r
Nosalty Logó

Mandulapesztós kosárka pirított fehérrépával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NemethCsilla
Mandulapesztós kosárka pirított fehérrépával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Mandulapesztó

Basamel mártás

Kosárka

Összesen 751 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Mandulapesztó

Basamel mártás

Kosárka

Összesen 1502 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Mandulapesztó

Basamel mártás

Kosárka

Összesen 251 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.5 g

Zsír

  • Összesen
    55.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    784.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    236 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    314 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    119 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 751 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.1 g

Zsír

  • Összesen
    111.7 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1569.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    472 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    272 mg
  • Foszfor
    628 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    140.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    205 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    237 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 1502 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    262.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 251 kcal

Hozzávalók

Mandulapesztó

Basamel mártás

Kosárka

Elkészítés

Mandulapesztó

  1. Elöször is a kb. 20 mandulánkat leforrázzuk, és hagyjuk állni a forró vízben pár percig. Ezután a héjától könnyen megszabadíthatjuk.
  2. Ezután a mandulákat összeaprítjuk, és egy serpenyőben megpirítjuk.
  3. A fokhagymákat megpucoljuk, és fokhagymanyomóval át is törhetjük. (Direkt ilyen erős a recept, mert az ételben így lesz finom. Ha csak pestót készítenénk, akkor elég lenne bele egy gerezd is.)
  4. Ezeket együtt kőmozsárban összezúzzuk, de aprítógépben is lehet a pestó alapanyagait összedolgozni. Nekem a mozsárral dolgozni egy fajta lelki élmény is. Ezt nem tudom megmagyarázni. :)
  5. A bazsalikomleveleket megmossuk, és szintén a mozsárba dobjuk. Ha szeretnénk, a pesztóból későbbre is eltenni, akkor meg is kell szárítani őket mindenképp.
  6. Olívaolajjal és fűszerekkel krémesítjük.

Basamel mártás

  1. A vajat vagy kókuszzsírt felolvasztjuk, ezen egy picit megfuttatjuk a zabpehelylisztet.
  2. Apránként hozzákeverjük a tejet, és picit forraljuk.
  3. Szerecsendióval ízesítjük.
  4. Végül hozzákeverjük a pesztónkat.

Kosárka

  1. A kis tálakat olívaolajjal kikenjük.
  2. 4 db lasagne lapot pár percig főzünk.
  3. Ezután hideg vízbe szedjük át őket lehűlni, majd lecsepegtetjük.
  4. Kibéleljük egy-egy réteggel a tálkákat. Szedünk a közepébe egy keveset a szószból, majd az egyik végét a lapnak visszahajtjuk.
  5. Erre is jöhet egy kevés mártás, majd a másik lap ugyanígy rétegelve.
  6. Mielőtt az utolsó visszahajtást megtennénk, beletöltjük a petrezselyemgyökerünket is.
  7. Ehhez az előzőleg meghámozott és lereszelt fehérrépánkat egy picit meg is kell pirítani.
  8. Ne legyen se túl sok, se túl kevés. Az ízek ne váljanak külön, hanem együtt alkossanak egy ízharmóniát.
  9. Mehet be az egész a sütöbe, amig a tészták szélei megpirulnak.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 7
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 364
  • Feltöltés dátuma: 2020. szeptember 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
NemethCsilla 2 recept

Ma egy kis házi pestót volt kedvem alkotni, majd ehhez jött az ötlet, hogy mihez is használjam fel. Körülnéztem itthon, és egy pár megmaradt lasagne lapra esett a választásom. Darált hús híján fehérrépával töltöttem meg, ami szerintem isteni ízkombót alkotot a pestóval. De természetesen egy kis marhahússal, parmezánnal is lehet bolondítani. El nem fogja rontani. :)

Hozzávalók

Mandulapesztó

Basamel mártás

Kosárka

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...