r
Nosalty Logó

Mandulakrémes-málnahabos torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mandulakrémes-málnahabos torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A mandulakrémhez

A málnahabhoz

A díszítéshez

Összesen 1081 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A mandulakrémhez

A málnahabhoz

A díszítéshez

Összesen 4319 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A mandulakrémhez

A málnahabhoz

A díszítéshez

Összesen 244 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.2 g

Zsír

  • Összesen
    75.7 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    439 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1166.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    316 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    475 mg
  • Nátrium
    222 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.9 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    215.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    556 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    88 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    267 mg
  • Retinol - A vitamin:
    544 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    134 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    483 micro
Összesen 1081 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100.6 g

Zsír

  • Összesen
    302.8 g
  • Telített zsírsav
    150 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    108 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    1757 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4664.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    1263 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    445 mg
  • Foszfor
    1902 mg
  • Nátrium
    889 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    319.4 g
  • Cukor
    185 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    863.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2224 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    353 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    316 micro
  • Kolin:
    1069 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2176 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    536 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1934 micro
Összesen 4319 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    265.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 244 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A mandulakrémhez

A málnahabhoz

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. Első lépésben előmelegítjük a sütőt,és kikenjük a tortaformát vajjal, illetve kilisztezzük.
  2. A piskótához különválasztjuk a tojásokat, a sárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a lisztet és a sütőport. Felverjük a tojásfehérjéket, és a két tészta két részét óvatosan összevegyítjük, hogy a hab ne törjön össze. A tortaformába öntjük és mehet a sütőbe.
  3. Amíg a piskóta sül, a tejet egy lábosban felforraljuk, majd lehúzzuk a tűzről és beletesszük a fehércsokit. A mandulát hántoljuk ha szükséges, megpörköljük, ledaráljuk (a mozsár is tökéletesen megfelel erre a célra), és hozzáöntjük a tejes csokihoz a liszttel együtt. Folyamatos kevergetés mellett addig melegítjük, amíg egy sűrű masszát kapunk. Kihűtjük, és utána habosra keverjük benne a vajat.
  4. A málnahabhoz a tejszínt keményre felverjük, esetleg út közben hozzákeverjük az opcionálisan választott keménység szabályozót, majd a málnát és a cukrot (szintén opcionálisan más édesítőt).
  5. Ha a piskóta megsült és kihűlt, felvágjuk két vagy három részre. Az első lapra megy a mandulakrém, a másodikra a habnak a fele, a többi pedig a tetejére. Díszítés előtt hagyjuk a hűtőben állni, hogy ne folyjon ide is meg oda is. Utána viszont szárnyaljon szabadon a fantázia.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2327
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Édesapám születésnapjára készítettem ezt az igen feneséges és macsó tortát. Nem olyan bonyolult, mint ahogy kinéz sőt, amíg a piskóta megsül és kihűl, minden mással el lehet készülni.

Hozzávalók

A piskótához

A mandulakrémhez

A málnahabhoz

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk