r
Nosalty Logó

Málnás túrótorta Szofika konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szofika
Málnás túrótorta Szofika konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A túrókrémhez

A málnapüréhez

A tetejére

Összesen 704 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A túrókrémhez

A málnapüréhez

A tetejére

Összesen 2810 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A túrókrémhez

A málnapüréhez

A tetejére

Összesen 238 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20 g

Zsír

  • Összesen
    33.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    960.1 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    127 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    328 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    145.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    197 micro
Összesen 704 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.9 g

Zsír

  • Összesen
    135.7 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    527 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3840.4 g
  • Cink
    655 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    610 mg
  • Vas
    508 mg
  • Magnézium
    230 mg
  • Foszfor
    1311 mg
  • Nátrium
    408 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    336.1 g
  • Cukor
    229 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    583.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    577 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    114 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    128 micro
  • Kolin:
    348 mg
  • Retinol - A vitamin:
    566 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    787 micro
Összesen 2810 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    324.6 g
  • Cink
    55 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 238 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A túrókrémhez

A málnapüréhez

A tetejére

Elkészítés

A piskótához

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a kapcsos tortaforma alját kivajazzuk.
  2. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, félretesszük. A sárgáját kihabosítjuk a cukorral, hozzáadjuk az olajat, vizet, beleszitáljuk a sütőporos-kakaós lisztet, majd fellazítjuk a felvert tojáshabbal.
  3. A formába simítjuk, és tűpróbáig sütjük (kb. 40 perc). Amíg a tészta hűl, elkészítjük a túrókrémet.
  4. A zselatinlapokat 5 percre hideg vízbe áztatjuk, majd kicsavarjuk, pici vízzel kis lángon (vagy mikróban 20 másodperc) felolvasztjuk, langyosra hűtjük.
  5. A tejszínt kemény habbá verjük, félretesszük. A túrót villával áttörjük, elkeverjük benne a porcukrot, a krémsajtot, a lime levét és héját, óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot, majd a zselatint. Felhasználásig hűtőbe tesszük.
  6. A málnát villával áttörjük, vagy botmixerrel pürésítjük, és teaszűrőn átpasszírozzuk. Egy kis lábasba tesszük, és a lime héjával és a porcukorral felmelegítjük. Kiveszünk belőle kb. 1 evőkanálnyit, csomómentesre keverjük a keményítővel, és visszaöntjük a többi málnapüréhez. Pár perc alatt besűrítjük, félretesszük.
  7. Nem maradt más hátra, mint összeállítani a málnacsodát: ha a piskótánk púpos lett, vágjuk le egyenesre. Halmozzuk rá a túrókrémet, simítsuk el.
  8. Öntsük rá a málnapürét, és mehet pár órára a hűtőbe vagy rövidebb időre a fagyasztóba.
  9. Tálaláskor málnaszemekkel, lime-héjjal díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 15
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3691
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Málnás túrótorta Szofika konyhájából
Szofika 104 recept

A tökéletes nyári desszert. Málnaimádóknak -mint én- alapdarab. 15 cm-es formában készült, normál méretű (23-24 cm) tortához lehet duplázni az alapanyagokat.

Hozzávalók

A piskótához

A túrókrémhez

A málnapüréhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...