Mandulakrémes-málnahabos torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 19% Zsír
A piskótához
-
83g tojás104 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
23g finomliszt82 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
A mandulakrémhez
-
25g mandula148 kcal
-
25g tej14 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
27 kcal
-
13g vaj90 kcal
A málnahabhoz
-
50g málna26 kcal
-
125g habtejszín365 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
5g zselatinfix7 kcal
A díszítéshez
-
25g szeder10 kcal
-
13g gumicukor43 kcal
-
13g málna7 kcal
-
13g fehér csokoládé67 kcal
Összesen
1081
kcal
- 6% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 19% Zsír
A piskótához
-
330g tojás415 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
90g finomliszt328 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
A mandulakrémhez
-
100g mandula590 kcal
-
100g tej56 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
20g fehér csokoládé108 kcal
-
50g vaj359 kcal
A málnahabhoz
-
200g málna104 kcal
-
500g habtejszín1460 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
20g zselatinfix26 kcal
A díszítéshez
-
100g szeder41 kcal
-
50g gumicukor171 kcal
-
50g málna26 kcal
-
50g fehér csokoládé270 kcal
Összesen
4319
kcal
- 6% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 19% Zsír
A piskótához
-
18.8g tojás24 kcal
-
3.4g cukor13 kcal
-
5.1g finomliszt19 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
A mandulakrémhez
-
5.7g mandula34 kcal
-
5.7g tej3 kcal
-
0.9g finomliszt3 kcal
-
1.1g fehér csokoládé6 kcal
-
2.8g vaj20 kcal
A málnahabhoz
-
11.4g málna6 kcal
-
28.5g habtejszín83 kcal
-
1.1g cukor4 kcal
-
1.1g zselatinfix1 kcal
A díszítéshez
-
5.7g szeder2 kcal
-
2.8g gumicukor10 kcal
-
2.8g málna1 kcal
-
2.8g fehér csokoládé15 kcal
Összesen
244
kcal
- 6% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25.2 g
Zsír
-
Összesen 75.7 g
-
Telített zsírsav 37 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 439 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1166.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 316 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 111 mg
-
Foszfor 475 mg
-
Nátrium 222 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 79.9 g
-
Cukor 46 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 215.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 556 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 88 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 79 micro
-
Kolin: 267 mg
-
Retinol - A vitamin: 544 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 134 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 483 micro
Összesen
1081
kcal
- 6% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 100.6 g
Zsír
-
Összesen 302.8 g
-
Telített zsírsav 150 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 108 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 26 g
-
Koleszterin 1757 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4664.7 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 135 mg
-
Kálcium 1263 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 445 mg
-
Foszfor 1902 mg
-
Nátrium 889 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 319.4 g
-
Cukor 185 mg
-
Élelmi rost 34 mg
VÍZ
-
Összesen 863.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2224 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 36 mg
-
C vitamin: 89 mg
-
D vitamin: 353 micro
-
K vitamin: 63 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 316 micro
-
Kolin: 1069 mg
-
Retinol - A vitamin: 2176 micro
-
α-karotin 40 micro
-
β-karotin 536 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1934 micro
Összesen
4319
kcal
- 6% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 17.2 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 100 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 265.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 72 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 108 mg
-
Nátrium 51 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.2 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 49.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 127 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 61 mg
-
Retinol - A vitamin: 124 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 110 micro
Összesen
244
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
6 db tojás
-
6 ek cukor
-
6 evőkanál finomliszt
-
1 tk sütőpor
A mandulakrémhez
-
100 g mandula
-
1 dl tej
-
1 evőkanál finomliszt
-
20 g fehér csokoládé
-
50 g vaj
A málnahabhoz
-
200 g málna
-
5 dl habtejszín
-
2 ek cukor
A díszítéshez
-
100 g szeder
-
50 g gumicukor
-
50 g málna
-
50 g fehér csokoládé
Elkészítés
A piskótához
- Első lépésben előmelegítjük a sütőt,és kikenjük a tortaformát vajjal, illetve kilisztezzük.
- A piskótához különválasztjuk a tojásokat, a sárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a lisztet és a sütőport. Felverjük a tojásfehérjéket, és a két tészta két részét óvatosan összevegyítjük, hogy a hab ne törjön össze. A tortaformába öntjük és mehet a sütőbe.
- Amíg a piskóta sül, a tejet egy lábosban felforraljuk, majd lehúzzuk a tűzről és beletesszük a fehércsokit. A mandulát hántoljuk ha szükséges, megpörköljük, ledaráljuk (a mozsár is tökéletesen megfelel erre a célra), és hozzáöntjük a tejes csokihoz a liszttel együtt. Folyamatos kevergetés mellett addig melegítjük, amíg egy sűrű masszát kapunk. Kihűtjük, és utána habosra keverjük benne a vajat.
- A málnahabhoz a tejszínt keményre felverjük, esetleg út közben hozzákeverjük az opcionálisan választott keménység szabályozót, majd a málnát és a cukrot (szintén opcionálisan más édesítőt).
- Ha a piskóta megsült és kihűlt, felvágjuk két vagy három részre. Az első lapra megy a mandulakrém, a másodikra a habnak a fele, a többi pedig a tetejére. Díszítés előtt hagyjuk a hűtőben állni, hogy ne folyjon ide is meg oda is. Utána viszont szárnyaljon szabadon a fantázia.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 34
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 2327
- Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Édesapám születésnapjára készítettem ezt az igen feneséges és macsó tortát. Nem olyan bonyolult, mint ahogy kinéz sőt, amíg a piskóta megsül és kihűl, minden mással el lehet készülni.