletöltjük a petrezselyemgyökerünket is.
- Ehhez az előzőleg meghámozott és lereszelt fehérrépánkat egy picit meg is kell pirítani.
- Ne legyen se túl sok, se túl kevés. Az ízek ne váljanak külön, hanem együtt alkossanak egy ízharmóniát.
- Mehet be az egész a sütöbe, amig a tészták szélei megpirulnak.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 7
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 364
- Feltöltés dátuma: 2020. szeptember 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NemethCsilla
2 recept
Ma egy kis házi pestót volt kedvem alkotni, majd ehhez jött az ötlet, hogy mihez is használjam fel. Körülnéztem itthon, és egy pár megmaradt lasagne lapra esett a választásom. Darált hús híján fehérrépával töltöttem meg, ami szerintem isteni ízkombót alkotot a pestóval. De természetesen egy kis marhahússal, parmezánnal is lehet bolondítani. El nem fogja rontani. :)